Οι Κουνιάδοι

2

Γραφικοί χαρακτήρες και υπερβολικές καταστάσεις συνδυάζονται με στοιχειώδη σεναριακή μέριμνα σε μια λαϊκή κωμωδία που δεν στέκεται στις φαρσικές παρεξηγήσεις, υπηρετώντας επαγγελματικά τους κανόνες του είδους.

Οι Κουνιάδοι

Με χιούμορ και ταμπεραμέντο που ταιριάζουν στο ελληνικό κοινό, οι ισπανικές κωμωδίες έχουν γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του θερινού σινε-ρεπερτορίου μας. Και μακάρι να ήταν όλες σαν αυτούς του «Κουνιάδους», prêt-a-porter φάρσα που κυνηγά το εύκολο γέλιο, αλλά με στοιχειώδη επαγγελματισμό και παλιομοδίτικη αξιοπρέπεια που την κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα… παγωμένα ανέκδοτα του είδους. Γιατί κι αυτό το κινηματογραφικό είδος έχει τους κανόνες του, τους οποίους ο Τόνιο Λόπεθ τηρεί, συνδυάζοντας με στοιχειώδη σεναριακή μέριμνα γραφικούς χαρακτήρες, αστείες παρεξηγήσεις, υπερβολικές καταστάσεις, λίγη κοινωνική σάτιρα και μπόλικους οικογενειακούς μπελάδες.

Οι Κουνιάδοι - εικόνα 1

Βοηθάει κι η σπιρτόζικη ιδέα, η οποία εξελίσσεται μέσα από απλοϊκά διασκεδαστικές ανατροπές: ο Εδουάρδο και ο Σαμπόνις είναι δυο απελπισμένοι κουνιάδοι, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως χρήματα ύστερα από ένα υψηλό πρόστιμο που τους έχει επιβληθεί. Αποφασίζουν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της υπεύθυνης για το οικονομικό αδιέξοδό τους. Μόνο που εκείνη δεν προτίθεται να πληρώσει δεκάρα, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Μοδέστο να προτείνει στους απαγωγείς του ένα καινούργιο σχέδιο.

Ισπανία. 2021. Διάρκεια: 95΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Κουνιάδοι

Cuñados
2
  • Κωμωδία
  • 2021
  • Διάρκεια: 95 '
  • Τόνιο Λόπεθ

Ο Εδουάρδο και ο Σαμπόνις είναι δυο απελπισμένοι κουνιάδοι, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως χρήματα ύστερα από ένα υψηλό πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην επιχείρησή τους. Αποφασίζουν λοιπόν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της υπεύθυνης για το οικονομικό αδιέξοδό τους. Μόνο που εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει δεκάρα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.