Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

3

Μια πικάντικη ιδέα αναπτύσσεται με τολμηρό χιούμορ και σεναριακή επάρκεια σε διασκεδαστική σάτιρα των (γαμήλιων) σχέσεων των δύο φύλων. Διεθνής εμπορική επιτυχία με Σεζάρ σεναρίου και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για ξενόγλωσση ταινία.

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

Υστερα από μια σχεδόν εικοσαετή καριέρα ηθοποιού και τρεις σκηνοθετικές απόπειρες, η Ζοζιάν Μπαλασκό σκαρφίζεται το 1995 (μαζί με τους Πατρίκ Ομπρέ και Τέλσι Μπούρμαν) μια σκαμπρόζικη ιδέα: Απηυδισμένη από τις συνεχείς απιστίες του συζύγου της, η Λολί, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, αποφασίζει να «προσκαλέσει» στη σχέση τους τη Μαριζό, μια περαστική λεσβία που εγκαθίσταται στο σπίτι τους και μοιράζεται το κρεβάτι της Λολί τρεις ημέρες την εβδομάδα. Η πικάντικη έμπνευσή της αναπτύσσεται με τολμηρό χιούμορ και σεναριακή επάρκεια σε μια διασκεδαστική σάτιρα των (γαμήλιων) σχέσεων των δύο φύλων, χαρίζοντας στη Βικτόρια Αμπρίλ έναν απολαυστικά αξέχαστο ρόλο. Απολογισμός, τέσσερα εκατομμύρια γαλλικά εισιτήρια, σφοδρές κοινωνιολογικές συζητήσεις και διεθνής εμπορική επιτυχία με Σεζάρ σεναρίου και υποψηφιότητα Χρυσής Σφαίρας για ξενόγλωσση ταινία.

Γαλλία. 1995. Διάρκεια: 104΄. Διανομή: ROSEBUD.21.

Περισσότερες πληροφορίες

Για Όλα Φταίει το Γκαζόν

Gazon Maudit
3
  • Κομεντί
  • 1994
  • Διάρκεια: 104 '
  • Ζοζιάν Μπαλασκό

Απηυδισμένη από τις συνεχείς απιστίες του συζύγου της, η Λολί, νοικοκυρά και μητέρα δύο παιδιών, αποφασίζει να «προσκαλέσει» στη σχέση τους τη Μαριζό, μια περαστική λεσβία που εγκαθίσταται στο σπίτι τους και μοιράζεται το κρεβάτι της Λολί τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Η σκηνοθέτρια Ιρίς Καλτενμπάκ γύρισε μία από τις εκπλήξεις της χρονιάς

Στην "Αρπαγή" η πρωτοεμφανιζόμενη δημιουργός υπογράφει ένα ψυχογράφημα που μένει αξέχαστο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
19/04/2024

Οι ταινίες "Χάρι Πότερ" επιστρέφουν στους κινηματογράφους

Τα "Epic Movie Nights" φέρνουν ξανά στη μεγάλη οθόνη το franchise που λατρεύουν οι millennials.

"Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο": Η νέα ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ στο φεστιβάλ της Τραϊμπέκα

Ο σκηνοθέτης της "Νορβηγίας" ετοιμάζεται για παγκόσμια πρεμιέρα στη σημαντική νεοϋορκέζικη διοργάνωση.

Οι Άλεξ Γκάρλαντ & Κίρστεν Ντανστ μιλούν στο "α" για τον "Εμφύλιο Πόλεμο"

Ο σκηνοθέτης και η πρωταγωνίστρια της πολιτικά φορτισμένης δυστοπικής περιπέτειας απαντούν στις ερωτήσεις του "α" γύρω από τη δημιουργία μιας αγωνιώδους ταινίας, η οποία απεικονίζει έναν ανησυχητικό μελλοντικό κόσμο.

Εμφύλιος Πόλεμος

Πολιτική περιπέτεια γυρισμένη με ρεαλισμό, προβλέψιμα απλοϊκή στην εξέλιξή της και μονοδιάστατη στην παραβολή της για τη σύγχρονη αμερικανική πραγματικότητα.

Η Αρπαγή

Δομημένη σαν ψυχολογικό θρίλερ, μια ιστορία εμμονής αποκαλύπτει τη συντριπτική δύναμη των κοινωνικών ρόλων σ’ έναν κόσμο ψυχολογικής ανασφάλειας κι έλλειψης επικοινωνίας.

Το Περασμένο Καλοκαίρι

Αρκετά πιστό ριμέικ της δανέζικης "Βασίλισσας της Καρδιάς". Ενός τολμηρότερου ερωτικού δράματος, το οποίο διέθετε ένα διαφορετικό, αιχμηρό φινάλε.