Aποκριάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, θέατρο και πολλά αποκριάτικα δρώμενα που οι μικροί μας φίλοι θα λατρέψουν!

21 events για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς

Tο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο (Αγίας Φιλοθέης 17, Πλάκα), αλλά οι καθιερωμένες δράσεις και τα εργαστήριά του συνεχίζονται από 22 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Παραμυθοσάββατα
Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα τους ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Το παραμύθι με τα χρώματα, του Αλέξη Κυριτσόπουλου (4/2, 12 μ.μ)
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια χρωματιστή πόλη με ένα όμορφο ουράνιο τόξο που όμως κανένας δεν του έδινε σημασία και έτσι αποφάσισε να φύγει. Και πήρε κι όλα τα χρώματα μαζί του. Κι όλα έγιναν άσπρα, γκρίζα και μαύρα. Τρία παιδιά ξεκίνησαν να το βρουν και να το φέρουν πίσω. Θα τα καταφέρουν; Ένα αγαπημένο βιβλίο με μοναδική εικονογράφηση! Ετοιμαστείτε για ένα εργαστήριο γεμάτο... χρώματα!

Σ' αγαπάω, λέμε!, του Jory John (11/2, 12 μ.μ)
Μια ξεκαρδιστική ιστορία με πρωταγωνιστές τους δύο αγαπημένους φίλους, τον Πάπιο και του Αρκούδο, που μιλά για την αξία της πραγματικής φιλίας, της αγάπης, και της εκτίμησης. Παιχνίδια και κατασκευές σε ένα διασκεδαστικό εργαστήρι.

Οι ακροβάτες, του Κώστα Θεοχάρη (18/2, 12 μ.μ)
Ένα ξεχωριστό βιβλίο για ακροβάτες και ζογκλέρ, την ισορροπία, τον φόβο, τις προσδοκίες, την επιτυχία τους στόχους. Μέσα από τις μοναδικές σελίδες του βιβλίου, γεμάτες χρώματα και σχήματα θα ταξιδέψουμε παρέα! Μασκαρευτείτε και ελάτε σε ένα αποκριάτικο εργαστήριο έκπληξη!

Η γάτα κουμπάρα, των Σούλα Μητακίδου, Ευαγγελία Τρέσσου, Anthony L. Manna (Σάββατο 25/2, 12 μ.μ)
Όταν η γάτα, η Ρορό, προτείνει στους συγκατοίκους της ποντικούς να γίνουν κουμπάροι, για να πάψει να τους κυνηγά, εκείνοι πηδούν από τη χαρά τους. Πώς θα πάει, όμως, μια τέτοια κουμπαριά; Ντυθείτε  γατάκια ή ποντικάκια και ελάτε σε ένα διασκεδαστικό αποκριάτικο εργαστήρι, γεμάτο αταξίες, παιχνίδια και κατασκευές. 

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου 

22 τρόποι για να ζήσεις το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς χορεύοντας

Πολύχρωμες διαδρομές: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 4-6 ετών
Με οδηγό την Τέχνη οι μικροί μας φίλοι ηλικίας 4-6 ετών μπορούν να ταξιδέψουν στον κόσμο του θεατρικού παιχνιδιού, του κουκλοθεάτρου, της μουσικοκινητικής και των εικαστικών. Τα εργαστήρια αυτά έχουν ως σκοπό μέσα από τον πειραματισμό των παιδιών με ποικίλα υλικά να  ενισχύσουν εκτός από  την δημιουργικότητά και την φαντασία τους, την αυτοπεποίθησή τους αλλά και την  ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, ερχόμενα σε επαφή με θεατρικές τεχνικές και εικαστικές δημιουργίες που συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

Η ''Χρωματό-σουπα'' των καρναβαλιστών (4/2, 12 μ.μ)
 Σε αυτό το εργαστήρι οι μικροί μας φίλοι μέσα από θεατρικά, αισθητηριακά παιχνίδια και καλλιτεχνικές δημιουργίες θα ανακαλύψουν τους συνδυασμούς των χρωμάτων με ένα ''μαγικό'' ανακάτεμα διάφορων υλικών και χρωμάτων.

Αποκριάτικες κολοκύθες και μάσκες (11/2, 12 μ.μ)
Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα γνωρίσουν την καλλιτέχνη Yayoi Kusama και τα έργα της. Αφού παίξουν παιχνίδια θεατρικά και ζεσταθούν οι μικροί καλλιτέχνες,  θα φτιάξουν τις δικές τους ''πουά'' αποκριάτικες δημιουργίες

''Παρδαλά'' Αερόστατα πετούν πάνω από το Καρναβάλι (18/2, 12 μ.μ)
Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά μέσα από μουσικοκινητικά, εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια και διάθεση αποκριάτικη, θα ''ταξιδέψουν'' σε μέρη μακρινά, με όχημα τους τα αερόστατα και την φαντασία τους. Πριν ξεκινήσει το ταξίδι όμως οι μικροί μας ταξιδιώτες θα χρειαστεί να φτιάξουν τα δικά τους  ''παρδαλά'' αερόστατα.

Ενας Χαρταετός αλλιώς... (25/2, 12 μ.μ)
Μέσω της τεχνικής του κολάζ τα παιδιά θα φτιάξουν τους δικούς του χαρταετούς αλλά και θα παίξουν αποκριάτικα θεατρικά παιχνίδια.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Γεωργία Παπαμακαρίου

Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play
Ένα εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.  Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Πλανήτες...ένα παιχνίδι στο διάστημα (5/2, 11 π.μ)
Άμμος φεγγαριού και λίγη αστερόσκονη είναι κάποια από τα υλικά επεξεργασίας που σας περιμένουν στον διαστημικό σταθμό να τα εξερευνήσετε και να φτιάξετε τους δικούς σας μετεωρίτες.

Μια Καρδιά από φασόλια... (12/2, 11 π.μ)
Με έμπνευση την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα εστιάσετε στη λεπτή κινητικότητα με καρδιές σκληρές και μαλακές, εύπλαστες και δύσκαμπτες που σας καλούν να τις εξερευνήσετε.

Απόκριες 2019: Οι καλύτερες παιδικές δραστηριότητες στα μουσεία της πόλης

ΜικροΜΑΣΚΑρέματα και χρώματα (19/2, 11 π.μ)
Πως πέφτει το χαρτί και πως το πούπουλο; Ποια η αίσθησή τους; Πλημμύρα από χρώματα, αλλά και υλικά για χειροποίητες μάσκες.

Τελείες, κύκλοι και βούλες (26/2, 11 π.μ)
Κύκλοι, βούλες, στρογγυλό... επίπεδο, τρισδιάστατο, τραχύ ή γλιστερό...κύκλοι παντού, είναι φοβερό.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Τα εργαστήρια συμπεριλαμβάνουν παιχνίδι με βρώσιμα υλικά, να ενημερώνετε σε περίπτωση αλλεργίας των παιδιών | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

ΠειραματίΖΩμαι
Εργαστήρι εξερεύνησης και πρώτα παιχνίδια ρόλων για παιδιά 3-5 ετών
Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση "μεταμορφώσεων", είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας. 

Αστροναύτες εν δράση (5/2, 12.15 μ.μ)
Ποιες είναι οι φάσεις της σελήνης και πως περπατάνε οι αστροναύτες; Θα γνωρίσετε τους πλανήτες και θα εξερευνήσετε το "φεγγαρο-υλικό" που βρέθηκε στα χέρια σας.

Το Πουλί που το λέγανε Αγάπαμε του Dunbar Joys (12/2, 12.15μ.μ)
Μια αφήγηση για την σημασία της αγάπης στη ζωή. Ποιο είναι το σχήμα της αγάπης και με ποιους τρόπους μπορούμε να την εκφράσουμε;

Μεταμορφώσεις (19/2, 12:15)
Πως μοιάζει το πρόσωπό μου και πως θα το μεταμορφώσω σε μια αφρικανική μάσκα; Θα εξερευνήσετε τα χαρακτηριστικά του προσώπου σε μια συνάντηση με την αφρικανική τέχνη.

Το "άπειρο" της Γιαγιόι Κουσάμα (26/2, 12.15)
Η Γιαγιόι Κουσάμα και οι βούλες της θα αποτελέσουν την έμπνευση για ένα τρελό παιχνίδι χρωματιστών κύκλων. Κύκλοι με το σώμα στο χώρο, κύκλοι από σώμα σε σώμα, κύκλοι από αντικείμενα στο χώρο και πολλοί ακόμα συνδυασμοί, θα είναι κάποια από τα παιχνίδια.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Φεβρουαρίου 40€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Τα εργαστήρια συμπεριλαμβάνουν παιχνίδι με βρώσιμα υλικά, να ενημερώνετε σε περίπτωση αλλεργίας των παιδιών| Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Μαρίζα Τσάρη

Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών (5 & 19 /2, 11.30)
Μια διαφορετική βόλτα στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης από το Μουσείο Σχολικής Ζωής. H κουκουβάγια η Σοφία, μια από τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης.

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους. Στο Μουσείο θα ακολουθήσετε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσετε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί και θα φωτίσετε λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Έξω από το μουσείο θα χαρείτε όλοι μαζί τον Αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια.

Σημείο Συνάντησης: Μουσείο Ακρόπολης (στην είσοδο του Μουσείου, έξω από τα εκδοτήρια) | Διάρκεια Δράσης: 1,5 ώρα | Κόστος συμμετοχής: 15 € /παιδί (Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης, οι γονείς δεν συνοδεύουν το γκρουπ των παιδιών κατά την διάρκεια του προγράμματος στο Μουσείο της Ακρόπολης) | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Τα Σαββατοκύριακα δίνουμε ραντεβού στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Δείτε όλα τα παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα που ετοιμάζει το μουσείο τον Απρίλιο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
27/03/2023

Γνώρισε τη μαγεία του Πάσχα στο Replayce Love Easter Camp

Η εκπαίδευση Replayce θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να προσλάβουν την έννοια του Πάσχα βιωματικά, μέσω δημιουργικών και διασκεδαστικών δράσεων.

Τα παιδικά βιβλία των Εκδόσεων Μεταίχμιο που μόλις κυκλοφόρησαν

Βιβλιοπαιχνίδια, βιβλία συμπεριφοράς, βιβλία εικονογραφημένα και μια μικρή βιβλιοθήκη για ανήσυχα πνεύματα συνθέτουν τους νέους τίτλους για παιδιά που μόλις κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγ.Ι.Ρέντη

Δύο δράσεις στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ.Ι.Ρέντη για μαθητές Δημοτικού που διοργανώνονται στοπ πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

Γιορτάζουμε το Πάσχα χωρίς ατυχήματα

Συμβουλές για να αποφύγουμε τα ατυχήματα την περίοδο των πασχαλινών εορτών από το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος.

"Οδύσσεια": Τελευταία παράσταση από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Christmas Theater

Ένα έργο που δίνει την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν μέσα από το θέατρο τον μεγαλύτερο ποιητή της ανθρωπότητας, τον Όμηρο, σε μια παράσταση αποκλειστικά δική τους.

"Είμαστε πάτσι": Ο συγγραφέας της επιτυχημένης παράστασης έρχεται στην Αθήνα

Ο Φόλκερ Λούντβιγκ, συγγραφέας του έργου που παρουσιάζει η Συντεχνία του Γέλιου, έρχεται στην Αθήνα για να παρακολουθήσει την παράσταση και να συζητήσει με το κοινό.