"Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" σε όλη την Ελλάδα

Οι περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα των παιδιών συνθέτουν ένα οικολογικό παραμύθι, το οποίο θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα. Δείτε τους σταθμούς του στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος  σκηνοθέτης των παιδιών, αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα, "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον", το πολυαγαπημένο οικολογικό, παραμυθένιο έργο της βραβευμένης με Νόμπελ Σέλμα Λάγκερλεφ.


 
Στις αρχές του 20ου αιώνα, η δασκάλα Σέλμα Λάγκερλεφ, γράφει για τα παιδιά το έργο που χρησιμοποιήθηκε και ως αναγνωστικό βιβλίο στα σχολεία της Σουηδίας. Ένα παραμύθι, γεμάτο ποίηση και ομορφιά, αγάπη για τη φύση, χιούμορ και συγκίνηση, που τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στα ανοιχτά θέατρα της Αττικής:

23/6 Πόρτο Ράφτη:  Κινηματοθέατρο "Άλεξ"
11/7 Ηλιούπολη:  Δημοτικό Θέατρο Άλσους  "Δ.Κιντής"
12/7 Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού: Κηποθέατρο Παπάγου 14/7 Χαλκούτσι:  Κινηματοθέατρο Αθηναία
21/7 Νέα Μάκρη:  Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο
7/8  Σαρωνίδα:   Κινηματοθέατρο "Ορφέας"
31/8 Βριλήσσια: Θέατρο "Αλίκη Βουγιουκλάκη"

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Λίγα λόγια για την υπόθεση

Ο σκανδαλιάρης, ατίθασος και άτακτος Νιλς, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει  μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, πεδιάδες και λίμνες, δάση και ποτάμια, λιμάνια, χωριά και πολιτείες. Σ΄αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες.
 
Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο, την Πουπουλένια, τον Γοργοφτέρουγο τον Αετό και τη Μεγάλη Πεταλούδα, αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας και της αλληλοϋποστήριξης. 
 

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

Επί σκηνής ερμηνεύουν οι Ανθή Χριστοθανοπούλου, Άρης Καλαβρός, Γιώργος Γκιόκας, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη και ο Τάσος Ράπτης. Ο σκηνοθέτης επιμελήθηκε τη μουσική της παράστασης, η οποία βασίζεται σε φολκλορικά λυρικά τραγούδια και Σκανδιναβούς συνθέτες (Grieg, Sibelious, Gade). Τα σκηνικά επιμελήθηκαν η Χριστίνα Παπαδημητρίου και ο Μάρκ Μπριτς, τα κοστούμια η Δόμνα Ζαφειροπούλου και ο θιάσος για παιδιά Μαγικές Σβούρες και την κίνηση η Έλενα Γεροδήμου. Οι ειδικές κατασκευές είναι της Ιφιγένειας Κωφού.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε το viva.gr με έναν κλικ εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Ήρωας του οικολογικού παραμυθιού είναι ο ατίθασος Νιλς, που, μεταμορφωμένος σε νάνο από ένα ξωτικό, ταξιδεύει μαζί με τον Μάρτιν, τον λευκό χήνο του και ένα σμήνος από αγριόχηνες πάνω από βουνά και θάλασσες, δάση και ποτάμια, χωριά και πολιτείες. Σ΄ αυτό το ταξίδι, ο Νιλς ανακαλύπτει τα μυστικά της φύσης, τη ζωή των ζώων και των πουλιών και μαθαίνει να τα αγαπά, να τα προστατεύει και να τα σέβεται μέσα από περιπέτειες και μοναδικές εικόνες. Παρέα με τη σοφή Αγριόχηνα Άκα, την Αλεπού, τον Αργυροπελεκάνο και την Πουπουλένια αναγνωρίζει την αξία της ομαδικότητας και την αρετή της αλληλοβοήθειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.