Τρέιλερ για το «Σάλι»: Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί Τομ Χανκς

Αν και έκλεισε προ δυο μηνών τα 86 του χρόνια, ο τετραπλά βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ δεν λέει να το βάλει κάτω.

Τρέιλερ για το «Σάλι»: Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί Τομ Χανκς

Αν και έκλεισε προ δυο μηνών τα 86 του χρόνια, ο τετραπλά βραβευμένος με Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ δεν λέει να το βάλει κάτω. Αν και την τελευταία δεκαπενταετία έχει πρωταγωνιστήσει σε τέσσερις μόλις ταινίες (πιο πρόσφατη το «Trouble With the Curve» το 2012), έχει σκηνοθετήσει κατά την ίδια περίοδο δεκατρείς! Η τελευταία, μάλιστα, θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 8 Σεπτεμβρίου και πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της τρέιλερ.

Τρέιλερ για το «Σάλι»: Ο Κλιντ Ίστγουντ σκηνοθετεί Τομ Χανκς - εικόνα 1

Το «Σάλι» («Sully») αφορά στην αληθινή ιστορία της 15ης Ιανουαρίου του 2009, γνωστής πια ως το «Θαύμα του Χάντσον», όταν η πτήση 1549 της US Airways «έχασε» και τις δυο μηχανές της στον αέρα, αμέσως μετά την απογείωσή της από το αεροδρόμιο Λαγκουάρντια της Νέας Υόρκης. Παρ’ όλα αυτά, ο πιλότος της, Σάλι Σάλενμπεργκερ, κατάφερε να προσγειώσει το Airbus του στα νερά του ποταμού Χάντσον, διασώζοντας και τους 155 επιβαίνοντές του. Αν και ανακηρύχτηκε αυτόματα σε εθνικό ήρωα από το κοινό και τα media, ο Σάλενμπεργκερ υποβλήθηκε αμέσως μετά σε μια εξονυχιστική ανάκριση για την ορθότητα των αποφάσεών του, κάτι που απείλησε να του καταστρέψει τη φήμη και την καριέρα του.

Το διάσημο πιλότο ενσαρκώνει ο Τομ Χανκς, τη σύζυγό του η Λόρα Λίνεϊ και τον συνκυβερνήτη του Τζέφ Σκάιλς ο Άαρον Έκχαρτ, ενώ το βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σάλενμπεργκερ σενάριο υπογράφει ο Τοντ Κομαρνίκι («Η Αποπλάνηση Ενός Ξένου»).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.