Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Μια προβολή – πρόκληση για κάθε σινεφίλ μας περιμένει τον Νοέμβριο.

Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

10 χρόνια γυρισμάτων σε 3 ηπείρους χρειάστηκαν για να ολοκληρωθεί το διάρκειας 14 ωρών «The Flower» του Μαριάνο Γινάς, στο οποίο εκτυλίσσονται 6 διαφορετικές ιστορίες και θα έχουμε την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουμε στο 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (1-11/11).

Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 1

Σύμφωνα με τους ειδικούς όρους που απαίτησε ο σκηνοθέτης, η ταινία θα προβληθεί σε τρία μέρη, διάρκειας 4, 5 και 6 ώρες το καθένα. Το φεστιβάλ όμως θα παρουσιάσει επίσης στη δεύτερη προβολή της ολόκληρη την ταινία, και τις 14 ώρες δηλαδή, σε μια ημέρα η οποία θα καταγραφεί ως πραγματικό κινηματογραφικό γεγονός.

Στο «The Flower» συνδυάζονται σχεδόν όλα τα γνωστά κινηματογραφικά στιλ σε μια πληθωρική αφήγηση, τα κεφάλαια της οποίας έχουν ως μόνη σύνδεση τις τέσσερις πρωταγωνίστριες που αλλάζουν διαρκώς ρόλους και χρονικές περιόδους. Η υπερφυσική κατάρα μιας μούμιας, το απρόσμενο ριμέικ μιας κλασικής γαλλικής ταινίας του Ρενουάρ και μια μυστική κοινωνία που ψάχνει το ελιξίριο της αιώνιας ζωής, είναι μερικά από τα επεισόδια που χτίζουν αυτή την ανεπανάληπτη φιλμική εμπειρία.

Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 2

Ο σκηνοθέτης Μαριάνο Γινάς δήλωσε για την ταινία: «Η εμπειρία είναι η ίδια η ταινία. Η ιδέα είναι ότι μια ταινία πρέπει να είναι μια σειρά από ταινίες. Μέσα από όσα συνεισφέρουν τα avatars –οι ηθοποιοί- αυτού του project, μπορεί κανείς να δει τελικά το αληθινό πρόσωπο των τεσσάρων πρωταγωνιστριών να λάμπει μέσα από την ομίχλη της μυθοπλασίας», δηλώνει ο σκηνοθέτης για το έργο.»

Την ταινία επέλεξε ο νέος guest programmer του φεστιβάλ Ντένις Λιμ, γνωστός στο εξωτερικό κριτικός κινηματογράφου και διευθυντής προγράμματος στο Film Society του Lincoln Center της Νέας Υόρκης.

Ένα φιλμικό έπος έρχεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης - εικόνα 3

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.