Το «Τέλος Διαδρομής» έχει ένα ολοκαίνουργιο τρέιλερ με υπότιτλους…

Μια αληθινή, συγκινητική ιστορία, αυτή της συνέντευξης του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας στον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Λίπσκι, γίνεται ταινία.

Το «Τέλος Διαδρομής» έχει ένα ολοκαίνουργιο τρέιλερ με υπότιτλους…

Η πενθήμερη συνέντευξη που έκανε ο ρεπόρτερ του Rolling Stone, Ντέιβιντ Λίπσκι στον βραβευμένο μυθιστοριογράφο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, αμέσως μετά την έκδοση του επικού βιβλίου του, ‘Infinite Jest’ το 1996, αποτέλεσε μια ξεχωριστή εμπειρία και για τους δυο. Μάλιστα, μετά την αυτοκτονία του Γουάλας το 2008, ο Λίπσκι έγραψε το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα ‘Although Of Course You End Up Becoming Yourself: A Road Trip with David Foster Wallace’, το οποίο περιέγραψε τις πέντε ημέρες που πέρασαν μαζί.

Το βιβλίο του Ντέιβιντ Λίπσκι μεταφέρεται στο σινεμά από τον Τζέιμς Πόνσολντ («Ονειρεμένο Τώρα»), με πρωταγωνιστές τους πρωτοκλασάτους Τζέισον Σίγκελ («How I Met Your Mother») και του υποψηφίου για Όσκαρ Τζέσι Άιζενμπεργκ («Social Network»).

Η ταινία μας μεταφέρει σε ένα απομονωμένο σπίτι στο Ιλινόις, όπου μένει ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας. Ο ερχομός του Ντέιβιντ Λίπσκι δημιουργεί μια ιδιότυπη σχέση ανάμεσα στον δημοσιογράφο και τον συγγραφέα. Οι δύο άνδρες ανταλλάσσουν πειράγματα, γελούν και αποκαλύπτουν κρυφές πτυχές του εαυτού τους – χωρίς ποτέ να προδίδουν κατά πόσο είναι ειλικρινείς μεταξύ τους. Κατά έναν ειρωνικό τρόπο, η συνέντευξη δεν δημοσιεύτηκε ποτέ, και οι κασέτες με τις μαγνητοφωνημένες συζητήσεις τους, παρέμειναν για πάντα στο ντουλάπι του Λίπσκι. Οι δύο άνδρες δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά...

Στα ελληνικά έχουν μεταφραστεί τρία βιβλία του Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας, τα: «Αμερικάνικη Λήθη» (Εκδόσεις Κέδρος), «Κορίτσι με Παράξενα Μαλλιά» (Εκδόσεις Τραυλός) και «Αυτό Εδώ Είναι Νερό» (Εκδόσεις Κριτική).

Δείτε παρακάτω το νέο ελληνικό τρέιλερ του «Τέλους Διαδρομής» που κυκλοφορεί στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.