Τελευταίες καλοκαιρινές παραστάσεις από τις Μορφές Έκφρασης

Οι Μορφές Έκφρασης κλείνουν τον κύκλο παραστάσεων "Παραμύθια στο δάσος" με δύο πολύ αγαπημένα έργα γεμάτα παιχνίδι και μουσική.

Ο δράκος των χρωμάτων

Οι Μορφές Έκφρασης κλείνουν τον κύκλο παραστάσεων "Παραμύθια στο δάσος" αυτό το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Ιουλίου 20223 με δυο από τα πιο αγαπημένα έργα για κοινό πολύ μικρής ηλικίας σε νέες ώρες και ημέρες προκειμένου να χαρούμε όλοι μαζί τη δροσιά του κήπου. "Ο δράκος των χρωμάτων" κάνει την τελευταία του καλοκαιρινή εμφάνιση αυτό το Σάββατο 22/7 και μας μιλάει για την διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου, με ένα παραμύθι γεμάτο παιχνίδι και μουσική. Και την Κυριακή 23/7 συναντιόμαστε για την πολυαγαπημένη παράσταση "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος…" μια υπέροχη φιλία ξεκινάει για ένα παιδί και ένα πολύχρωμο πουλάκι τον "Κού Κου!" Για το υπόλοιπο καλοκαίρι θα στείλουμε τους ήρωές μας να ξεκουραστούν και να ζήσουν τις καινούριες εμπειρίες και περιπέτειες που θα διηγηθούν στα παιδιά.

Ο δράκος των χρωμάτων

"Ο δράκος των χρωμάτων"

Μια παράσταση παιχνίδι για μικρά παιδιά 3 έως 7 ετών όπου η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος στη ζωή. Μια πετυχημένη μουσική παράσταση της Άννας Σεβαστή Τζίμα και της ομάδας "Μορφές Έκφρασης" που ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους με τον ρυθμό και τις πολύ όμορφες μελωδίες της. Τα παιδιά θα γίνουν μέλη της περιπέτειας συμμετέχοντας ενεργά στην εξέλιξη της, είτε  τραγουδώντας, είτε χορεύοντας, είτε συμμετέχοντας θεατρικά. Τα χρώματα, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός και η χαρά της ζωής συναντιούνται σε μια παράσταση που σηκώνει τα παιδιά από τις καρέκλες τους και τα οδηγεί σ’ ένα απολαυστικό θεατρικό παιχνίδι. Το μήνυμα που επιθυμεί να περάσει η ομάδα, με αυτή τη παράσταση, είναι οτι σε αυτή τη γη δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό είναι που κάνει τη ζωή μας πιο όμορφη.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

"Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος…"

H πλέον κλασική παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά με επανειλημμένα sold out, συνεχίζει για 9 η χρονιά να προσκαλεί τα μικρά παιδιά στον μαγικό της κόσμο. Η παράσταση της Άννας Σεβαστής Τζίμα "Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος..." ζωντανεύει και πάλι για τους μικρούς θεατές στο θέατρο Μορφές Έκφρασης. Πρόκειται για μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού για πολύ μικρά παιδιά. Συνδυάζει το θέατρο με τη μουσική, τη φαντασία και την περιπέτεια. Μια παράσταση – παιχνίδι που γεμίζει χαμόγελα τα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα τα μυεί στη μελωδία, στον ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Τα παιδιά θα δούνε από κοντά φυσικά μουσικά όργανα και πως με αυτά μπορούμε όχι μόνο να παίξουμε μουσική, αλλά και να αναπαράγουμε ήχους της φύσης.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κού-κου! Μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Παράσταση-παιχνίδι για πολύ παιδιά από 2,5 έως 5 ετών

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.