Πρεμιέρα για το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις»

Μια προβολή στα πλαίσια του αφιερώματος «Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου ταξιδεύει στην Αθήνα» που γίνεται την Παρασκευή 5/2, στις 8.00 μ.μ.

Πρεμιέρα για το μουσικό ντοκιμαντέρ «Μεταμορφώσεις»

Την Παρασκευή 5/2 (8.00 μ.μ.) γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η επίσηµη πρεµιέρα του µουσικού ντοκιµαντέρ «Μεταµορφώσεις» του Βαγγέλη Ευθυµίου. Η ταινία ακολουθεί τα βήµατα των καλλιτεχνών, διοργανωτών και εθελοντών του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου: «Στον παραδοσιακό οικισµό του Μολύβου, το ελληνικό καλοκαίρι συνυπάρχει αρµονικά µε την κλασική µουσική και κορυφαίοι σολίστ από όλο τον κόσµο, προσφέρουν στους ακροατές αξέχαστες στιγµές. Μέσα από την µουσική ο τόπος, το κοινό και οι καλλιτέχνες βιώνουν την προσωπική τους µεταµόρφωση…»

Δείτε, λοιπόν, τα highlights του μουσικού φεστιβάλ που έκανε την επιτυχημένη παρθενική του διοργάνωση τον περασμένο Αύγουστο στην ταινία «Μεταµορφώσεις». Η είσοδος για την πρεμιέρα είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ θα βρείτε στο www.molyvosfestival.com. Παρακάτω ακολουθεί το τρέιλερ της ταινίας:

Metamorphoses trailer DOC from Land Art productions on Vimeo.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, παιδιά 9-12 χρονών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο Μουσικό Κλειδί, το εκπαιδευτικό εργαστήρι του Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το εργαστήρι στόχο έχει να ξεκλειδώσει την φαντασία, την ευαισθησία & την δημιουργικότητα των παιδιών, και μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής, να δώσει τα ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης και την σημασία της δημιουργικής συνεργασίας. Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ. Πληροφορίες-κρατήσεις: 2108778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org

Την ίδια μέρα στις 6 μ.μ. επίσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, η Δανάη και η Κυβέλη Ντέρκεν, θα ερμηνεύσουν στο πιάνο με σπάνια ευαισθησία αλλά και δυναμισμό την Ιεροτελεστία της Άνοιξης του Ίγκορ Στραβίνσκυ για 4 χέρια. Περισσότερα από εκατό χρόνια μετά την εντυπωσιακή πρεμιέρα της, η Ιεροτελεστία της Άνοιξης παραμένει ένα από τα δημοφιλέστερα μουσικά έργα σε όλο τον κόσμο, αποπνέοντας μία διαχρονική νεότητα. Η είσοδος στην συναυλία είναι ελεύθερη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα εμπορικά κέντρα της Lamda Development γιορτάζουν την Ολυμπιακή χρονιά με μία γιορτή για παιδιά

Οι "Μικροί Ολυμπιονίκες" γίνονται λαμπαδηδρόμοι, αθλητές και δημιουργοί της Ολυμπιακής δάδας, ενώ στο τέλος κάθε δράσης, μια ιδιαίτερη έκπληξη τους περιμένει, μέσα από τη συλλογή εκθεμάτων του Ολυμπιακού Μουσείου της Αθήνας.

"Αργοναυτική εκστρατεία": Ο Ηλίας Καρελλάς σαλπάρει με τον Καραγκιόζη στον Κήπο του Μεγάρου

Μετά τις χειμωνιάτικες "Σκιές στο πεντάγραμμο", ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και ο θίασός του ταξιδεύουν τους μικρούς θεατές στον κόσμο της μυθολογίας. Στον ρόλο της Μήδειας η Τζώρτζια Κεφαλά.

Summer camp 2024: Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μάς κάνει ένα "Ταξίδι στο κέντρο της πόλης"

Το πρόγραμμα του φετινού summer camp περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικοκινητικά παιχνίδια, επισκέψεις σε γειτονικά μουσεία και πάρκα, κατασκευές, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια, μαγικά πειράματα, τεχνολογία και μαγειρική.

Η 36η Έκθεση Βιβλίου στο Πασαλιμάνι ξεκινάει

Το Πασαλιμάνι θα γεμίσει με περίπτερα γεμάτα βιβλία, προσφέροντας την ιδανική ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις ιστορίες που θα μας συνοδεύσουν στις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Ξεκινούν οι εγγραφές στα αθλητικά Summer Camps του Δήμου Αθηναίων

Οι δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού φιλοξενούνται στα αθλητικά κέντρα Ρουφ, Γουδή και Γκράβας.

Summer Camp: Δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά της πόλης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ψυχαγωγικές δραστηριότητες, ομαδικά παιχνίδια, εκδρομές στη φύση, επισκέψεις σε χώρους πολιτισμού, περιβαλλοντικές δράσεις και αθλητικά δρώμενα είναι μερικά απ' όσα θα προσφέρει το φετινό Summer Camp του Δήμου Πειραιά.