Το "Λεωφορείο του Καραγκιόζη" μάς ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα

Στη νέα μουσική κωμωδία του Ηλία Καρελλά όλοι οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών μας διηγούνται τις ιστορίες τους.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Εκτός από τον "Θησέα και Μινώταυρο” που θα δούμε στον Κήπο του Μεγάρου με την υπογραφή του Ηλία Καρελλά (3, 4, 11, 12/7), ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης ετοίμασε ακόμη μία καλοκαιρινή κωμωδία με γιγαντοφιγούρες του θεάτρου σκιών και ζωντανή μουσική, η οποία θα μάς ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Το "Λεωφορείο του Καραγκιόζη" με οδηγό τον Καραγκιόζη κάνει στάση στο Σινέ Γαλάτσι στο Άλσος Βεΐκου (25/6, 2/7) και μάς προσκαλεί σε μια παράσταση-συναυλία για θεατές όλων των ηλικιών που παντρεύει την παράδοση του θεάτρου σκιών με την επικαιρότητα.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Ιστορίες και έθιμα από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο ως το Αιγαίο ξετυλίγονται μέσα από ένα πρωτότυπο μουσικό κολάζ με τον Καραγκιόζη, τα Κολλητήρια, τον Μπάρμπα-Γιώργο, τον Μορφονιό, τον Σταύρακα, τη Βεζυροπούλα και πολλές ακόμη γιγαντοφιγούρες σκιών να αφηγούνται τις ιστορίες τους.

Το λεωφορείο του Καραγκιόζη Καρελλάς

Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta που φέρνει στη σκηνή απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και ελληνικούς ρυθμούς και οι Χαρά Τσαλπαρά και Εύα Μυλωνά με αγαπημένα παραδοσιακά κι όχι μόνο τραγούδια που ερμηνεύουν με όχημα τη φωνή τους και το ακορντεόν. 

Ο Ηλίας Καρελλάς υπογράφει τη σκηνοθεσία, το κείμενο, τους φωτισμούς και τις φιγούρες (από κοινού με τον Νικόλα Τζιβελέκη), ο Μιχάλης Ράπτης την κατασκευή και ο Γιώργος Λιντζέρης την ζωγραφική του σκηνικού. Πίσω από τον μπερντέ στον χειρισμό των φιγούρων θα βρίσκονται οι Νικόλας Πέππας και Αναστάσης Παπαγεωργίου. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.