Μια Υπέροχη Ιστορία

2

Παντελώς προβλέψιμη, αν και αφηγημένη με καίρια οικονομία, βρετανική ρομαντική κομεντί με New Deal κοινωνικό μήνυμα. Με έναν Κάρι Γκραντ που δεν έχει ακόμα βρει το σπιρτόζικο ερμηνευτικό στιλ του.

Μια Υπέροχη Ιστορία

Παντελώς προβλέψιμη, αν και αφηγημένη με καίρια οικονομία, βρετανική ρομαντική κομεντί με New Deal κοινωνικό μήνυμα. Με έναν Κάρι Γκραντ που δεν έχει ακόμα βρει το σπιρτόζικο ερμηνευτικό στιλ του.

Μια Υπέροχη Ιστορία - εικόνα 1

Έπειτα από μια μέτρια σκηνοθετική καριέρα στη χώρα του, ο Άλφρεντ Ζάισλερ εγκατέλειψε τη Γερμανία όταν οι ναζί ήρθαν στην εξουσία και επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου και είχε γεννηθεί. Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του γυρίστηκε όμως στη Μεγάλη Βρετανία, και ήταν η μόνη που γύρισε εκεί στη δεκαετία του ’30 ο Κάρι Γκραντ, ο οποίος το 1936 είχε ήδη αρχίσει να γίνεται σταρ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Πρόκειται για τη μεταφορά ενός μυθιστορήματος του πολυγραφότατου Έντουαρντ Φίλιπς Οπενχάιμερ (περισσότερες από 40 ταινίες στηρίζονται σε έργα του), όπου αναπαράγεται το πολυφορεμένο την εποχή του Depression σεναριακό θέμα του αδιάφορου για ό,τι συμβαίνει γύρω του πλούσιου (εδώ ο βαριεστημένος από τον εαυτό του κληρονόμος Ερνστ Μπλις), ο οποίος δοκιμάζεται μέσα από μια ερωτική ιστορία με κοινωνικές αναφορές, απαρνείται τα χρήματά του και γίνεται παιδί του λαού με καινούργιες αξίες ζωής.

Σ’ αυτό το παντελώς προβλέψιμο μοτίβο κινείται, με θαυμαστή όμως αφηγηματική οικονομία, η δραματική κομεντί του Ζάισλερ, με τον σπιρτόζο Κάρι Γκραντ να αναζητά περισσότερο κωμικό ελεύθερο χώρο και τη Μέρι Μπράιαν να παίζει σαν σε στιλιζαρισμένο, βωβό δράμα.

Α/Μ. Μ. Βρετανία. 1936. Διάρκεια: 80΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Μια Υπέροχη Ιστορία

The Amazing Adventure / The Amazing Quest of Ernest Bliss
2
  • Δραματική κομεντί
  • 1936
  • Διάρκεια: 80 '
  • Άλφρεντ Ζάισλερ

Ο πλούσιος κληρονόμος Ερνστ Μπλις, βουτηγμένος στην ανία της αδιάφορης καθημερινότητάς του, βάζει στοίχημα με έναν ψυχίατρο και αποφασίζει να περάσει έναν ολόκληρο χρόνο κερδίζοντας τα προς το ζην δουλεύοντας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.