Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

Μουσείο Πειραμάτων

Τις φθινοπωρινές Κυριακές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου στο Μουσείο Πειραμάτων οι πολύ μικροί επιστήμονες θα κάνουν "πολύχρωμα" πειράματα, θα διώξουν τη μάγισσα Ξερόλα και θα γίνουν ειδικοί στους δεινόσαυρους, ενώ οι λίγο μεγαλύτεροι λάτρεις των επιστημών θα μάθουν τα πάντα για την ατμόσφαιρα και τα καιρικά φαινόμενα, θα κάνουν αληθινά πειράματα Χημείας και θα έρθουν σε επαφή με έννοιες της Γεωλογίας και της Παλαιοντολογίας.

Τα τμήματα Junior Science απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών, μαζί με τους γονείς τους, ενώ τα υπόλοιπα προγράμματα σε παιδιά 7 ετών και άνω, ανάλογα με τη θεματολογία τους. Για τους πιο μεγάλους μας επιστήμονες 8-12 ετών, το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Μουσείο Πειραμάτων

Το πρόγραμμα:

16/10

"Η επιστήμη των χρωμάτων"

Σε μία Junior Science Κυριακή, οι μικροί επιστήμονες (4-6 ετών) θα βοηθήσουν τους μεγάλους όσο περισσότερο γίνεται και οι μεγάλοι τους μικρούς όσο λιγότερο γίνεται, ώστε να πετύχουν τα πιο πολύχρωμα πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 – 1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα | 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

"Μικροί μετεωρολόγοι"

Μουσείο πειραμάτων

Μέσα από δραστηριότητες με μετεωρολογικά όργανα, ψηφιακά, αναλογικά όργανα και πειράματα τα παιδιά (7-11 ετών) θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν το μηχανισμό και την αιτία δημιουργίας των καιρικών φαινομένων.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 12.15 – 1.30 μ.μ. Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο | 8€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

6/11

"Η μάγισσα Ξερόλα και το παραμύθι των πειραμάτων"

Η μάγισσα Ξερόλα κάνει πως τα ξέρει όλα, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει γνώσεις! Αντί να πάει στο σχολείο, προτιμά να κλέψει τις γνώσεις των παιδιών, για να μην κουραστεί καθόλου. Τότε, τρεις νεράιδες μαζί με τα παιδιά αναλαμβάνουν δράση. Η Μπία Βιολογία, η Φίφη Φυσική και η Ντία Χημεία βοηθούν τα παιδιά να φτιάξουν φίλτρα και να περάσουν διάφορες δοκιμασίες με αληθινά πειράματα. Εάν όλοι οι γρίφοι λυθούν, θα καταφέρουν τα παιδιά να πάρουν πίσω τις γνώσεις τους; Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 – 1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα | 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

"Μαγική χημεία"

Φορώντας τις επιστημονικές ποδιές και τα γυαλιά τους τα παιδιά 7-11 ετών γίνονται αληθινοί χημικοί και πραγματοποιούν αληθινά πειράματα, χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τα αντιδραστήρια ενός χημικού εργαστηρίου.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 12.15 – 1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο | 8€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

27/11

"Παλαιοντολογία - Στα ίχνη των δεινόσαυρων"

Μουσείο Πειραμάτων

Ήδη από το 2005, το Μουσείο Πειραμάτων έβαλε τους δεινόσαυρους στο εργαστήριο και στη ζωή κάθε μικρού επιστήμονα. Από τότε μέχρι και σήμερα, το αγαπημένο εργαστήριο "Στα ίχνη των δεινοσαύρων” εμπλουτίζεται και ανανεώνεται, ώστε να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον. Οι δεινόσαυροι μπορεί να έχουν εξαφανιστεί, αλλά δεν σταματούν να μας συναρπάζουν με τα ονόματα, τις φωλιές και τις φωνές τους. Ανακαλύπτουμε τι έτρωγαν, αλλά και πόσο ζύγιζαν και, επειδή έχουμε γίνει ειδικοί στους δεινόσαυρους, έρχεται η ώρα για μία παλαιοντολογική ανασκαφή. Η αποκρυπτογράφηση ενός μηνύματος μας οδηγεί σε ένα πείραμα έκπληξη, που θα μας θυμίζει την εξαφάνιση των φοβερών αυτών προϊστορικών ζώων. Η δραστηριότητα απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ. – 12 μ.μ. & 12.30 – 1.30 μ.μ.| Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα | 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

"Μικροί γεωλόγοι"

Μουσείο Πειραμάτων

Τα παιδιά (7-11 ετών) γίνονται "Μικροί γεωλόγοι" και έρχονται σε επαφή με έννοιες της Γεωλογίας και της Παλαιοντολογίας, μελετούν το εσωτερικό της Γης αλλά και αληθινά δείγματα πετρωμάτων από το "βαλιτσάκι του γεωλόγου".

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 12.15 – 1.30 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 10€/άτομο | 8€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

16/10, 6/11, 27/11

"The Science Escape Room - Thomas Edison edition: Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;"

Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης "Thomas Edison Edition”, μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, μάς καλεί να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;". Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο και απευθύνεται σε παιδιά 8-12 ετών.

Πληροφορίες: Ώρες διεξαγωγής: 11 π.μ. – 12 μ.μ. | Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο | 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους | Αριθμός συμμετεχόντων: έως 15 άτομα χωρίς την παρουσία ενήλικου συνοδού

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Πειραμάτων

Συβρισσαρίου 6 (Καισαριανή) & Θάλειας 3 (Άγιος Δημήτριος)
  • Βινιέτες δημιουργικής απασχόλησης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Οι καλικάντζαροι ήρθανε φέτος νωρίς

Η αφηγήτρια Νάγια Οικονομοπούλου και η μουσικός Μαρία Γεωργοπούλου, θα συναπαντηθούν με τους καλικάντζαρους, που ήρθανε φέτος νωρίς, βιαστικοί και ορεξάτοι.

29/11/2022

Η "Φρικαντέλα" του Ευγένιου Τριβιζά έρχεται στο Christmas Theater

Μια φαντασμαγορική μουσική υπερπαραγωγή του αγαπημένου παραμυθιού για όλη την οικογένεια, με συναρπαστικές μουσικές συνθέσεις του Άλκη Mπαλτά.

Η Γιούλη Ηλιοπούλου μάς ταξιδεύει στο σύμπαν του Κάρολου Ντίκενς

Το κλασικό αριστούργημα του Καρόλου Ντίκενς "Όλιβερ Τουίστ" και την δημοφιλή ιστορία του Σκρουτζ μεταφέρει στο θέατρο η γνωστή δημιουργός.

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών για Πολύ Νεαρό Κοινό Ηλικίας 0 έως 6 χρονών

Στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει στο προσκήνιο το κοινό των παιδιών που βρίσκονται στην προσχολική ηλικία, να αναδείξει την ανάγκη του ανθρώπου να έρχεται σε επαφή με την τέχνη από την αρχή της ζωής του.

"Circus Show 2" στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά

Μετά από την περσινή της επιτυχία η παράσταση επανέρχεται για 2ο χρόνο με καινούρια εντυπωσιακά νούμερα.

Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.