Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ξαναχτυπά!

Με 150 ταινίες από 30 χώρες επιστρέφει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας στην Αλκυονίδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ξαναχτυπά!

Με 150 ταινίες από 30 χώρες επιστρέφει το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας στην Αλκυονίδα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας ξαναχτυπά! - εικόνα 1

Ευρύ το φάσμα στο πρόγραμμα του φεστιβάλ με ταινίες μυθοπλασίας μικρού και μεγάλου μήκους, video art, video dance, experimental, ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους. Η διοργάνωση συνοδεύεται και από βραβεύσεις καθώς θα δοθούν το βραβείο Rising Star Award, σε συνεργασία με το βρετανικό ίδρυμα MMBF, η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών δίνει το βραβείο Σκηνοθεσίας, ενώ η Αλκυονίς New Star Art Cinema διασφαλίζει στα βραβευθέντα φιλμ διανομή στις αίθουσες. Φέτος, στο φεστιβάλ ξεχωρίζουν τα αφιερώματα σε νέους Ισπανούς και Ιρανούς σκηνοθέτες, αλλά και οι δημιουργίες των σπουδαστών του Edge hill university που εντάσσονται στην διαγωνιστική κατηγορία «Σπουδαστικό - Νέοι σκηνοθέτες».

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση βρίσκεται και πάλι σε πρώτο πλάνο. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα γνωρίσουν άγνωστα οικοσυστήματα, όπως αυτό των γερανών στους παγωμένους Σκανδιναβικούς Βαλτότοπους, την ανεξάντλητη ποικιλία φρύνων και βατράχων στο Εκουαδόρ ή το ασυνήθιστο περιβάλλον των Τυρφώνων ανά τον κόσμο αλλά και πολλά άλλα.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στις αίθουσες της Αλκυονίδας και του Studio.

INFO
Αλκυονίς New Star Art Cinema: Ιουλιανού 42-46 |
Studio New Star Art Cinema: Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής |
www.aidff.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.