Παράφορα

1,5

Ένα ερωτικό δράμα που δείχνει να τα έχει πει όλα στο πρώτο μισάωρο.

Παράφορα

Ο Ζαν είναι ο φιλόδοξος διευθυντής ενός γαλλικού σωφρονιστικού καταστήματος. Όταν εμφανίζεται η Άννα στη φυλακή του, δεν αργεί να πέσει θύμα της άγριας ομορφιάς της – ο μεσήλικος δείχνει έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για τη νεαρή κρατούμενη, σε ένα ερωτικό δράμα που δείχνει να τα έχει πει όλα στο πρώτο μισάωρο.

Παράφορα - εικόνα 1

Ο Ζαν είναι ο φιλόδοξος διευθυντής ενός γαλλικού σωφρονιστικού καταστήματος. Όταν εμφανίζεται η Άννα στη φυλακή του, δεν αργεί να πέσει θύμα της άγριας ομορφιάς της. ο μεσήλικος δείχνει έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για τη νεαρή κρατούμενη. Παρότι το φιλμ βασίζεται στην πραγματική ιστορία του απαγορευμένου έρωτα ανάμεσα σε έναν διευθυντή φυλακής και σε μια κρατούμενη, αγνοεί τη σημασία του στοιχειώδους ρεαλισμού (χαμουρέματα μέσα στο κελί, πυροτεχνήματα στις στέγες φυλακών κ.ά.).

Αφαιρώντας εντελώς από την αφήγηση­ το ποινικό μητρώο της Άννας, ο Πιέρ­ Γκοντό υποτίθεται ότι στοχεύει στα ωμά ερωτικά ένστικτα που αναπτύσσουν οι καταραμένοι πρωταγωνιστές, τα οποία δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά από την κοινωνία. Μόνο που για να μιλήσεις για τις παρορμήσεις θα πρέπει να έχεις ζωντανούς χαρακτήρες, την ανάσα των οποίων νιώθεις! Τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει στο επίπεδο γαλλικό δράμα, που μετά το μισάωρο μοιάζει να τα έχει πει όλα, με τον πρωταγωνιστή Γκιγιόμ Γκαγέν να περιφέρεται αποπροσανατολισμένος από σκηνή σε σκηνή και την Αντέλ Εξαρχόπουλος να μην προσφέρει κάτι παραπάνω από νάζι και σεξουαλικό σκέρτσο.

Γαλλία. 2016. Διάρκεια: 110΄. Διανομή: SEVEN FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Παράφορα

Éperdument
1,5
  • Δραματική
  • 2016
  • Διάρκεια: 110 '
  • Πιέρ Γκοντό

Ο Ζαν είναι ο φιλόδοξος διευθυντής ενός γαλλικού σωφρονιστικού καταστήματος. Όταν εμφανίζεται η Άννα στη φυλακή του, δεν αργεί να πέσει θύμα της άγριας ομορφιάς της – ο μεσήλικος δείχνει έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για τη νεαρή κρατούμενη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.