Γνώση και δημιουργικότητα συνδυάζονται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, από συμμετοχή στον Πανελλήνιο Ψηφιακό Μαθητικό Διαγωνισμό μέχρι σύνδεση με την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη σε ένα virtual - διαδραστικό tour.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση προσκαλούν τους μικρούς επισκέπτες να μπούν σε έναν κόσμο έκπληξης, γνώσης, χαράς και δημιουργικότητας για άλλη μια φορά. Μπορούν να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Ψηφιακό Μαθητικό Διαγωνισμό που φέρνει κοντά τη γλυπτική του Γιανούλη Χαλεπά με τις νέες τεχνολογίες. Μπορούν, επίσης, να πάνε στη Στέγη για να ανακαλύψουν τη δύναμη της μουσικής, του ρυθμού και των μικτών ομάδων παιδιών με και χωρίς Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος ή αν μένουν στην Κόρινθο, το εργαστήριο έρχεται αυτή την εποχή εκεί. Και μεταξύ άλλων, μπορούν να συνδεθεούν ζωντανά με την Ωνάσειο Βιβλιο.θήκη σε ένα virtual - διαδραστικό tour που αποκαλύπτει μυστικά κρυμμένα σε βιβλία και θησαυρούς μέσα σε αληθινές ιστορίες και απρόσμενες αφηγήσεις.  

Πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός Hack the art: Γιανούλης Χαλεπάς | έως 31/5

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο της ιστορίας της νεοελληνικής γλυπτικής και θα δημιουργήσουν ψηφιακά έργα με έμπνευση τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Έλληνα γλύπτη Γιανούλη Χαλεπά. Απευθύνεται σε σχολικές ομάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και του εξωτερικού υπό την επίβλεψη ενός επικεφαλή εκπαιδευτικού.

Webinars Hack the art: Γιανούλης Χαλεπάς | 9/3-6/4

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Ένας νέος κύκλος ανοιχτών online εργαστηρίων αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων για κάθε ενδιαφερόμενο που απευθύνεται σε εφήβους, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας (Augmented & Virtual Reality) στην εκπαιδευτική διαδικασία ή θα διηγηθούν μια ψηφιακή ιστορία με επίκεντρο τη ζωή και το έργο του εμβληματικού καλλιτέχνη Γιανούλη Χαλεπά.

"Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" ταξιδεύει σε πόλεις της ελληνικής περιφέρειας | Κόρινθος 10-12/2 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση "Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό" συνεχίζει το μουσικό του ταξίδι στις πόλεις της περιφέρειας και σε απομακρυσμένες περιοχές, κάνοντας στάση στην Κόρινθο. Απευθύνεται σε παιδιά 5-8 και 9-12 ετών και τους γονείς τους, καθώς επίσης σε Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Θεραπευτές και Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό 2023 | 4/3-8/4 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Πώς η μουσική γίνεται μέσο συμπερίληψης και επικοινωνίας; Ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών, με στόχο να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.  

Πρόκειται για ένα μουσικό εργαστήριο γεμάτο κίνηση και ρυθμό, όπου αναπτύσσεται η ομαδικότητα, ενθαρρύνεται η αυτοέκφραση, προάγονται οι κοινωνικές δεξιότητες και ενισχύεται η συναισθηματική ωρίμανση.

Οι "Οργανούληδες" πάνε στο Δημοτικό Σχολείο | έως 10/5

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Ποια είναι τα βασικά όργανα στο ανθρώπινο σώμα; Και ποια είναι η λειτουργία τους;
Πώς τα φροντίζουμε; Αλλά και πώς ένας γιατρός μπορεί να αντικαταστήσει ένα όργανο, όταν αυτό δεν λειτουργεί σωστά; Αυτές οι δύσκολες ερωτήσεις γίνονται συναρπαστικές ιστορίες μέσα από τους χαρακτήρες των "Οργανούληδων", που σχεδιάστηκαν ειδικά για παιδιά. Η έννοια της μεταμόσχευσης αλλά και η δωρεά οργάνων γίνονται θεματικές μιας συζήτησης που μπορούν να κάνουν τα παιδιά με τους γονείς και τους δασκάλους τους. Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού.

Ζωντανές διαδικτυακές περιηγήσεις στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη | έως 31/5 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ιδρύματος Ωνάση

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη διοργανώνει μια διαδραστική, διαδικτυακή δράση για σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα συνδεθούν ζωντανά για μία σχολική ώρα με μια από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες και θα ανακαλύψουν απρόσμενους θησαυρούς. Θα περιηγηθούν στα παλιά βιβλία από την αρχή της τυπογραφίας, θα μάθουν για τον ρόλο που έπαιξαν οι εκδόσεις και η διακίνηση ιδεών στην Ελληνική Επανάσταση και θα γνωρίσουν τη "Χάρτα του Ρήγα" και τα μυστικά της σύμβολα. Απευθύνεται σε μαθητές/τριες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πασχαλινά πειράματα στο Μουσείο Πειραμάτων

Γεμίστε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο των παιδιών μέσα από τα κυριακάτικα εργαστήρια του Μουσείου Πειραμάτων.

21/03/2023

Υποδεχόμαστε την άνοιξη στο 6o Bobos Arts Festival

Θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ευφάνταστα σόου, περιφερόμενα δρώμενα, δημιουργικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια και παράλληλες δράσεις σε μια πολύχρωμη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Ένα ψηφιακό παιχνίδι μιλάει για την Ελληνική Επανάσταση

Ο εκπαιδευτικός ιστότοπος "Είκοσι ένα αντικείμενα μιλούν για την Επανάσταση" μετατρέπει την ιστορία σε παιχνίδι.

Τα παιδιά κάνουν Πάσχα στον "Ελληνικό Κόσμο"

Ένα πασχαλινό camp και προσεχή εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες μάς περιμένουν στον Ελληνικό Κόσμο".

Συνεχίζεται η "Πόλη που έδιωξε τον πόλεμο" με μουσική του Φοίβου Δεληβοριά

Βόλτα σε μια πόλη όπου το χιούμορ και η φαντασία νικούν χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσουν μας επιφυλάσσει το πολυβραβευμένο παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

"Πού πας, βρε Καραγκιόζη;" Στο 2ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών!

Ξεκινάει από το Ρομάντσο αυτό το τριήμερο και συνεχίζει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων το φεστιβάλ που μπαίνει φέτος στη δεύτερη διοργάνωσή του ανανεωμένο και αφιερωμένο στις διαδρομές και τις συγγένειες ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση.

Το θέατρο συναντά την επιστήμη στο "The Science of CSI: Έγκλημα στο εργαστήριο"

Οι "Science Reactors" επιστρέφουν στην "Άτρακτο" και προσεγγίζουν με χιούμορ την επιστήμη σε μια παράσταση με ελεύθερη είσοδο που συνδυάζεται με εργαστήριο εγκληματολογίας.