Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα

1,5

Βραδύκαυστο κατασκοπικό δράμα που δεν αναφλέγεται ποτέ, εγκλωβισμένο σε έναν τεμπέλικο ρεαλισμό.

Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα

Δυο Βρετανοί ηθοποιοί (Έντι Ίζαρντ, Σέλιν Τζόουνς) κι ένας τηλεοπτικός σκηνοθέτης (Άντι Γκόνταρντ) εμπνέονται από μια αληθινή ιστορία και την μετατρέπουν σεναριακά σε ένα κατασκοπικό θρίλερ που θα ταίριαζε καλύτερα στο λιγότερο απαιτητικό φορμά της μικρής οθόνης. Περιορισμένο έτσι κι αλλιώς το βεληνεκές του, υιοθετεί μια βραδύκαυστη αφηγηματική ανάπτυξη που δεν αναφλέγεται ποτέ, εγκλωβισμένο σε έναν τεμπέλικο ρεαλισμό.

Η αρχή του, βέβαια, υπόσχεται κάτι παραπάνω, μεταφέροντάς μας στα παράλια της Μάγχης λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, όταν ένας Βρετανός πράκτορας πιάνει δουλειά ως καθηγητής σε ένα οικοτροφείο Γερμανίδων. Η μυστική αποστολή του είναι να διαλευκάνει την υπόθεση εξαφάνισης του προκατόχου του, ο οποίος είχε ανακαλύψει κάτι εξαιρετικά ύποπτο. Και κάτι το ελάχιστα συναρπαστικό τελικά, πάνω στο οποίο επιχειρεί να στηριχτεί ένα αναιμικό spy drama με προχειρογραμμένους χαρακτήρες, λάθος επιλογή πρωταγωνιστή (ο σεναριογράφος Έντι Ίζαρντ) και μικρή ερμηνευτική βοήθεια από την αρχοντική Τζούντι Ντεντς.

Σκηνοθεσία: Άντι Γκόνταρντ. Πρωταγωνιστούν: Έντι Ίζαρντ, Τζούντι Ντεντς, Κάρλα Τζούρι, Τζέιμς Ντ’Άρσι, Τζιμ Μπρόουντμπεντ. Μ. Βρετανία. 2020. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: ΣΠΕΝΤΖΟΣ FILM

Περισσότερες πληροφορίες

Έξι Λεπτά Πριν τα Μεσάνυχτα

Six Minutes to Midnight
1,5
  • Δραματική
  • 2020
  • Διάρκεια: 99 '
  • Άντι Γκόνταρντ

Λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, ένας Βρετανός πράκτορας πιάνει δουλειά ως καθηγητής σε ένα οικοτροφείο Γερμανίδων με αποστολή να διαλευκάνει την υπόθεση εξαφάνισης του προκατόχου του, ο οποίος είχε ανακαλύψει κάτι εξαιρετικά ύποπτο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.