Κάθαρση: Έτος Εκλογών

1,5

Τρίτη ταινία ενός τρομο-franchise με έντονα πολιτικό περιεχόμενο, αλλά εντελώς σχηματική διεκπεραίωση.

Κάθαρση: Έτος Εκλογών

Τρίτη ταινία ενός τρομο-franchise με έντονα πολιτικό περιεχόμενο, αλλά εντελώς σχηματική διεκπεραίωση.

Κάθαρση: Έτος Εκλογών - εικόνα 1

Σεναριογράφος («Οριακές Διαπραγματεύσεις», «Επίθεση στο Σταθμό 13») που σκηνοθέτησε μια έξυπνη και φτηνή ιδέα του, ο Τζέιμς ΝτεΜόνακο γνώρισε απρόσμενη επιτυχία με το προ τριετίας «The Purge». Ένα κλειστοφοβικό, σχηματικό στη διεκπεραίωσή του horror thriller, βασισμένο στην επίθεση από αγνώστους στο σπίτι μιας οικογένειας κατά τη διάρκεια της Νύχτας της Κάθαρσης, οπότε και νομιμοποιείται οποιοδήποτε έγκλημα για να εκτονωθεί βίαια η οργή των πολιτών. Ακολούθησε το έντονα πολιτικό, αλλά ασύντακτο κινηματογραφικά σίκουελ «The Purge: Anarchy», για να φτάσουμε στο «Έτος Εκλογών», όταν η γερουσιαστής Ρόαν κατεβαίνει για πρόεδρος με την υπόσχεση να καταργήσει τη Νύχτα αυτή.

Οι κυβερνώντες, όμως, έχουν άλλα σχέδια και τα βάζουν σε εφαρμογή την επόμενη Νύχτα της Κάθαρσης, όπου μια άλλη Χίλαρι Κλίντον προσπαθεί, συνοδεία του macho σωματοφύλακά της και μιας θαρραλέας παρέας Αφροαμερικανών (το ’πιασες;), να επιβιώσουν, εν μέσω γενικευμένου χάους, των αιμοβόρων διαθέσεων ενός άλλου Τζορτζ Μπους και της νεοχριστιανικής κλίκας του. Τις λεπτομέρειες, και φυσικά την κατάληξη, τις έχετε δει εκατό φορές…

ΗΠΑ. 2016. Διάρκεια: 111΄. Διανομή: UIP.

Περισσότερες πληροφορίες

Κάθαρση: Έτος Εκλογών

The Purge: Election Year
1,5
  • Τρόμου
  • 2016
  • Διάρκεια: 105 '
  • Τζέιμς ΝτεΜόνακο

Η ανεξάρτητη γερουσιαστής Ρόαν είναι φαβορί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές λόγω της υπόσχεσής της να καταργήσει την ετήσια Νύχτα της Κάθαρσης, κατά τη διάρκεια της οποίας νομιμοποιείται οποιοδήποτε έγκλημα. Οι κυβερνώντες, όμως, έχουν άλλα σχέδια και τα βάζουν σε εφαρμογή όταν έρχεται η επόμενη Νύχτα Κάθαρσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.