Οι καλύτερες ταινίες του Τζορτζ Μίλερ

O διάσημος Αυστραλός σκηνοθέτης κλείνει σήμερα τα 77 του χρόνια.

Τζορτζ Μίλερ

Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το έργο του Τζορτζ Μίλερ στη βιομηχανία του κινηματογράφου μόνο ως πλούσιο, αξιοσέβαστο και κυρίως ετερόκλητο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Αυστραλός σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος και φυσικός (!) που γεννήθηκε σαν σήμερα στις 3 Μαρτίου του 1945, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο σινεμά το 1979 με το μετααποκαλυπτικό θρίλερ "Mad Max" που εκτόξευσε την καριέρα τη δική του, όπως και του Μελ Γκίμπσον.

Έκτοτε, έχει σκηνοθετήσει επικές ταινίες δράσης αλλά και κινούμενα σχέδια μεγάλου μήκους για όλη την οικογένεια. Παρότι "πολυεργαλείο" στον τομέα του, ο πολυοσκαρούχος Μίλερ είναι περισσότερο συνδεδεμένος με τη σειρά ταινιών "Mad Max" και η αλήθεια είναι πως όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το "σπορ", δύσκολα κάποιος θα μπορέσει να πάρει τη θέση του στο είδος. 

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια, ρίχνουμε μία ματιά στις ταινίες του, με σειρά που προκύπτει από τη βαθμολογία που έχουν στο Rotten Tomatoes. 

Happy Feet Two (45)

To sequel του "Happy Feet" από το 2011 δεν είναι μία ακόμη παιδική ταινία. Αγγίζει ευαίσθητα θέματα όπως η υπερθέρμανση του πλανήτη, περνώντας σημαντικά μηνύματα στους θεατές.

Twilight Zone: The Movie (58)

Πρόκειται για το remake των τριών επεισοδίων της ομώνυμης πρωτότυπης τηλεοπτικής σειράς (1959–1964) του Ροντ Σέρλινγκ. Παρακολουθώντας το, σίγουρα θα αναρωτηθείς γιατί μέχρι στιγμής ο Μίλερ δεν έχει καταπιαστεί με τη δημιουργία ενός "καθαρόαιμου" θρίλερ. 

Babe: Pig In The City (65)

Παρότι υπέγραψε σενάριο και παραγωγή στο "Babe" του 1995, έπρεπε να περιμένει μέχρι το 1998 και το sequel του για να αναλάβει και τη σκηνοθεσία. Το αποτέλεσμα ήταν πιο "σκοτεινό", όσο επικίνδυνο μπορεί να είναι (με αυτό το θέμα που καταπιάνεται) και μυστηριώδες. 

Happy Feet (76)

Το "Happy Feet" είναι σίγουρα μία από τις πιο feel good σύγχρονες ταινίες κινουμένων σχεδίων που ασχολούνται με τον εκφοβισμό, την αγάπη και την αποδοχή μέσα από την καθημερινότητα συμπαθέστατων πιγκουίνων. 

The Witches Of Eastwick (76)

Αυτή είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Μίλερ που δεν περιέχει το "Mad Max" στον τίτλο της. Πρόκειται για την κωμική ιστορία τριών γυναικών που το έχουν με τη μαγεία και καλούνται να αντιμετωπίσουν το διάβολο. 

Mad Max Beyond Thunderdome (80)

Το "Mad Max Beyond Thunderdome" θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο μέρη. Δε θα μπούμε σε λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα προτιμάμε το πρώτο

Mad Max (90)

Ιδού λοιπόν, το πρώτο. Η υπόθεσή του οραματίζεται μία δυστοπική κοινωνία που σταδιακά καταστρέφει τη γραμμή που χωρίζει από τη δυσλειτουργική μάζα από τον "κανονικό" κόσμο.

Lorenzo's Oil (92)

Ενδεχομένως αυτή να είναι η πιο αδικημένη του ταινία. Αφηγείται τη δραματική ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να βρει θεραπεία για το γιο τους που διαγνώστηκε με αδρενολευκοδυστροφία.

Mad Max 2 (93)

Σε αντίθεση με την πρώτη ταινία της σειράς, εδώ έχουμε περισσότερη δράση, πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και τη "γέννηση" ενός γνήσιου ήρωα

Mad Max: Fury Road (97)

10 υποψηφιότητες για Όσκαρ που μεταφράστηκαν σε 6 συνολικά βραβεία αποτελούν ισχυρό κίνητρο για να το παρακολουθήσεις. Σαφέστατα, ο Μίλερ κατόρθωσε να δημιουργήσει το "επαναστατικό" και πρωτότυπο περιεχόμενο που επιθυμούσε, δίνοντας νέα πνοή στη σειρά ταινιών.

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις αίθουσες τον Μάιο

Ο καινούριος Λάνθιμος, η "Furiosa" Άνια Τέιλορ-Τζόι και η κινηματογραφική εμφάνιση - έκπληξη της Βίκυς Καγιά προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
04/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".