Τα Μάτια του Κλέφτη

2

Ρεαλισμός, ανθρωπιά και ζωντανοί χαρακτήρες σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ιστορία, η οποία εκβιάζει κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης.

Τα Μάτια του Κλέφτη

Ο Ταρέκ αποφυλακίζεται ύστερα από δέκα χρόνια και, κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό, ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραγμένη Παλαιστίνη. Ρεαλισμός, ανθρωπιά και ζωντανοί χαρακτήρες σε μια εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα ιστορία, η οποία εκβιάζει κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης.

Τα Μάτια του Κλέφτη - εικόνα 1

Πολιτικά ενεργή, βραβευμένη για τις μικρού μήκους, τα ντοκιμαντέρ και τα διαφημιστικά της, η Παλαιστινιοιορδανή Ναζουά Ναζάρ επιστρέφει με τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της (μετά το «Pomegranates and Myrrh») στη Δυτική Όχθη και ρίχνει ξανά έναν Παλαιστίνιο ήρωα στη διάπυρη πραγματικότητα μιας χώρας παγιδευμένης σε ένα διαρκώς ανατροφοδοτούμενο κύκλο αίματος. Πώς μπορεί αυτός να σπάσει; Χωρίς συμβιβαστικές απαντήσεις (τουλάχιστον αρχικά) και βασισμένη σε αληθινό περιστατικό του 2002, η Ναζάρ ακολουθεί αρχικά τη σύλληψη από τους Ισραηλινούς και κατόπιν την αποφυλάκιση ύστερα από δέκα χρόνια του Ταρέκ, ενός σαραντάρη οικογενειάρχη ο οποίος μαθαίνει πως η γυναίκα του είναι πλέον νεκρή και τα ίχνη της μικρής κόρης του αγνοούνται.
Κουβαλώντας ένα καλά κρυμμένο μυστικό, θα αρχίσει να την αναζητά μέσα σε έναν κόσμο επικίνδυνων ισορροπιών, οικονομικών εξαρτήσεων και κοινωνικών ταραχών, από την κινηματογραφική εικόνα του οποίου δεν λείπουν οι σχηματικές απλοποιήσεις. Απλοποιήσεις που φλερτάρουν με το διδακτισμό και καταλήγουν σε κοινότοπα μηνύματα επαναστατικής συμφιλίωσης, πληγώνοντας ένα ευαίσθητο δράμα το οποίο διαθέτει ρεαλισμό, ανθρωπιά και ζωντανούς χαρακτήρες.

Παλαιστίνη, Γαλλία. 2014. Διάρκεια: 98΄. Διανομή: NEW STAR.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Μάτια του Κλέφτη

Eyes of a Thief
2
  • Δραματική
  • 2014
  • Διάρκεια: 98 '
  • Ναζουά Ναζάρ

Ο Ταρέκ αποφυλακίζεται ύστερα από δέκα χρόνια και κουβαλώντας ένα επικίνδυνο μυστικό ψάχνει για την κόρη του στην πολιτικά ταραγμένη Παλαιστίνη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.