Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 17/2

Ο οσκαρικά φιλόδοξος Γουίλ Σμιθ κι ένα διάσημο βιντεοπαιχνίδι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

i_methodos_ton_williams_erchodai

Ο οσκαρικά φιλόδοξος Γουίλ Σμιθ κι ένα διάσημο βιντεοπαιχνίδι προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

Η Μέθοδος των Γουίλιαμς

Ο Γουίλ Σμιθ υποδύεται τον μπαμπά των αδερφών τενιστριών Γουίλιαμς. Στη βιογραφική ταινία του Ρεϊνάλντο Μάρκους Γκριν, ο Σμιθ ενσαρκώνει τον πατέρα των Βίνους και Σερένα Γουίλιαμς, των δύο εκ των καλύτερων τενιστριών όλων των εποχών. Αφετηρία και πυρήνας της αφήγησης αποτελεί ο τρόπος ανατροφής, προπόνησης και επίπονης ανέλιξης των δύο κοριτσιών στην κορυφή του τένις. Κάτι που μάλλον δε θα είχε επιτευχθεί δίχως το πλάνο (έκτασης 78 σελίδων!) που είχε ετοιμάσει ο μπαμπάς Γουίλιαμς για τις κόρες του. Η "Μέθοδος Γουίλιαμς" διεκδικησε πρόσφατα τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, με το Σμιθ να αποσπά εκείνη για τον α' ανδρικό ρόλο.

Uncharted

Το διάσημο βιντεοπαιχνίδι περνά στη μεγάλη οθόνη. Ο ερασιτέχνης κλέφτης Νέιθαν Ντρέικ στρατολογείται από τον έναν έμπειρο κυνηγό θησαυρών για την εύρεση της ελίας του Μαγγελάνου πριν από 500 χρόνια. Αυτό που ξεκινά ως μια απλή ληστεία για το δίδυμο, γίνεται μια πολυταξιδεμένη περιπέτεια να φτάσουν πρώτοι πριν τον αδίστακτο Μονκάντα ο οποίος και θεωρεί πως είναι ο νόμιμος κληρονόμος του.

Ένας Οργισμένος Άντρας Εκδικείται

Γκάι Ρίτσι και Τζέισον Στέιθαμ τα "σπάνε" ξανά. Ύστερα από ένα σύντομο Disney ιντερλούδιο στις ερήμους της Άγκραμπα ("Αλαντίν"), ο Γκάι Ρίτσι επέστρεψε στο στοιχείο του με το "The Gentlemen". Συνεχίζει εντός έδρας και στην επικείμενη ταινία του, η οποία πρόκειται για ακόμη ένα σπιντάτο caper story, ριμέικ της γαλλικής "Le Convoyeur" του 2004. Η ιστορία ακολουθεί τον Η, έναν ψυχρό και μυστηριώδη χαρακτήρα που εργάζεται σε μια εταιρεία φορτηγών μεταφοράς χρημάτων και είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στο Λος Άντζελες κάθε εβδομάδα.

Τα Μυστικά της Αδερφής μου

Αιγυπτιακό εφηβικό δράμα βραβευμένο σε διεθνή φεστιβάλ. Σε μια μικρή πόλη στο Δέλτα του Νείλου, η Σουάντ, μια δεκαεννιάχρονη κοπέλα, ζει διπλή ζωή: την αληθινή, που καθορίζεται από τη συντηρητική αιγυπτιακή κοινωνία, και τη μυστική, αυτή του διαδικτύου. Μια σειρά γεγονότων οδηγεί τη Ραμπάμπ, τη δεκατριάχρονη αδελφή της, σε ένα ταξίδι αναζήτησης απαντήσεων και στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών τους. Η ταινία αποτελεί τη φετινή πρόταση της Αιγύπτου στα Όσκαρ.

Φύλακας Αδερφός

Μια απροσδόκητη οδύσσεια ενός παιδιού στην Τουρκία. Ο Γιουσούφ, δωδεκάχρονος μαθητής σε ένα αυστηρό οικοτροφείο στα βουνά της Ανατολικής Τουρκίας, προσπαθεί να βοηθήσει τον συμμαθητή του Μέμο, που αρρωσταίνει ξαφνικά μια πολύ κρύα ημέρα. Όμως οι καταπιεστικές σχολικές αρχές δεν συμμερίζονται την αγωνία του μικρού μαθητή... Βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο φεστιβάλ Βερολίνου (Πανόραμα).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΗΣΤΟς ΜΗΤΣΗς
18/04/2024

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.

Αμπιγκέιλ

Το μυστήριο συναντά το horror και το απενοχοποιημένο φαν, σε ένα διασκεδαστικό μιξ αναφορών και χαβαλέ, μέχρις ότου χαθεί ο έλεγχος και κυριαρχήσει η σαχλαμάρα.

Σπίθα στη Θάλασσα

Συγκινητικό δράμα επώδυνης ενηλικίωσης, το οποίο δεν ανοίγεται στα βαθιά σεναριακά, αντλώντας συναισθηματική δύναμη από τους τρισδιάστατους χαρακτήρες του.

Μη μου Λες Ψέματα

Συναισθηματική, στέρεα, όσο και εύπεπτη δραμεντί πάνω στα αληθινά ψέματα, τα οποία ξεκινούν από τη ζωή και γίνονται συναρπαστικές λογοτεχνικές και κινηματογραφικές ιστορίες.

Ένα Φλιτζάνι Καφέ και Καινούργια Παπούτσια

Υπαρξιακά αδιέξοδα πασχίζουν να αναδειχθούν μέσα από μια μελοδραματική συνθήκη, ο μινιμαλιστικός χειρισμός της οποίας καταντά φτωχός και μονοδιάστατος.