Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/6 (update)

Ένας μοντέρνος «Πινόκιο», μια ακόμα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με πρωτοκλασάτο cast και τρεις επανεκδόσεις έρχονται μεταξύ άλλων στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 11/6 (update)

Update: Αναβλήθηκε η κυκλοφορία της «Περιφρόνησης» σε επανέκδοση.

Ένας μοντέρνος «Πινόκιο», μια ακόμα ταινία του Ολιβιέ Ασαγιάς με πρωτοκλασάτο cast και τρεις επανεκδόσεις έρχονται μεταξύ άλλων στους κινηματογράφους αυτήν την εβδομάδα.

Πινόκιο

Ο Ματέο Γκαρόνε («Γόμορρα») και Ρομπέρτο Μπενίνι αφηγούνται ξανά το διάσημο ιταλικό παραμύθι. Μια δεύτερη ευκαιρία με το πασίγνωστο παραμύθι του Κάρλο Κολόντι έχει ο οσκαρικός κωμικός Ρομπέρτο Μπενίνι. Αυτήν τη φορά όμως μόνο μπροστά από την κάμερα, μιας και τη δική του βερσιόν (σκηνοθεσία, σενάριο και πρωταγωνιστικό ρόλο) του 2002 θα θέλει σίγουρα να την ξεχάσει. Εδώ υποδύεται τον ξυλουργό Τζεπέτο που σμιλεύει το ξύλινο αγόρι, με τον Ματέο Γκαρόνε («Dogman») να τον καθοδηγεί σκηνοθετικά. Ο Ιταλός auteur έχει αποδείξει πως διαθέτει την ικανότητα να δημιουργεί ποιητικές κι ονειρικές κινηματογραφικές εικόνες, αρκεί να θυμηθούμε το εικαστικά εντυπωσιακό «Παραμύθι των Παραμυθιών», και τώρα έχει στα χέρια του το έμψυχο δυναμικό για να παραδώσει μια πολλά υποσχόμενη μεταφορά.

Αβάνα, η Πόλη των Κατασκόπων

Περιπέτεια μυστηρίου του Ολιβιέ Ασαγιάς με τους Πενέλοπε Κρουζ και Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ. Στην Αβάνα της δεκαετίας του '90, ένας Κουβανός πιλότος κλέβει αεροπλάνο και εγκαταλείπει τη χώρα αφήνοντας πίσω τη σύζυγο και την κόρη του. Στο Μαϊάμι πια, αποφασίζει να ξεκινήσει από την αρχή μαζί με άλλους συμπατριώτες του που βρέθηκαν στις ΗΠΑ για να αναζητήσουν την τύχη τους. Στήνουν τότε ένα δίκτυο κατασκόπων με στόχο να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Μη με Λες Κύριο

Ρομαντικό δράμα με φόντο τις κοινωνικές ανισότητες της σύγχρονης Ινδίας. Τα στερεότυπα και οι κοινωνικοί διαχωρισμοί που υφίστανται στην απέραντη ασιατική χώρα, ξεδιπλώνονται μέσα από την ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε μια οικιακή βοηθό που ονειρεύεται μια μέρα να σχεδιάζει τα δικά της ρούχα και έναν από τους εύπορους εργοδότες της.

Bloodshot

Sci-fi περιπέτεια με τον Βιν Ντίζελ. Ένας στρατιώτης που σκοτώθηκε εν ώρα υπηρεσίας, αποκτά μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία που του προσφέρει μια εταιρία με σκοτεινά κίνητρα. Όταν ο στρατιώτης επανακτήσει τις αισθήσεις, θα νιώσει να ρέει στις φλέβες του ένας στρατός νανοτεχνολογίας, ο οποίος του προσφέρει αμείλικτη δύναμη και την ικανότητα να επουλώνεται ακαριαία. Ο ήρωας όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως αδυνατεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από το ψέμα και πως δε γνωρίζει όλη την αλήθεια για το παρελθόν του.

Για Όλα Φταίει Το Γκαζόν

Σπαρταριστή γαλλική κομεντί των ‘90s που έσπασε τα ταμεία. Η σχέση ενός παντρεμένου ζευγαριού, με δύο παιδιά, βρίσκεται σε τέλμα. Εκείνη απασχολείται αδιάκοπα με την ανατροφή των παιδιών τους, ενώ ο εκείνος περνά το χρόνο του απατώντας τη με κάθε ευκαιρία. Όταν μια νέα γυναίκα εμφανιστεί στις ζωές τους, θα έρθουν τα πάνω κάτω με τις παρεξηγήσεις και τα ερωτικά μπερδέματα να βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Το Σκοτεινό Αντικείμενο του Πόθου

Αριστουργηματικό φιλμ ορόσημο του Λουίς Μπουνιουέλ βασισμένο στο μυθιστόρημα «Η γυναίκα και το νευρόσπαστο» (1898) του Πιερ Λουίς. Ένας πλούσιος Γάλλος μεσήλικας ανακαλεί την πορεία της δυσλειτουργικής, ρομαντικής μα και βίαιης, σχέσης του με μια φτωχή χορεύτρια φλαμένκο από τη Σεβίλλη η οποία του στιγμάτισε τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.