Παραμυθένιο φθινόπωρο ετοιμάζουν οι Μορφές Έκφρασης για τους μικρούς θεατές

Παραμύθια στο δάσος του Βοτανικού Κήπου ετοιμάζουν οι Μορφές Έκφρασης, με πολλή φαντασία, μουσική, χορό και περιπέτεια.

Η μεγάλη γιορτή ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

Ο καλλιτεχνικός οργανισμός Μορφές Έκφρασης συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας και ανεβάζει μία σειρά παιδικών παραστάσεων το φετινό φθινόπωρο στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους από τις 2 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου, χαρίζοντας στους μικρούς θεατές μουσικές, χορευτικές, βιωματικές και περιπετειώδη εμπειρίες.

Ο πειρατής Μπου!

"Ο πειρατής Μπου"

Την έναρξη του φθινοπωρινού προγράμματος θα κάνει η παράσταση "Ο πειρατής Μπου", σε κείμενο και σκηνοθεσία της Άννας Σεβαστής Τζίμα (2, 9/9,  16, 23/9, 30/9, 7/10). Ο φοβητσιάρης πειρατής, ο Μπου, ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο μουσική, παιχνίδι και περιπέτεια για να βρει έναν καλά κρυμμένο θησαυρό. Η παράσταση θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με μουσικά όργανα και ζωντανή μουσική, να μάθουν για τα συναισθήματα, να γνωρίσουν τα πλάσματα που ζουν στον βυθό της θάλασσας και να ανακαλύψουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τα θαλάσσια πλάσματα να επιβιώσουν.

Χέι-Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα - Μορφές Έκφρασης

"Χέι – Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα"

Μια καινούργια μέρα ξεκινά σε μια όμορφη φάρμα… Όμως πού πήγαν τα ζωάκια; Η δημιουργός της παράστασης "Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα" για βρέφη από 18 μηνών και μικρά παιδιά έως 5 ετών, Άννα Σεβαστής Τζίμα, μας προσκαλεί στους αγρούς για να παίξουμε όλοι μαζί και να βρούμε τα άτακτα ζωάκια της φάρμας. Η παράσταση θα παίζεται από την Κυριακή 3/9 και κάθε Κυριακή έως και τις 8/10.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

"Κού – κου! Μια βόλτα στο δάσος"

Συνδυάζοντας το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια, η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος" ζωντανεύει ξανά από την Κυριακή 3/9 και κάθε Κυριακή έως και τις 8/10 (για βρέφη από 18 μηνών και παιδιά έως 5 ετών). Η παράσταση-παιχνίδι υπόσχεται να γεμίσει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής.

Ο δράκος των χρωμάτων

"Ο δράκος των χρωμάτων"

Ο λιχούδης δράκος καταπίνει όλα τα χρώματα στο δάσος γιατί του θύμιζαν κάποιο νόστιμο γλυκό. Τι θα συμβεί όμως τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα αποτελεί ένα απολαυστικό θέαμα για παιδιά από 3-6 ετών και θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή από τις 3/9 έως τις 8/10. Έρχεται να ξεσηκώσει και να διδάξει τα παιδιά για τις έννοιες του σεβασμού και της διαφορετικότητας σε μια πολύ κεφάτη και πρωτότυπη διαδραστική παράσταση-παιχνίδι γεμάτη μουσική, τραγούδι και χορό.

Η μεγάλη γιορτή ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ

"Η μεγάλη γιορτή"

Μια φορά κι έναν καιρό, ένα άρρωστο, γέρικο λιοντάρι πεινούσε, μα δεν μπορούσε να κυνηγήσει. Έτσι, με τον πιστό του υπηρέτη, το κοράκι, καταστρώνουν ένα τρομερό σχέδιο που θα φέρει το φαγητό του κατ’ ευθείαν στο πιάτο του, καλώντας όλα τα ζώα σε μια μεγάλη γιορτή. Πώς καταφέρνει όμως άραγε μια μικρή αλεπού να αντιληφθεί το πονηρό σχέδιο του λιονταριού; Η παράσταση- μιούζικαλ της Άννας Σεβαστής Τζίμα στοχεύει να αναπτύξει βιωματικές δεξιότητες αυτοπεποίθησης, εμπιστοσύνης και κρίσης των μικρών θεατών μέσα από ένα διαδραστικό παιχνίδι (10/9-8/10).

Οι Μορφές Έκφρασης ιδρύθηκαν το 1993 από τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, μουσικοπαιδαγωγό και δάσκαλο θεάτρου Θωμά Κινδύνη. Έχοντας ως στόχο την ανύψωση του ανθρώπινου πνεύματος και την ανάδειξη της αυτογνωσίας ως υπέρτατο σκοπό μέσα από τις τέχνες του θεάτρου, της μουσικής και της κίνησης, έχουν μια πλούσια παραγωγή στον χώρο του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων έχουν ανεβάσει παραστάσεις αρχαίας ελληνικής τραγωδίας στην Ελλάδα και στην Κύπρο, συμμετέχοντας σε ελληνικά και διεθνή Φεστιβάλ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Χέι Χοπ! Παιχνίδια στη φάρμα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Μια παράσταση από τη γνωστή ομάδα παιδικού θεάτρου, γεμάτη ζωντανή μουσική, τραγούδι και παιχνίδι, η οποία συστήνει στα παιδιά τον κόσμο και τα ζώα της φάρμας. Εκπληρώνοντας παράλληλα την παιδαγωγική της προσέγγιση, η παράσταση στοχεύει στη δημιουργία ενός ξεχωριστού πρώτου βιώματος με το θέατρο, που ενεργοποιεί τη φαντασία, την αίσθηση της περιπέτειας και της κατανόησης των μικρών παιδιών. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Ο πειρατής Μπου!

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η αγαπημένη ομάδα θεάτρου για παιδιά ετοίμασε μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική, που μιλάει στα παιδιά για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, το φόβο και το θάρρος μέσα από τις περιπέτειες ενός πειρατή προς αναζήτηση ενός κρυμμένου θησαυρού, το σεντούκι με το «Θάρρος». Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.