America’s box office: Αυτήν την εβδομάδα οι Αμερικανοί πήγαν… «Σπίτι»

Θριαμβευτική προσγείωση 52,1 εκατ. στα ταμεία για το animation «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι», με την κωμωδία «Get Hard» να πλασάρεται ευχαριστημένη στη δεύτερη θέση με 33,8.

America’s box office: Αυτήν την εβδομάδα οι Αμερικανοί πήγαν… «Σπίτι»

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και ξαναφέρνοντας την καρδιά των executives της Dreamworks Animation στη θέση της, καθώς το στούντιο μετρούσε μια σειρά από συνεχείς μέτριες μέχρι απογοητευτικές εμπορικές επιδόσεις, το «Επιτέλους Φτάσαμε Σπίτι» άνοιξε με 52,1 εκατ. δολάρια, το καλύτερο ξεκίνημα για καρτούν της Dreamworks από το «Μαδαγασκάρη 3» του 2012 (60,3 εκατ.). Ικανοποιητικότατο ήταν και το ντεμπούτο της ενήλικης κωμωδίας «Get Hard», η οποία με 33,8 εκατ. πλασαρίστηκε δεύτερη κι επιβεβαίωσε το λαοφιλές momentum του Αφροαμερικανού σταρ Κέβιν Χαρτ, χαρίζοντας επίσης ύστερα από καιρό μια χρειαζούμενη επιτυχία και στον συμπρωταγωνιστή του Γουίλ Φέρελ.

Πίσω τους, η «Ανταρσία» υποχώρησε κατά 59% και με 21,5 εκατ. βρίσκεται έπειτα από ένα δεκαήμερο στα 85,9 και ακολούθησαν η «Σταχτοπούτα» με 17 εκατ. (στα 149,6), η low budget ταινία τρόμου «It Follows», που από 32 αίθουσες επεκτάθηκε σε 1.218 και με 3,8 εκατ. ανέβηκε στα 4,5, το «Kingsman: Η Μυστική Υπηρεσία» με 3 εκατ. (στα 119,3), το χριστιανικό δράμα «Do You Believe?» με 2,3 εκατ. (στα 7,2), το περιπετειώδες θρίλερ του Λίαμ Νίσον «Run All Night» με 2,2 εκατ. (στα 23,8), το «Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ 2» με 2,1 εκατ. (στα 28,1) και το εμπορικά… νεκρό εν τη αφίξει «Gunman» με 2 εκατ. (στα 8,8).

Σε 59 αίθουσες το «Serena» της Σούζαν Μπίερ, με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς, άνοιξε με 100.000, ενώ η δραμεντί του Νόα Μπάουμπαχ «While we ’re Young», με τους Μπεν Στίλερ και Ναόμι Γουότς, ξεκίνησε εντυπωσιακά με 228.000 δολάρια σε μόλις τέσσερις κινηματογράφους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.