Μάρκος Μπότσαρης και Καραγκιόζης σημειώσατε ένα

Στο Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς ο καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Σπυρόπουλος ζωντανεύει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Οι 10 εντολές με τον Καραγκιόζη Κώστας Σπυρόπουλος

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, το Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) καλεί τον Κώστα Σπυρόπουλο να ζωντανέψει στον μπερντέ γεγονότα της Επανάστασης του 1821 μέσα από την παράσταση θεάτρου σκιών για μικρούς και μεγάλους, "Ο ήρωας Μάρκος Μπότσαρης", την Παρασκευή 24 Μαρτίου (6 μ.μ.) στο κτίριο του Ιδρύματος στον Ταύρο. Ο καραγκιοζοπαίχτης και συνεχιστής του βετεράνου καραγκιοζοπαίχτη και πατέρα του Θανάση Σπυρόπουλου έχει αναλάβει το Θέατρο Σκιών Σπυρόπουλου που ιδρύθηκε το 1955 και έχει στόχο τη διάδοση αυτού του είδους και την επιβίωση του αγαπημένου ήρωα της λαϊκής μας παράδοσης. Τεράστιες φιγούρες συνδυάζονται με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τραγούδια προκειμένου να αναδείξουν διαφορετικές πτυχές της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης. Πίσω από τον μπερντέ ο Κώστας Σπυρόπουλος παίζει και σκηνοθετεί, ενώ συμπράττει με την Οικογένεια Δαλιάνη στην ορχήστρα και τους Θανάση Σπυρόπουλο και Λία Οικονομοπούλου στην επιμέλεια της παράστασης και την κατασκευή των σκηνικών και των φιγούρων.

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Είσοδος ελεύθερη | Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος | Πληροφορίες στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ: 2103418051 (Δευτ.-Παρ. 9 π.μ.-5 μ.μ.). | www.piop.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο ήρωας Μάρκος Μπότσαρης

  • Θέατρο Σκιών

Τεράστιες φιγούρες συνδυάζονται με ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τραγούδια σε μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους που ζωντανεύει τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.