Ένα πρώτο κλιπ από το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη

Μια από τις πολυαναμενόμενες ελληνικές ταινίες της επόμενης σεζόν παρουσιάζει τις πρώτες της εικόνες.

Ένα πρώτο κλιπ από το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη

Από τον περασμένο Απρίλιο που πήγαμε στα γυρίσματα του «Ουζερί Τσιτσάνης» είχαμε πει ότι το δράμα εποχής είναι ένα από τα μεγάλα εγχώρια στοιχήματα της επόμενης σεζόν. Οι πρώτες εικόνες από την ταινία του Μανούσου Μανουσάκη κυκλοφόρησαν σήμερα σε ένα κλιπ που εμπεριέχει κάποιες σκηνές και δηλώσεις από το νεαρό καστ της ταινίας.

Να θυμίσουμε ότι το «Ουζερί Τσιτσάνης» βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Το δράμα εποχής μάς μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη του 1942-43, όταν ο Γιώργος, κουνιάδος του Βασίλη Τσιτσάνη, ερωτεύεται παράφορα την Εβραία Εστρέα κόντρα στο ζοφερό κλίμα της Κατοχής. Μαζί με τον Τσιτσάνη ανοίγουν ένα ουζερί στην οδό Παύλου Μελά, όπου ο συνθέτης βρίσκει την ευκαιρία να συνθέσει τα πιο γνωστά τραγούδια του.

Τον Βασίλη Τσιτσάνη υποδύεται ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου («Μικρά Αγγλία»), τον Γιώργο ο Χάρης Φραγκούλης, και την Εστρέα η Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη. Μαζί τους βρίσκουμε την Βασιλική Τρουφάκου ως Λέλα και την Ξανθή Γεωργίου ως Ζωή. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Στάνκογλου, η Μαρία Καβουκίδου, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο Λάκης Κομνηνός, ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, ενώ στην ταινία συμμετέχουν και περισσότεροι από 200 κομπάρσοι.

Το «Ουζερί Τσιτσάνης», μια συμπαραγωγή OTE TV και διανομή Feelgood κυκλοφορεί στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου.

Δείτε παρακάτω το πρώτο κλιπ από την ταινία:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.