Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες

1

Χοντροκομμένη κωμωδία φαντασίας γεμάτη φτηνά εφέ και ξεπερασμένα λεκτικά αστεία επιπέδου ελληνικής («βοηθά» και η αναπόφευκτη μεταγλώττιση) επιθεώρησης.

Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες

Ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, για να μπορέσουν να κλέψουν ό,τι μπορέσουν από ένα πολυκατάστημα, δυο φίλοι «παγιδεύονται» από τα παιδιά που το επισκέπτονται και ένας απ’ αυτούς αναγκάζεται να τους διηγηθεί τις περιπέτειες του Αλαντίν, αλλά με το δικό του –όχι ακριβώς παραδοσιακό– τρόπο. Χοντροκομμένη κωμωδία φαντασίας γεμάτη φτηνά εφέ και ξεπερασμένα λεκτικά αστεία επιπέδου ελληνικής («βοηθά» και η αναπόφευκτη μεταγλώττιση) επιθεώρησης.

Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες - εικόνα 1

Ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, για να μπορέσουν να κλέψουν ό,τι μπορέσουν από ένα πολυκατάστημα, δυο φίλοι «παγιδεύονται» από τα παιδιά που το επισκέπτονται και ένας απ’ αυτούς αναγκάζεται να τους διηγηθεί τις περιπέτειες του Αλαντίν, αλλά με το δικό του –όχι ακριβώς παραδοσιακό– τρόπο. Δεν ξέρω αν με ένα ανάλογο μπάτζετ ο Μάρκος Σεφερλής θα παρουσίαζε κάτι συνολικά χειρότερο, καμιά δεκαριά εξυπνότερες ατάκες παραπάνω, πάντως, θα κατάφερνε σίγουρα να χωρέσει σ’ αυτή την άλλα αντ’ άλλων διασκευή των συναρπαστικών κατορθωμάτων του διάσημου ήρωα της Χαλιμάς.
Τρεχαλητά, κωλοτούμπες, χιλιοϊδωμένες φάρσες, φτηνά εφέ και ξεπερασμένα λεκτικά αστεία επιπέδου ελληνικής («βοηθά» και η αναπόφευκτη μεταγλώττιση) επιθεώρησης –«Δεν απαγορεύεται να παρκάρεις εδώ το ιπτάμενο χαλί;», «Για λίγο είναι, έχω ανάψει και τα αλάρμ»– συνωστίζονται σε μια χοντροκομμένη κωμωδία φαντασίας που απευθύνεται αυστηρά στο ανήλικο (κι ανώριμο) κοινό, το οποίο αμφιβάλλω αν θα εκτιμήσει τις λιγοστές στιγμές σινεφίλ παρωδίας (κυρίως του «Star Wars») κατά τις οποίες μπορεί κάποιος να αφήσει μια υποψία χαμόγελου.

Γαλλία. 2015. Διάρκεια: 107΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Αλαντίν: Οι Νέες Περιπέτειες

Les Nouvelles Aventures d' Aladin
1
  • Κωμωδία
  • 2015
  • Διάρκεια: 107 '
  • Αρτίρ Μπενζακέν

Ντυμένοι Αϊ-Βασίληδες, για να μπορέσουν να κλέψουν ό,τι μπορέσουν από ένα πολυκατάστημα, δυο φίλοι «παγιδεύονται» από τα παιδιά που το επισκέπτονται και ένας απ’ αυτούς αναγκάζεται να τους διηγηθεί τις περιπέτειες του Αλαντίν, αλλά με το δικό του –όχι ακριβώς παραδοσιακό– τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.