Νεαροί Εραστές

2

Μια ανά στιγμές ζεστή ωδή στον αγέραστο έρωτα, η οποία θυσιάζει την πρωτοτυπία για το αναμάσημα γλυκανάλατων κλισέ.

nearoi_erastes

Προτού χάσει αναπάντεχα και πρόωρα τη ζωή της το 2015, σε ηλικία μόλις 54 ετών, η Γαλλίδα σκηνοθέτρια Σολβέιγκ Ανσπάχ επιθυμούσε να γυρίσει ένα ρομαντικό δράμα εμπνευσμένο από μια αληθινή ερωτική περιπέτεια της μητέρας της. Εντέλει, μερικά χρόνια αργότερα είναι η συνάδελφός της Καρίν Ταρντιέ ("Για Καλό και για Κακό") που τη μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, με το αποτέλεσμα να κρίνεται τρυφερό όσο και οφθαλμοφανώς άνισο.

Μια 70χρονη γυναίκα (Φανί Αρντάν) συναντά ξανά ύστερα από καιρό και ερωτεύεται μια παλιά γνωριμία της, έναν άντρα κατά 25 χρόνια νεότερό της (Μελβίλ Πουπό), ο οποίος επίσης νιώθει αμέσως έλξη για εκείνη. Οι δυο τους σύντομα συνάπτουν μια παθιασμένη σχέση, την οποία δεν εμποδίζει η διαφορά ηλικίας, αλλά οι οικογενειακές και συζυγικές υποχρεώσεις του μεσήλικα.

Εν έτει 2022 μοιάζει κινηματογραφικά ξεπερασμένο να εκλαμβάνεται ως τολμηρή η απεικόνιση μιας σεξουαλικά ενεργής γυναίκας άνω των 50, ιδίως δε σε περιπτώσεις σαν τη συγκεκριμένη, όπου η σαρκική έλξη προσεγγίζεται με παρωχημένο συντηρητισμό. Η Ταρντιέ, μάλιστα, δεν δείχνει διατεθειμένη να εμβαθύνει περισσότερο ή έστω να πάρει μερικά καλοδεχούμενα δραματουργικά ρίσκα, όπως συνέβη στο θεματολογικά παρεμφερές και πρόσφατο "Καλή Τύχη Λίο Γκράντε" (Σόφι Χάιντ). Αντιθέτως, επενδύει σε μια ξέπνοη ερωτική ατμόσφαιρα που συνοδεύεται από γερές δόσεις συναισθηματικού εκβιασμού, δίχως στο μεταξύ να εκμεταλλεύεται την υποκριτική δεινότητα των πρωταγωνιστών της, αφού οι ηθοποιοί εγκλωβίζονται ερμηνευτικά από τους άχρωμους χαρακτήρες τους. Στο φινάλε, εκείνο που μένει είναι μια περιστασιακά ζεστή ωδή στον αγέραστο έρωτα, η οποία καταφεύγει στο αναμάσημα γλυκανάλατων κλισέ.

Γαλλία, Βέλγιο. 2021. Διάρκεια: 113΄. Διανομή: NEO FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Νεαροί Εραστές

Les Jeunes Amants / The Young Lovers
2
  • Δραματική
  • 2021
  • Διάρκεια: 113 '
  • Καρίν Ταρντιέ

Μια 70χρονη γυναίκα ερωτεύεται κεραυνοβόλα έναν άντρα κατά 25 χρόνια νεότερό της, ο οποίος επίσης νιώθει αμέσως έλξη για εκείνη, αλλά η σχέση τους εμποδίζεται από τις οικογενειακές και συζυγικές του υποχρεώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.