Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ

2,5

Ευρηματική κι ενδιαφέρουσα, αλλά άνιση και αδικαιολόγητα εκκεντρική (εκτεταμένη χρήση του κυκλικού κάδρου) σάτιρα μιας… σουρεαλιστικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ

Ευρηματική κι ενδιαφέρουσα, αλλά άνιση και αδικαιολόγητα εκκεντρική (εκτεταμένη χρήση του κυκλικού κάδρου) σάτιρα μιας… σουρεαλιστικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας.

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ - εικόνα 1

Σκηνοθέτης εμπορικά επιτυχημένων κωμωδιών («The Dream Factory») αλλά και βραβευμένων δραμάτων εποχής («The Banquet»), ο Φενγκ Σια­ογκάνγκ απέσπασε πέρυσι το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Σαν Σεμπαστιάν με τη διασκευή του μυθιστορήματος του Ζενγιούν Λιου «Δεν είμαι η Τζιλιάν Παν». Μυθική φιγούρα της κινέζικης λογοτεχνίας, η σατανική Παν αντιστοιχίζεται με την άπιστη Μαντάμ Μποβαρί του Φλομπέρ και χρησιμοποιείται με άκρως ειρωνικό τρόπο στην ταινία, περιγραφή του καφκικού Γολγοθά μιας γυναίκας για να βρει το... παλαβό δίκιο της. Εξαπατημένη από τον άντρα της, η Λι ξεκινάει δικαστικό αγώνα για να αποδείξει πως εκείνος παραβίασε την ιδιωτική συμφωνία τους και την παρέσυρε σε εικονικό διαζύγιο.

Αν και παγιδεύεται στα γραφειοκρατικά­ γρανάζια του δικαστικού και πολιτικού συστήματος, η Λι επιμένει πεισματικά φτάνοντας μέχρι το Πεκίνο. Η πορεία της, αστεία όσο κι επίπονη, ξεσκεπάζει απολαυστικά έναν κόσμο­ παραλόγου, δέσμιο κοντόφθαλμων (προσωπικών και συλλογικών) συμφερόντων. Πρόκειται για μια ευρηματική, αλλά άνιση και αδικαιολόγητα εκκεντρική (εκτεταμένη χρήση του κυκλικού κάδρου-αναφορά στην παραδοσιακή κινέζικη ζωγραφική) σάτιρα μιας... σουρεαλιστικής κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας, πολύ κοντύτερή μας από όσο αρχικά φανταζόμαστε.

Κίνα. 2016. Διάρκεια: 128΄. Διανομή: WEIRD WAVE.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεν Είμαι η Μαντάμ Μποβαρύ

Wo Bu Shi Pan Jin Lian / I Am Not Madame Bovary
2,5
  • Δραματική κομεντί
  • 2016
  • Διάρκεια: 128 '
  • Σιαογκάνγκ Φενγκ

Εξαπατημένη από τον άντρα της, μια γυναίκα ξεκινάει δικαστικό αγώνα για να αποδείξει τη δολοπλοκία του. Αν και παγιδεύεται στα γραφειοκρατικά γρανάζια του κινεζικού δικαστικού και πολιτικού συστήματος, επιμένει πεισματικά φτάνοντας μέχρι το Πεκίνο και τις κομματικές συνεδριάσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.