Μορφές Έκφρασης: Έξι παιδικές παραστάσεις επιστρέφουν

Έξι διαδραστικά θεατρικά για παιδιά, γεμάτα μουσική, τραγούδι, χορό και περιπέτεια, συνεχίζουν την πορεία τους στο δεύτερο μισό της σεζόν στο θέατρο Μορφές Έκφρασης.

Χέι-Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα - Μορφές Έκφρασης

"Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα…"

Μια υπέροχη παράσταση–παιχνίδι για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών, σε σκηνοθεσία της Άννας Τζίμα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Σκούρτης, Μαρία Ιωάννου, Ιωάννα Φρουδαράκη. Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα. Όμως πού πήγαν όλα τα ζώα; "Χέι Χόπ!". Πάνω στα αλογάκια αρχίζει η εξερεύνηση, ώστε από κοινού οι μικροί θεατές να βρουν τα άτακτα πλασματάκια. Η μουσική πρωταγωνιστεί στην παράσταση και παίζεται εξ ολοκλήρου ζωντανά στη σκηνή, δίνοντας στα μικρά παιδιά να έρθουν κοντά στα όργανα παραγωγής του ήχου και της μουσικής.

Ο πειρατής Μπου!

"Ο πειρατής Μπου!"

Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και παιχνίδι για τον ΦόΒΟ , το ΘάΡΡος και τους θαλάσσιους φίλους του που χρειάζονται την βοήθεια μας, σε σκηνοθεσία της Άννας Τζίμα. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Σκούρτης, Ιωάννα Φρουδαράκη, Αλίκη Ζωγράφου. Ένας πειρατής διαφορετικός από του άλλους, κάπως… φοβητσιάρης. Ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Το σεντούκι με το θάρρος. Με συμμετοχή των παιδιών, επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική μια παράσταση γεμάτη εκπλήξεις και γνωριμίας με τον βυθό της θάλασσας. Οι μικροί θεατές γνωρίζουν τα συναισθήματα αλλά και τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας.

Ο δράκος των χρωμάτων

"Ο δράκος των χρωμάτων"

Ακόμα μία πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Τζίμα και της ομάδας Μορφές Έκφρασης που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις όμορφες μελωδίες της, σε ερμηνεία της σκηνοθέτριας και του Δημήτρη Σκούρτη. Ένας δράκος λιχούδης και πεινασμένος τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος. Μα με τόσα χρώματα γύρω του και τόσο που πείναγε η κοιλιά του, δεν άντεξε για πολύ άνοιξε το στόμα του και έφαγε όλα τα χρώματα. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; Τα παιδιά θα γίνουν ενεργά μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

"Κού-κου! μια βόλτα στο δάσος..."

H πλέον κλασική κι αγαπημένη παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out συνεχίζει να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο. Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα με ερμηνεία της ίδιας, του Δημήτρη Σκούρτη και της Μαρίας Ιωάννου, ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές από την ομάδα του θεάτρου Μορφές Έκφρασης. Πρόκειται για μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής.

Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ

"Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ"

Από τις 20 Ιανουαρίου ξεκινά η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα που μαθαίνει στα παιδιά τα συναισθήματα, πηγαίνοντάς τα ένα ταξίδι στα άστρα. Κεντρικός ήρωας ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, που μια συνηθισμένη νύχτα παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Τυχαία, όμως, θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά–σιγά τη λάμψη τους! Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα. Και ο μόνος ου θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός επιστήμονας, ο κ. Πικ. Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες που είχαν συναισθήματα. Ερμηνεύουν οι Ανδρέας Μυλόπουλος, Άννα Τζίμα, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

"Το γαϊτανάκι της Αποκριάς"

Οι Μαρία Ιωάννου, Ανδρέας Μυλόπουλος, Ιωάννα Φρουδαράκη παίζουν σε μια παράσταση σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική Άννας Σεβαστής Τζίμα, που είναι ό,τι πρέπει για την πιο χαρούμενη γιορτή που λατρεύουν τα παιδιά: το καρναβάλι. Μια φορά κι έναν χειμώνα, η άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι. Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια, με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς! Τα παιδιά ενθαρρύνεται να έρθουν με την αγαπημένη τους μεταμφίεση. (από 2 Μαρτίου)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση από τη γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου, γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και παιχνίδι, η οποία συστήνει στα παιδιά τον κόσμο και τα ζώα της φάρμας. Εκπληρώνοντας παράλληλα την παιδαγωγική της προσέγγιση, η παράσταση στοχεύει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού πρώτου βιώματος με το θέατρο, που ενεργοποιεί τη φαντασία, την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης των μικρών παιδιών. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους. Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα. Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ. Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν! Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες. Πλανήτες που είχαν συναισθήματα! Μια παράσταση με παιχνίδι και ζωντανή μουσική.

Ο πειρατής Μπου!

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το φόβο και το θάρρος μέσα από τις περιπέτειες ενός πειρατή προς αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού, το σεντούκι με το «Θάρρος». Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική αφήγηση με άξονα τη γνωριμία με τα χρώματα, το σώμα και την κίνηση.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.