Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας!

Ένας νέος κινηματογραφικός θεσμός βρίσκεται προ των πυλών και μας παρουσιάζει τις ταινίες της παρθενικής διοργάνωσής του.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας!

Οι σινεφίλ ηλικίας 3-18 ετών αποκτούν πλέον το ολόδικό τους κινηματογραφικό φεστιβάλ. Το 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας είναι έτοιμο να σηκώσει αυλαία στις 7-9/12 στο Μέγαρο Μουσικής (αίθουσες Δημ. Μητρόπουλος, Ν. Σκαλκώτας) με περισσότερες από 70 μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες στο πρόγραμμά του.

Ανακαλύψτε το πρόγραμμα του 1ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας! - εικόνα 1
«Η Dilili στο Παρίσι»

Ταινία έναρξης θα είναι το «Η Dilili στο Παρίσι» του Μισέλ Οσέλο, του σκηνοθέτη που μας έχει χαρίσει εκθαμβωτικές ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως το «Αζούρ και Ασμάρ» (2006). Ο Οσελό θα παρευρεθεί στην Αθήνα για να παρουσιάσει την ταινία του, η οποία τοποθετείται στο Παρίσι της μπελ επόκ. Ηρωίδα του η πανέξυπνη Ντιλιλί, η οποία έχει αποφασίσει να εξιχνιάσει τις μυστηριώδεις απαγωγές κοριτσιών που μαστίζουν την πόλη, μαζί με το μεταφορέα φίλο της. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, επιφανείς μορφές της γαλλικής τέχνης, επιστήμης και διανόησης, από τον Μονέ και τον Προυστ ως τον Παστέρ και τον Ντεμπισί, της δίνουν στοιχεία για να λύσει το μυστήριο.

Με μια γρήγορη ματιά στο πρόγραμμα ξεχωρίζει ακόμη το «Η Μιράι του Μέλλοντος» του Μαμόρου Χοσόντα, το οποίο ήταν το πρώτο anime στην ιστορία που έκανε πρεμιέρα στο πρωτοκλασάτο Φεστιβάλ των Κανών.

Σχετικά με τους στόχους του φεστιβάλ, η διευθύντρια Καλλιόπη Χαραλάμπους-Κριέφ δήλωσε:
«Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι –πέρα από την ψυχαγωγία– να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις».

Οι μικροί θεατές του φεστιβάλ όμως δε θα παρακολουθήσουν μόνο ταινίες καθώς έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε κινηματογραφικά εργαστήρια, να περιπλανηθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, να ξεψαχνίσουν τις παιδικές βιβλιοθήκες και να παρακολουθήσουν αναγνώσεις παιδικών βιβλίων από τους ξεχωριστούς καλεσμένους.

Ως προς το γιατί αυτό το φεστιβάλ ήρθε τώρα, η πρόεδρος Αμάντα Λιβανού ανέφερε:
«Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία που θεωρούμε ότι θα καλύψει μια πραγματική ανάγκη του αθηναϊκού κοινού με στόχο την υποστήριξη και προώθηση της παγκόσμιας κινηματογραφικής παραγωγής, η οποία κάθε χρόνο προσφέρει εξαιρετικές επιλογές για παιδιά και εφήβους που πολύ συχνά δεν γίνονται ευρύτερα γνωστές. Στόχος μας επίσης είναι η ενίσχυση της ελληνικής παραγωγής ταινιών για παιδιά, στα πρότυπα της διεθνούς άνθησης παιδικού προγράμματος».

Να ευχηθούμε λοιπόν καλή αρχή και δίνουμε ραντεβού μικροί και μεγάλοι στο Μέγαρο Μουσικής…

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του φεστιβάλ:

Δείτε παρακάτω το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να δείτε το έγγραφο παρακαλώ πατήστε το ακόλουθο link Πρόγραμμα

i 1ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας | 7-9 Δεκεμβρίου | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – αίθουσες Δημήτρης Μητρόπουλος και Νίκος Σκαλκώτας, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αμπελόκηποι, 2107282333 | Είσ.: € 5 (προπώληση), € 6 (ταμείο) | Περισσότερα: www.athicff.com / https://www.facebook.com/athicff/ / www.megaron.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.