Γνωρίστε τα μυστικά του Βράχου της Ακρόπολης

Η εκπαιδευτική ξενάγηση στο "άκρο της πόλης" απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών.

Στο προσκήνιο η προστασία και η ανάδειξη των τειχών της Ακρόπολης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε μια ξενάγηση στο "άκρο της πόλης". Στόχος είναι να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: "Ποια είναι η πελώρια είσοδος της Ακρόπολης;", "Πού έγινε η μάχη για το όνομα της πόλης;", "Γιατί σήμερα δεν βλέπουμε χρώματα στα μνημεία;" και άλλα πολλά, ώστε να γνωρίσουν την ιστορία της Ακρόπολης από την αρχή, να έρθουν σε επαφή με την επιστήμη της αρχαιολογίας αλλά και να συζητήσουν την επίδραση του περιβάλλοντος, όπως η κλιματική αλλαγή, στα μνημεία σήμερα.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στις 11 π.μ. και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8 - 12 ετών. Η συνολική διάρκεια της δράσης είναι δύο ώρες.

Πληροφορίες: 23/10 | 11 π.μ. | Κόστος ξενάγησης: 15 € | Συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/11/2022

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Μη χάσετε τα νέα προγράμματα STEM στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών!

Οι πρωτότυπες δράσεις για παιδιά 6-12 χρονών συστήνουν τους συμμετέχοντες στον μαγευτικό κόσμο της μηχανικής αλλά και της μουσικής.

O "Ερωτόκριτος" του Βιτσέντζου Κορνάρου στην Παιδική - Εφηβική Σκηνή του Θεάτρου "Τζένη Καρέζη"

Η παράσταση που ως σήμερα έφερε σε επαφή 80.000 παιδιά και εφήβους με ένα από τα σπουδαιότερα έργα της κρητικής λογοτεχνίας και συνολικά της λαϊκής μας παράδοσης, ανεβαίνει ανανεωμένη.

Κερδίστε συλλεκτικά δώρα από την ταινία "Λάιλ, ο Φίλος μου ο Κροκόδειλος"

Μπείτε στην κλήρωση και διεκδικήστε τα μοναδικά δώρα από την οικογενειακή περιπέτεια που εξασφάλισε το "α" για τους αναγνώστες του.