Η παράσταση "Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα" έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ένα παραμύθι γεμάτο αλήθεια και σοφία ετοιμάζεται να μας παρουσιάσει η ομάδα "Μορφές Έκφρασης" στο 29ο Φεστιβάλ Παπάγου.

Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα © Απόστολος Δελαλής

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ. στο Κηποθέατρο Παπάγου, στο πλαίσιο του 29ου Φεστιβάλ Παπάγου, η ομάδα των "Μορφών Εκφρασης" παρουσιάζει την παράσταση "Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!", βασισμένη στο παραμύθι του Αισώπου "Το λιοντάρι, η αλεπού και το ελάφι". Η Άννα Σεβαστή Τζίμα διασκευάζει και σκηνοθετεί την ομάδα και όλοι μαζί ζωντανεύουν τους ήρωες αλλά και το κοινό με την ενέργεια τους.

Η παράσταση της αγαπημένης ομάδας προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει την ιστορία της άτυχης Ζοζεφίνας και να ανακαλύψει πως ο διαδικτυακός κόσμος, κάποιες φορές, μπορεί να κρύβει και παγίδες. Απευθύνεται σε θεατές από 8 έως 14 ετών και έχει σκοπό να τους βοηθήσει να έχουν μια ασφαλέστερη και πιο ανέμελη ζωή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η μουσική, το θέατρο και η κίνηση εναλλάσσονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της παράστασης δίνοντας στον θεατή τη δυνατότητα να απολαύσει μια ιδιαίτερη θεατρική εμπειρία .

Ο Δημήτρης Σκούρτης ενσαρκώνει την πονηρή αλεπού, η Μαρία Ιωάννου ερμηνεύει την αφελή έφηβη ελαφίνα, Ζοζεφίνα, ο Γιώργος Χουσάκος το πεινασμένο λιοντάρι ενώ η Πέλια Γιαννουλάτου είναι η πιστή καλύτερη φίλη της Ζοζεφίνας. Την ιδέα και τις μουσικές της παράστασης υπογράφει η Άννα Σεβαστή Τζίμα με τις ενορχηστρώσεις του Δημήτρη Σκούρτη. Τα κουστούμια που θυμίζουν τον κόσμο των άνιμε υπογράφει η Πολυτίμη Μαχαίρα ενώ τις χορογραφίες και την επιμέλεια της κίνησης έχουν αναλάβει οι Ζωή Σωτηροπούλου και Άννα Σεβαστή Τζίμα.

Ζοζεφίνα έχεις μήνυμα
© Απόστολος Δελαλής

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο πεινασμένος βασιλιάς του δάσους, το Λιοντάρι, ζητά από τον υπηρέτη του, την Αλεπού, ένα καλό γεύμα, κατά προτίμηση ένα ελάφι. Η Αλεπού, γνωρίζοντας φυσικά πως όσο και αν προσπαθήσει δεν θα μπορέσει ποτέ να να το πιάσει, σκέφτεται ένα ύπουλο σχέδιο για να πετύχει τον σκοπό της. Μια υπέροχη φωτογραφία και ένα ψεύτικό προφίλ στο Junglebook θα έπειθαν κάθε αθώα ελαφίνα να αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας...

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ζοζεφίνα, έχεις μήνυμα!

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Σε αυτή τη μεταφορά ενός μύθου του Αισώπου στο σήμερα, ένας πεινασμένος βασιλιάς του δάσους, το Λιοντάρι, ζητά από τον υπηρέτη του, την Αλεπού, ένα καλό γεύμα, ένα ελάφι κατά προτίμηση. Η αλεπού γνωρίζοντας, φυσικά, πως, όσο και αν προσπαθήσει, δεν θα μπορέσει ποτέ να το πιάσει, σκέφτεται ένα ύπουλο σχέδιο για να πετύχει τον σκοπό της. Μια υπέροχη φωτογραφία και ένα ψεύτικο προφίλ στο Junglebook, θα έπειθαν κάθε αθώα ελαφίνα να αποδεχτεί ένα νέο αίτημα φιλίας… Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι οι ήρωές της μας μεταφέρουν ενδυματολογικά στον αγαπημένο για το νεαρό κοινό κόσμο των Άνιμε, με δυνατές γραμμές, αλλά και με μεταμφιέσεις που θυμίζουν παραμύθι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.