Φτιάξτε τις δικές σας αφίσες στο νέο εργαστήριο του Planet G(reece)

Οι έφηβοι με δημιουργικές ανησυχίες γνωρίζουν δωρεάν την τέχνη της αφίσας, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες γνώσεις γραφιστικής.

Δωρεάν εργαστήριο για εφήβους - Planet G(reece)

Το Exile Room στο πλαίσιο του δεύτερου μέρους του Planet G(reece) προσφέρει από τα Σάββατα από 25/2 έως 18/3 ένα ιδανικό εργαστήριο για νέους 13 έως 19 ετών, με κινηματογραφικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες. Με τη βοήθεια του δημιουργικού γραφείου Bend και σε συνεργασία με τον Μάρκο Ζουριδάκη, θα ανακαλύψουν μέσα από το εργαστήριο "Αφίσα και ντοκιμαντέρ" επιλεγμένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ και θα εμπνευστούν για να φτιάξουν τις δικές τους αφίσες, οι αφίσες οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την προώθηση του φεστιβάλ λήξης του Planet G(reece).

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, θα μπουν ακόμα πιο βαθιά στην τέχνη της γραφιστικής, φτιάχνοντας ένα δικό τους έντυπο. Θα περιηγηθούν στη γειτονιά γύρω από το Exile Room, όπου θα καταγράψουν όσα τους κάνουν εντύπωση με φωτογραφικές μηχανές ή με τα κινητά τους, και θα χρησιμοποιήσουν το υλικό αυτό για να σχεδιάσουν τη δική τους έκδοση. Επιπλέον, την τελευταία μέρα του εργαστηρίου, θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν ένα οικογενειακό τυπογραφείο, όπου θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι την τέχνη της τυπογραφίας και θα δουν από κοντά τα στάδια παραγωγής του έντυπου που σχεδίασαν.

Η συμμετοχή στο εργαστήριο απευθύνεται σε όλους τους νέους από 13 έως 19 ετών, καθώς δεν απαιτεί γνώσεις γραφιστικής, ενώ ο εξοπλισμός και τα υλικά παρέχονται από το Exile Room. Το making-of του εργαστηρίου θα μονταριστεί και θα δημοσιευτεί μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα από την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Η διδασκαλία θα γίνει στα ελληνικά, ενώ θα υπάρχει διερμηνέας για επιπλέον γλώσσες. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αρκεί να δηλώσετε έγκαιρα τις θέσεις σας εδώ.

Το Β' Μέρος του Planet G(reece) υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund.

Info: Exile Room / Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, 3ος όροφος /25/2, 4, 11, 18/3 | 11 π.μ. - 3 μ.μ. | Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν / Περισσότερες πληροφορίες εδώ, στο workshops.exile@gmail.com και στο τηλέφωνο 210 3223395 (12μ.-5μ.μ.). / www.exile.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.