Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

1

 Εκβιαστικά τρομακτικό σίκουελ, το οποίο εγκαταλείπει το ψευδο-ντοκιμαντερίστικο ύφος της πρώτης και πολύ πιο ενδιαφέρουσας ταινίας.

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

THE LAST EXORCISM PART II / ΤΡΟΜΟΥ Σκηνοθεσία: Εντ Γκας-Ντόνελι. Πρωταγωνιστούν: Άσλεϊ Μπελ, Τζούλια Γκάρνερ, Μιούζ Γουότσον, Σπένσερ Τριτ Κλαρκ.

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2 - εικόνα 1

Παρά τα ουκ ολίγα προβλήματά του, το προ διετίας ντοκιμαντερίστικα σκηνοθετημένο horror movie του Ντάνιελ Σταμ «Ο Τελευταίος Εξορκισμός» απέφευγε τους φτηνούς εντυπωσιασμούς, είχε μια ενδιαφέρουσα άποψη ­πάνω στην επαρχιακή Αμερική και κρατούσε μια γερή έκπληξη για το φινάλε. Ακολουθώντας τη νεαρή Νελ της πρώτης ταινίας, η οποία έπειτα από ψυχιατρική αγωγή αποστέλλεται σε έναν κοιτώνα αποκατάστασης στη Νέα Ορλεάνη όπου προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της, το σίκουελ διαλέγει έναν εντελώς διαφορετικό κινηματογραφικό δρόμο. Συμβατική αφήγηση, ελάχιστες σεναριακές εκπλήξεις (πλην του εύκολα ανατρεπτικού φινάλε) και μια εκβιαστική αίσθηση της αόρατης απειλής που συνεχίζει να στοιχειώνει την ηρωίδα, καθώς κάθε σκηνή πρέπει να τελειώνει με ένα μίνι σοκ. Ο βραβευμένος στο Τορόντο («Small Town Murder Songs») Εντ Γκας-Ντόνελι γνωρίζει το είδος, επιζητά όμως απελπισμένα τον εντυπωσιασμό και μένει μέχρι τέλους αναποφάσιστος ανάμεσα στα κλισέ –ακόμη και ο δεύτερος εξορκισμός στήνεται δωρεάν– και στην ανατροπή τους. ΗΠΑ. 2013. Διάρκεια: 88΄. Διανομή: VILLAGE FILMS.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Τελευταίος Εξορκισμός 2

The Last Exorcism Part II
1
  • Τρόμου
  • 2013
  • Διάρκεια: 88 '
  • Εντ Γκας - Ντόνελι

Έπειτα από ψυχιατρική αγωγή, η 17χρονη Νελ αποστέλλεται σε έναν κοιτώνα αποκατάστασης στη Νέα Ορλεάνη και προσπαθεί να ξαναφτιάξει τη ζωή της. Αλλά ο δαίμονας Άμπαλαμ δεν έχει χάσει τα ίχνη της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Σινεμά

Οι καλύτερες ταινίες που παίζουν τώρα στα σινεμά (1/5-8/5)

Μια λίστα με τις ιδανικότερες προτάσεις για κινηματογραφική έξοδο αυτήν την εβδομάδα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΑΝΝΗς ΚΑΝΤΕΑ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟς
03/05/2024

Έρχεται το 8ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Ανακαλύψτε τις πρώτες ταινίες που ανακοίνωσε η πληθωρική διοργάνωση.

Ο "Κασκαντέρ" και ο ακαταμάχητα κωμικός Ράιαν Γκόσλινγκ

Μετά την τρομερή επιτυχία της "Barbie", ο χολιγουντιανός σταρ επιστρέφει σε ένα ρόλο που μας θυμίζει τη μοναδική ικανότητά του να παραδίδει κωμικές ερμηνείες που συνδυάζουν τις κοφτερές ατάκες, τον αυτοσαρκασμό και την κανονικοποίηση της εύθραυστης αρρενωπότητας.

Ο Κασκαντέρ

Χιούμορ και δράση συνδυάζονται σε ένα κωμικό νεονουάρ με ξέφρενη παρωδιακή διάθεση. Άκρως κινηματογραφόφιλο και μεταμοντέρνα ευρηματικό, όσο και χαοτικά ανοικονόμητο.

Στον Ιστό του Τρόμου

Καλοκουρδισμένο, κλειστοφοβικό θρίλερ γεμάτο σασπένς, ένταση και ανατριχίλες, στο οποίο υπάρχει χώρος και μια ευθεία κοινωνικοπολιτική αλληγορία.

Γκάρφιλντ: Γάτος με Πέταλα

Το reboot των αστείων κατορθωμάτων του πιο cool σινε-γάτου ξεκινάει σαν ατακαριστή, μπριόζα κωμωδία καταστάσεων, για να εξελιχθεί σε μια ευρηματικότατη, αγωνιώδη και ξεκαρδιστική "Επικίνδυνη Αποστολή".

Το Χρώμα του Ροδιού

Ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του ποιητικού σινεμά, το οποίο δημιουργεί ένα μεθυστικών αισθήσεων και συναρπαστικών συναισθημάτων κόσμο (ο αρμένικος πολιτισμός) χάρη στη δύναμη της καθαρής εικόνας.