Τα Καλύτερα Έρχονται

2

Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται. Αισιόδοξη, αν και σεναριακά αδύναμη δραμεντί χαμηλών τόνων και υποδειγματικών ερμηνειών.

Τα Καλύτερα Έρχονται

Η Καρολίν, μια παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών οδοντίατρος που βγαίνει στη σύνταξη, δοκιμάζει διάφορες δραστηριότητες για να βρει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται. Αισιόδοξη, αν και σεναριακά αδύναμη δραμεντί χαμηλών τόνων και υποδειγματικών ερμηνειών.

Τα Καλύτερα Έρχονται - εικόνα 1

Οπως έγραψε κάποιος, η απιστία είναι για το γαλλικό σινεμά ό,τι οι σούπερ ήρωες με τις ελαστικές στολές για το αμερικανικό. Οπότε τι πιο φυσικό για την Καρολίν, μια παντρεμένη οδοντίατρο και μητέρα δύο 30χρονων κοριτσιών που μόλις έχει βγει στη σύνταξη, να τα φτιάξει με έναν άλλον άντρα; Τα «Καλύτερα Έρχονται», μια βραδυφλεγής, αν και όχι βραδυκίνητη δραμεντί πάνω στη δεύτερη ευκαιρία και την αισιόδοξη πλευρά της ζωής, ακόμη κι αν εκείνη μοιά­ζει να σου έχει γυρίσει την πλάτη, περιγράφουν χωρίς φλυαρία, απλά και καθαρά, πώς μια 60άρα έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπη με ένα μικρό θάνατο: τη διαπίστωση ότι έχει ξαφνικά ολοκληρώσει ένα βιολογικό κύκλο και τα πράγματα τη σπρώχνουν στο περιθώριο. Οι δραστηριότητες τις οποίες ξεκινά ως αντίδραση –συμμετοχή σε μια ομάδα ηλικιωμένων που ζωγραφίζει, παίζει θέατρο, κάνει εκδρομές– δεν την ικανοποιούν, η οικογενειακή της καθημερινότητα δεν κρύβει εκπλήξεις, οπότε η γνωριμία με τον πολύ νεότερό της, γοητευτικό καθηγητή πληροφορικής που κάνει μαθήματα στην ομάδα και τη φλερτάρει της θυμίζει πως είναι ακόμη ζωντανή­. Πόσο ειλικρινής και «ισορροπημένη» μπορεί να είναι όμως η σχέση τους και πόσο μπορεί άραγε να διαρκέσει;

Τα Καλύτερα Έρχονται - εικόνα 2

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης αισθηματικών κομεντί και δραμάτων με ισχυρούς γυναικείους χαρακτήρες («Love, etc.», «Rien a Faire», «A Boire»), η Μαριόν Βερνού χαρίζει στη Φανί Αρντάν έναν από τους καλύτερους ρόλους της, τον οποίο διεκπεραιώνει με κομψότητα και μετρημένη εσωστρέφεια, κερδίζοντας έτσι μια υποψηφιότητα για Σεζάρ. Η ερμηνεία της πατάει σε εκφραστικά ημιτόνια, όπως και ολόκληρη η ταινία, η οποία διαθέτει μια συναισθηματική ζεστασιά αλλά κι ένα ελάχιστα ενδιαφέρον δραματικά σενάριο, που εξελίσσει την πλοκή του με υπερβολικά συγκρατημένη ένταση. Ο σκηνοθετικός ρεαλισμός βοηθά, όπως και οι υποστηρικτικές ερμηνείες (ο σύζυγος Πατρίκ Σενέ ήταν και αυτός υποψήφιος για Σεζάρ), όχι όμως και το συγκαταβατικό φινάλε, το οποίο προσγειώνει αυτό το γλυκόπικρο δράμα στην προβλέψιμη, ανώδυνη μετριότητα.

Γαλλία. 2013. Διάρκεια: 94΄. Διανομή: FEELGOOD ENT.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Καλύτερα Έρχονται

Les Beaux Jours
2
  • Δραματική
  • 2013
  • Διάρκεια: 94 '
  • Μαριόν Βερνού

Η Καρολίν, μια παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών οδοντίατρος που βγαίνει στη σύνταξη, δοκιμάζει διάφορες δραστηριότητες για να βρει ένα ενδιαφέρον χόμπι. Όταν γνωρίζει τον νεαρό καθηγητή της στο μάθημα πληροφορικής, τον ερωτεύεται.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.