Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες ιστορίες από τον διαγωνισμό σεναρίου «Fade In»

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού ανακοίνωσε τις πέντε καλύτερες ιστορίες από τις συνολικά τετρακόσιες είκοσι τέσσερις συμμετοχές! Οι έξι φιναλίστ σεναριογράφοι θα ταξιδέψουν στην Πάτμο για την τελική φάση του «Fade In»

Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες ιστορίες από τον διαγωνισμό σεναρίου «Fade In»

Κάτι παραπάνω από δύσκολη ήταν η δουλειά της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού σεναρίου μικρού μήκους «Fade In». Συνολικά 424 (!) ιστορίες κατατέθηκαν μέχρι τις 27 Ιουνίου, από τα οποία επιλέχτηκαν τα πέντε καλύτερα. Η κριτική επιτροπή που αποτελείτο από τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, την παραγωγό Αλεξάνδρα Μπουσίου, τον σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου Στηβ Κρικρή, τον προϊστάμενο κιν/γραφικών καναλιών OTE TV και VOD Γρηγόρη Κοκκινάκη και την σεναριογράφο/SUGARHIGH lab director και επικεφαλής διαγωνισμού Αγάθη Δαρλάση επέλεξε την τελική πεντάδα του διαγωνισμού που είναι η ακόλουθη (με αλφαβητική σειρά):

1.Αφροδίτη - Αβραάμ Σεκέρογλου
2.Η Νύχτα στο Αιγαίο - Δημήτρης Τοσίδης
3.Κόμπρα - Γρηγόρης Ρέντης / Γιώργος Φουρτούνης
4.LUZ - Ζακλίν Λέντζου
5.Τεμπέλης Ήλιος - Δημήτρης Παπαναστασίου


Οι δημιουργοί θα ταξιδέψουν στην Πάτμο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, με την υποστήριξη του OTE TV και θα παρακολουθήσουν, μεταξύ των άλλων σεμιναρίων σχετικά με το σενάριο, εργαστήριο pitching σεναρίου από τους Αλεξάνδρα Μπουσίου, Γρηγόρη Κοκκινάκη και Αγάθη Δαρλάση. Ο μεγάλος νικητής θα ανακοινωθεί στις 26 Ιουλίου στην Πάτμο και θα κερδίσει την παραγωγή της ταινίας του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο του 2014, σε συμπαραγωγή του OTE TV και της SUGARHIGH FILMS.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
02/05/2024

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.

Επιτέλους όλοι πια μιλάνε για τον Νίκο Παπατάκη

Το Cinobo παρουσιάζει τη φιλμογραφία του ασύγκριτου σκηνοθέτη στην πλατφόρμα του δίνοντας πρόσβαση σε ένα πολύτιμο και εν πολλοίς υποτιμημένο έργο.

Οι 16 Ίριδες που διεκδικεί η "Φόνισσα" ήρθαν νομοτελειακά

Στις υποψηφιότητες της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτυπώνεται η επιτυχία της ποιοτικής διασκευής της Εύας Νάθενα.