Το Παιχνίδι του Ρόδου

1,5

Θεατρικής λογικής θρίλερ δωματίου πάνω στις κρυφές αμαρτίες της αστικής τάξης, σκηνοθετημένο με νεύρο, αλλά χωρίς την απαιτούμενη ατμόσφαιρα και βασισμένο σε μια ιστορία που εξελίσσεται με τον πιο αναληθοφανή τρόπο.

Το Παιχνίδι του Ρόδου

Sub rosa (bajo la rosa στα ισπανικά, όπως και ο πρωτότυπος τίτλος του φιλμ) σημαίνει «κάτω από το ρόδο», το σύμβολο εχεμύθειας που ζωγράφιζαν οι Ρωμαίοι στην οροφή των αιθουσών συμβουλίων και κονκλαβίων, για να δηλώσουν πως οτιδήποτε ειπωθεί εντός τους δεν θα βγει ποτέ παραέξω. Κάτι ανάλογο υπόσχεται και ο μυστηριώδης άντρας ο οποίος (ισχυρίζεται πως) έχει απαγάγει τη δεκάχρονη Σάρα και βρίσκεται τώρα στο σαλόνι της οικογένειάς της. Αν κάποιο από τα τρία μέλη της (πατέρας, μητέρα, αδερφός) ομολογήσει ενώπιον όλων ένα σοβαρό αμάρτημα το οποίο έχει διαπράξει, τότε εκείνος θα φύγει ήσυχα και θα τους παραδώσει τη Σάρα σώα.

Πρόκειται για ένα αρχικά υποσχόμενο θρίλερ δωματίου, καθαρά θεατρικής λογικής, πάνω στις κρυφές αμαρτίες της αστικής τάξης. Αν και σκηνοθετημένο με νεύρο, βασίζεται σε μια ιστορία η οποία εξελίσσεται με τον πιο διδακτικό αλλά και αναληθοφανή τρόπο, ενώ οι τεχνικές αδυναμίες του (ο Χοσουέ Ράμος υπογράφει παραγωγή, σκηνοθεσία, σενάριο, φωτογραφία και μοντάζ!) του στερούν και την εικαστικά απαιτούμενη απειλητική και κλειστοφοβική ατμόσφαιρα.

Ισπανία. 2017. Διάρκεια: 99΄. Διανομή: FILMBOY.

Περισσότερες πληροφορίες

Το Παιχνίδι του Ρόδου

Bajo la Rosa
1,5
  • Θρίλερ
  • 2017
  • Διάρκεια: 99 '
  • Χοσουέ Ράμος

Όταν η δεκάχρονη Σάρα εξαφανίζεται και οι γονείς της βυθίζονται στην απελπισία, ένα γράμμα τούς πληροφορεί πως ο απαγωγέας δέχεται να έρθει στο σπίτι τους τα μεσάνυχτα και να τους συναντήσει.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.