Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

2

Γιορτινά, φιλειρηνικά μηνύματα και ανήλικη διασκέδαση σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book «ζωγραφιστή» περιπέτεια.

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

Γιορτινά, φιλειρηνικά μηνύματα και ανήλικη διασκέδαση σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book «ζωγραφιστή» περιπέτεια.

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού - εικόνα 1

Γνωστό βιβλίο της γερμανικής παιδικής λογοτεχνίας­, το γραμμένο με ρίμα «Die Häschenschule» («Rabbit school») του Άλμπερτ Σίξτους διασκευάζεται ως κινηματογραφικό animation, μετονομάζοντας τους ήρωες σε Μαξ και Έμι, μετατρέποντας το σχολείο τους σε new age Σχολή Πασχαλινών Κουνελιών­/φυλάκων του πολύτιμου Χρυσού­ Αυγού και δίνοντας έμφαση στη... δράση, καθώς οι γούνινοι μικροί μας φίλοι, με απρόθυμο ηγέτη τον ατίθασο Μαξ, δέχονται τις διαρκείς επιθέσεις μιας συμμορίας αλεπούδων που θέλει να κλέψει το Αυγό και να καταστρέψει το Πάσχα. Ο Γερμανός Ούτε φον Μίνχαου-Πολ «σκιτσάρει» καθαρά και φωτεινά τα γιορτινά, φιλειρηνικά και απλοϊκά μηνύματα του Σίξτους, σε μια τυποποιημένη, by the (children’s) book καρτουνίστικη περιπέτεια, η οποία απευθύνεται κυρίως στο προσχολικό κοινό και προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Γερμανία. 2017. Διάρκεια: 73΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Οι Φύλακες του Χρυσού Αυγού

Rabbit School - Guardians of the Golden Egg
2
  • Animation
  • 2017
  • Διάρκεια: 79 '
  • Ούτε φον Μίνχαου - Πολ

Ο Μαξ είναι ένα νεαρό και ατίθασο κουνέλι που γνωρίζει τη γλυκιά Έμι και για χάρη της θα βοηθήσει τα μέλη μιας Σχολής Πασχαλινών Κουνελιών να προστατεύσουν το πολύτιμο Χρυσό Αυγό από μια συμμορία αλεπούδων και να σώσουν το Πάσχα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.