Εκπαίδευση και παιχνίδι τα Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εκπαιδευτικά προγράμματα με γιορτινή διάθεση.

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού 'Ελληνικός Κόσμος'

Το Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά με εκπαιδευτικά προγράμματα με γιορτινή διάθεση.

Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας 3-5 ετών με τους γονείς τους

2/12 & 23/12 | Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά... Χριστουγεννιάτικη Έκδοση  

Τα παιδιά κάνουν τον Γύρο του Κόσμου τα Χριστούγεννα, βλέποντας πώς περνούν τις γιορτινές αυτές ημέρες τα παιδιά από τη μία άκρη της Γης έως την άλλη και ανακαλύπτουν μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι.

9/12 | Παίζοντας με τις αισθήσεις…  Χριστουγεννιάτικη Έκδοση

Η γεύση, η όσφρηση, η αφή, η όραση κι ακοή, με παιχνιδιάρικη διάθεση, θα μας βοηθήσουν να αντιληφθούμε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα, που έχουν σχέση με την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα.

16/12 | Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα μελομακάρονα είναι τρέλα!

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς. Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και τη γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας. Εκεί, δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά μελομακάρονα πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα, τα οποία θα δοκιμάσουν οι μικροί επισκέπτες.

30/12 | Χάθηκε ο σάκος του Αϊ- Βασίλη! 

Τα παιδιά ενώνουν τις δυνάμεις τους και μπαίνουν με ορμή σ’ ένα τρελό παιχνίδι ανακάλυψης για να βρουν το σάκο του Αϊ- Βασίλη.

Ώρα Έναρξης προγραμμάτων: 12 μ.μ. | Διάρκεια: 70 λεπτά

Χριστούγεννα στο Κέντρο Πολιτισμού

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-8 ετών

3/12 | Εξερευνώντας το μαγικό σύμπαν της Γιαγιόι Κουσάμα

Ταξιδεύουμε στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου για να γνωρίσουμε την τέχνη της πιο αναγνωρίσιμης "γιαγιάς" των εικαστικών τεχνών. 

10/12 | Σαπούνια με άρωμα Χριστουγέννων

Τα παιδιά θα ανακαλύψουμε την άγνωστη, σε πολλούς, ιστορία του σαπουνιού, καθώς και τις ιδιότητές του και θα κατασκευάσουν τα δικά τους χριστουγεννιάτικα μοσχομυριστά σαπούνια γλυκερίνης.

17/12 | Χριστουγεννιάτικα  Σοκολατομαγειρέματα

Οι μικροί επισκέπτες ετοιμάζονται για μοναδικές σοκολατένιες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες.

7/1 | Κάτι τρέχει στο εργαστήριο πειραμάτων

Οι καλικάντζαροι ξαναχτυπούν και αυτή τη φορά τρυπώνουν στο εργαστήριο του επιστήμονα των Planet Physics. Τα πειράματα Φυσικής που παρουσιάζονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος έχουν την επιστημονική επιμέλεια της ομάδας του Planet Physics.

Ώρα Έναρξης προγραμμάτων: 4 μ.μ. | Διάρκεια: 90 λεπτά

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε στο Τ. 212 254 0000 και στο email: reservations@hellenic-cosmos.gr 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.