Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο νέο εργαστήριο του Planet G(reece)

Οι έφηβοι με δημιουργικές ανησυχίες γνωρίζουν δωρεάν την τέχνη της αφίσας, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις γραφιστικής.

Δωρεάν εργαστήριο για εφήβους - Planet G(reece)

Το Exile Room στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του Planet G(reece) προσφέρει από τα Σάββατα από 25/2 έως 18/3 ένα ιδανικό εργαστήριο για νέους 13 έως 19 ετών, με κινηματογραφικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Με τη βοήθεια του δημιουργικού γραφείου Bend και σε συνεργασία με τον Μάρκο Ζουριδάκη, θα ανακαλύψουν μέσα από το εργαστήριο "Αφίσα και ντοκιμαντέρ" επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και θα εμπνευστούν για να φτιάξουν τις δικές τους αφίσες, οι αφίσες οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του φεστιβάλ λήξης του Planet G(reece).

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, θα μπουν ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο. Θα περιηγηθούν στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, όπου θα καταγράψουν όσα τους κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με τα κινητά τους, και θα χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για να σχεδιάσουν τη δική τους έκδοση. Επιπλέον, την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδίασαν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 έως 19 ετών, καθώς δεν απαιτεί γνώσεις γραφιστικής, ενώ ο εξοπλισμός και τα υλικά παρέχονται από το Exile Room. Το making-of του εργαστηρίου θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα από την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αρκεί να δηλώσετε έγκαιρα τις θέσεις σας εδώ.

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Info: Exile Room / Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος /25/2, 4, 11, 18/3 | 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν / Περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο workshops.exile@gmail.com και στο τηλέφωνο 210 3223395 (12μ.-5μ.μ.). / www.exile.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/07/2024

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.

Παιδιά και ασφάλεια: Πώς να κάνεις το σπίτι σου ασφαλές για το παιδί σου

Δώστε προσοχή στη λίστα με τα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων.

Τι αλλάζει στο επίδομα παιδιού και στέγασης; Το σχέδιο του Υπουργείου για την ενίσχυση των οικογενειών

Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον "εξορθολογισμό" της κοινωνικής πολιτικής χωρίς όμως να προκαλέσει αυξημένο δημοσιονομικό κόστος.

5 τρόποι για να μειώσεις τη ζάχαρη στην καθημερινή διατροφή των παιδιών

Πώς να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά να επιλέγουν πάντα τις πιο υγιεινές επιλογές.