Ο Γκριντς

2,5

Φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του γνωστότερου ίσως παραμυθιού του Δρα Σους, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

Ο Γκριντς

Η κινηματογραφική γνωριμία μας με τον Γκριντς, τον διασημότερο ήρωα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων Δρα Σους ή Τεντ Γκέιζελ («Λόραξ», «Χόρτον»), έγινε το 2000 με τον «Κατεργάρη των Χριστουγέννων», στον οποίο ο Τζιμ Κάρεϊ υποδυόταν τον πράσινο και τριχωτό ήρωα που μισεί τα Χριστούγεννα κι επιχειρεί να τα κλέψει από τους χαρωπούς κατοίκους του διπλανού του χωριού.

Ως καρτούν πλέον, ο Γκριντς επιστρέφει τώρα το ίδιο κυνικός και μισάνθρωπος, απομονωμένος σε μια σπηλιά μαζί με τον πιστό σκύλο του Μαξ (μια επιτυχημένη κωμική νότα). Και όταν το Χούβιλ ανακοινώσει πως φέτος θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με… τριπλή επισημότητα, το σχέδιο κλοπής των δώρων και του καλοσυνάτου πνεύματος που τα συνοδεύει μπαίνει μπροστά, σε μια φανταχτερή και λαμπερή διασκευή του διδακτικού παραμυθιού, η οποία είναι σαφώς προσανατολισμένη στο ανήλικο κοινό. Απλή, φαρσική και προβλέψιμη, μας κάνει να νοσταλγήσουμε τον Τιμ Μπάρτον και τον ευφάνταστα σκοτεινό «Χριστουγεννιάτικο Εφιάλτη» του. Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη, με τον Γιώργο Καπουτζίδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

ΗΠΑ, Κίνα. 2018. Διάρκεια: 86΄. Διανομή: TULIP ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γκριντς

The Grinch
2,5
  • Animation
  • 2018
  • Διάρκεια: 86 '
  • Γιάροου Τσένι

Ο κυνικός, γκρινιάρης και μισάνθρωπος Γκριντς εκνευρίζεται από τη χαρωπή, γιορτινή διάθεση των κατοίκων του γειτονικού Χούβιλ και αποφασίζει να τους κλέψει τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.