Περίπατος για παιδιά και γονείς στον Εθνικό Κήπο με τη συγγραφέα Σοφία Αλεξίου

Οι εκδόσεις Ψυχογιός προσκαλούν το κοινό σε έναν περίπατο εξερεύνησης, με ξενάγηση, παιχνίδια αρχαιότητας, γρίφους, αλλά και κυνήγι θησαυρού.

Εθνικός Κήπος © shutterstock

Με αφορμή τον Περίπατο Βιβλίου 2025, οι εκδόσεις Ψυχογιός μάς προσκαλούν σε έναν περίπατο εξερεύνησης για μικρούς και μεγάλους στον Εθνικό Κήπο, με οδηγό τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Σοφία Αλεξίου. Ο περίπατος περιλαμβάνει ξενάγηση στον Εθνικό Κήπο, παιχνίδια αρχαιότητας, γρίφους, αλλά και κυνήγι θησαυρού. Σημείο εκκίνησης είναι ο Εθνικός Κήπος και συγκεκριμένα η είσοδος από Αμαλίας. Ο περίπατος θα λάβει χώρα το Σάββατο 12 Απριλίου στις 17:00 μ.μ.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο email: pr@psichogios.gr.

*Η δράση απευθύνεται σε παιδιά από 5 ως 11 ετών και η διάρκεια είναι περίπου 1 ώρα. Απαραίτητη η συνοδεία γονέων.

Γνωρίστε τη συγγραφέα

Η Σοφία Αλεξίου τρελαίνεται για ταξίδια και βιβλία που στο μυαλό της είναι το ίδιο και το αυτό. Στις σπουδές της πήρε γερές δόσεις φιλοσοφίας, παιδαγωγικής και ψυχολογίας κι ασχολήθηκε με την εκπαίδευση όπου γνώρισε πολλά παιδιά και ένιωσε τυχερή. Κάποια χρόνια μετά δοκίμασε και τη δημοσιογραφία. Έγραψε για ταξίδια και πολιτιστικά δρώμενα σε εφημερίδες, site, κανάλια και περιοδικά. Λατρεύει να περπατάει σε αφράτο χιόνι, να τρώει γρανίτες, να δίνει φιλιά στην κόρη της και να οργανώνει εκδρομές. Το 2022, σχεδίασε και υλοποίησε τις Αθηνοπεριπέτειες, μία σειρά εκπαιδευτικών περιπάτων που βασίζονται στον πρώτο ταξιδιωτικό της οδηγό "Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα" από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Τα βιωματικά εκπαιδευτικά της προγράμματα υλοποιούνται σε δημοτικά σχολεία, δημοτικές βιβλιοθήκες και μουσεία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Παιδικό Θέατρο: Τρία διαχρονικά αριστουργήματα για παιδιά

Διαχρονικά αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας μεταφέρονται στις θεατρικές σκηνές. Με δράση, φαντασία και ζωντανή μουσική, τρεις ξεχωριστές παραστάσεις προσκαλούν μικρούς και μεγάλους θεατές σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο διασκέδαση, συγκίνηση και διαχρονικές αξίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/10/2026

Τα παιδιά δημιουργούν στο μουσείο Βορρέ

Ο Οκτώβριος έρχεται με εργαστήρια cut-outs και foam print -κι αν δεν ξέρετε περί τίνος πρόκειται, δείτε αναλυτικά εντός.

Νέα σεζόν στο Paraga: Όσα θα δούμε από θέατρο σκιών και κουκλοθέατρο

Τέσσερα χρόνια μετά τη δημιουργία του χώρου, ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας και η κουκλοπαίκτρια Αλεξία Αλεξίου, παρουσιάζουν το πρόγραμμα της σεζόν 2026-2027

Είστε έτοιμοι να γίνετε αστροναύτες σε ειδική αποστολή;

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού φιλοξενεί ένα διήμερο βιωματικής εμπειρίας, με τα παιδιά να καλούνται να λύσουν γρίφους και να μάθουν πώς είναι η ζωή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο "κύριος Βρομύλος" ξανασυναντά το κοινό της Παιδικής Σκηνής του Θεάτρου Τέχνης

Ο "κύριος Βρομύλος" επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης μετά τα περσινά sold out, με τους Ουσίκ Χανικιάν και Ναταλία Δήμου.

Η Αθηνά Οικονομάκου έγραψε το πρώτο της παραμύθι

Το "Κουμπί" έρχεται πολύ σύντομα από τις εκδόσεις Ψυχογιός για να δείξει στα παιδιά τη δύναμη του μαζί.

Τι θα δούμε στο 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Αφήγησης;

Η Ισπανίδα καλλιτέχνιδα María Ramírez Luengo συναντά το ελληνικό κουκλοθέατρο με ένα εργαστήρι και μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.