Νυχτερινή Καταδίωξη

2

Ερμηνευτική μονομαχία Νίσον - Χάρις σε μια προβλέψιμη, ατμοσφαιρική, με στοιχεία b-movie γκανγκστερική περιπέτεια.

Νυχτερινή Καταδίωξη

Ο Τζιμ Κόνλον, ένας βετεράνος εκτελεστής της μαφίας, μαθαίνει πως ο γιος του έχει γίνει μάρτυρας ενός εγκλήματος που διέπραξε ο γιος του μεγάλου αφεντικού. Όταν, σε αυτοάμυνα, αναγκάζεται να σκοτώσει τον τελευταίο, η οικογένειά του γίνεται στόχος για ολόκληρη η συμμορία, αλλά και τη διεφθαρμένη αστυνομία. Ερμηνευτική μονομαχία Νίσον - Χάρις σε μια προβλέψιμη, ατμοσφαιρική, με στοιχεία b-movie γκανγκστερική περιπέτεια.

Νυχτερινή Καταδίωξη - εικόνα 1

Συνεχίζοντας ακάθεκτος τις παραλλαγές σε ένα ρόλο, ο 63χρονος Λίαμ­ Νίσον διατηρεί την tough guy συμπεριφορά, την ταραγμένη προσωπική ζωή και το δάχτυλο στη σκανδάλη, περνά όμως τώρα από την άλλη πλευρά του νόμου ως Τζιμ Κόνλον, νυν ξεπεσμένος, αλλά πρώην αδίστακτος εκτελεστής της μαφίας. Αποξενω­μένος από τον γιο του, μαθαίνει πως ο τελευταίος έχει γίνει μάρτυρας διπλού φονικού από τον ανεξέλεγκτο και άκρως φιλόδοξο γιο του αφεντικού του Σον Μαγκουάιρ, με τον οποίο είναι παιδικοί φίλοι.
Όταν βρεθεί­ στο σπίτι του γιου του και για να υπερασπιστεί τον τελευταίο, θα αναγκαστεί να σκοτώσει σε αυτο­άμυνα τον νεαρό Μαγκουάιρ, γεγονός που θα στρέψει εναντίον αυτού και της οικογένειάς του (η νύφη του είναι έγκυος στο τρίτο της παιδί) ολόκληρη τη συμμορία του αλλά και τη διεφθαρμένη αστυνομία.

Νυχτερινή Καταδίωξη - εικόνα 2

Ξεκινώντας από ένα πλάνο τού πεσμένου στο έδαφος, τραυματισμένου Τζιμ Κόνλον, ο οποίος μονολογεί πως «καμία αμαρτία δεν μένει ατιμώρητη», παρακολουθούμε τις προηγούμενες 16 ώρες του βετεράνου γκάνγκ­στερ, που διασχίζει κυνηγημένος, μόνος ή μαζί με τον βαθιά ενοχλημένο από την παρουσία του γιο του, μια δαιδαλώδη, θορυβώδη και απειλητική σε κάθε γωνιά της Νέα Υόρκη. Η καθοριστική παρουσία της αμερικανικής μεγαλούπολης, η οποία αναδεικνύεται σε ένα υποβλητικό κινηματογραφικό σκηνικό, βοηθά αυτό το προβλέψιμο στην εξέλιξή του περιπετειώδες θρίλερ να αποκτήσει κάτι από την ατμόσφαιρα και τη στιβαρότητα μιας παλιομοδίτικης b movie.

Επιπλέον, στην τρίτη του συνεργασία με τον Νίσον («Ο Άγνωστος», «Non-Stop») ο Ισπανός σκηνοθέτης Χάουμε Κόλετ-Σέρα φέρνει τον φερέγγυο action star αντιμέτωπο με έναν φορμαρισμένο Εντ Χάρις, ιδανικό ως γονέα που πληρώνει τις αμαρτίες του τέκνου του, δίνοντας στη «μονομαχία» των δύο άσπονδων φίλων μια πειστικά φαταλιστική και πικρά υπαρξιακή διάσταση. Από εκεί και πέρα, η συνταγή περιλαμβάνει όλα τα πολυχρησιμοποιημένα, οικεία συστατικά (από τον καλό μπάτσο μέχρι το αυτοκινητικό κυνηγητό) κι εκτελείται με τον αναμενόμενο χολιγουντιανό επαγγελματισμό.

ΗΠΑ. 2015. Διάρκεια: 114΄. Διανομή: TANWEER.

Περισσότερες πληροφορίες

Νυχτερινή Καταδίωξη

Run All Night
2
  • Περιπέτεια
  • 2015
  • Διάρκεια: 114 '
  • Χάουμε Κολέτ - Σέρα

Ο Τζιμ Κόνλον, ένας βετεράνος εκτελεστής της μαφίας, μαθαίνει πως ο γιος του έχει γίνει μάρτυρας ενός εγκλήματος που διέπραξε ο γιος του μεγάλου αφεντικού. Όταν, σε αυτοάμυνα, αναγκάζεται να σκοτώσει τον τελευταίο, η οικογένειά του γίνεται στόχος για ολόκληρη τη συμμορία αλλά και τη διεφθαρμένη αστυνομία.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Πανηγυρικό queer φινάλε στο "Σινεμά στο Κέντρο"

Οι προβολές που διοργανώνει η Ένωση Ελλήνων Σκηνοθετών - Παραγωγών Ελλάδος ετοιμάζονται να ρίξουν πανηγυρικά αυλαία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
24/04/2024

Fundamentals of Cinema: Η "Αποκάλυψη Τώρα Redux" του Φράνσις Φόρντ Κόπολα στον Δαναό

Ο Φράνσις Φορντ Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος.

Ο μικρομηκάς Νίκος Κολιούκος στο Φεστιβάλ των Καννών

Ο σκηνοθέτης με την ταινία "Το Χάος που Άφησε Πίσω της" συμμετέχει στο τμήμα La Cinef.

Το Ταινιόραμα στο Άστυ επιστρέφει "φορτωμένο" αριστουργήματα

Ο ετήσιος σινεφίλ μαραθώνιος στο υπόγειο της πλατείας Κοραή πλησιάζει.

Μια σπουδαία τιμή στην Αντουανέττα Αγγελίδη από τα Anthology Film Archives

Η κορυφαία δημιουργός τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στο χώρο του πειραματικού σινεμά.

Την ίδρυση Κρατικής Σχολής Τεχνικών Κινηματογράφου και Οπτικοακουστικών Μέσων ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού

Το ΑΠΘ αναλαμβάνει την ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών για το σχεδιασμό του νέου πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Οι ανησυχίες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τον ενιαίο φορέα

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου της ΕΑΚ όπου ακούστηκαν οι βάσιμες επιφυλάξεις των μελών για το νομοσχέδια που αλλάζει το εγχώριο κινηματογραφικό τοπίο.