Ανακαλύψτε το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom CON Athens 2022

Το πρώτο, μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics επιστρέφει.

Comics

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται φέτος στις 15, 16 και 17 Απριλίου στους χώρους της "Ελληνοαμερικανικής Ένωσης" και στην Πλατεία Κλαυθμώνος, παρουσιάζει πλήθος εκδηλώσεων, με το κέντρο της Αθήνας να φιλοξενεί ένα ανεπανάληπτο τριήμερο. 

Το Παιδικό Πρόγραμμα του Comicdom CON Athens 2022

Role-Playing Game In The Marvel Universe (Ελληνοαμερικανική Ένωση - Φουαγιέ)
Παιχνίδι (για παιδιά 7 έως 12 ετών), Σάββατο 11 π.μ -  μ.μ

Πώς να σκέφτεται άραγε ο Hulk; Τί θα κάνατε αν ήσασταν εσείς η Ms. Marvel; Θα χρησιμοποιούσατε τις δυνάμεις σας με υπευθυνότητα, όπως ο Spider-Man; Τι θα λέγατε να δοκιμάσετε να "μπείτε” στον ρόλο και να σώσετε τη μέρα; Γνωρίστε τον ιδιαίτερο κόσμο των Παιχνιδιών Ρόλων (RPG’s), παρέα με τους Game Masters, Βασιλεία Βαξεβάνη και Άκη Τριανταφύλλου, χρησιμοποιώντας το πασίγνωστο Marvel Universe ως όχημα να πείτε την δική σας υπερηρωική περιπέτεια που θα γράψει ιστορία.

Comics

Παίζουμε Με Ήρωες, Παίζουμε Με Χρώματα (Ελληνοαμερικανική Ένωση - Φουαγιέ) Εργαστήριο, Σάββατο 2 μ.μ – 3.30 μ.μ

Όταν μια μέρα (εκεί προς το καλοκαίρι) ξυπνήσεις στο σπίτι και ψάχνεις να βρεις παγωτό και νερομπογιές, για να απολαύσεις τη μέρα σου, ζωγραφίζοντας τον/την αγαπημένο σου σούπερ ήρωα, και συνειδητοποιείς ότι έχουν τελειώσει τα χρώματα εδώ και μία εβδομάδα… Όταν οι γονείς σου είναι στη δουλειά και κανείς δεν μπορεί να πεταχτεί να σου πάρει καινούργια χρώματα… Μην καταλήξεις στη τηλεόραση. Οι παλιές τεχνικές της αγιογραφίας και της καλλιγραφίας είναι εδώ, για να σου χαρίσουν έναν νέο τρόπο ζωγραφικής (αποχρωματίζοντας τα χρώματα), που θα δώσει στον αγαπημένο σου ήρωα ή την αγαπημένη σου ηρωίδα, μια πρωτόγονη και ιδιαίτερη αισθητική. Που σίγουρα θα την ζήλευε μέχρι και ο Μπάτμαν. Εμψυχωτής ο Νικόλας Κουνινιώτης.

Wonder Woman & Wonder Girl (Ελληνοαμερικανική Ένωση - Φουαγιέ)
Εργαστήριο, Κυριακή 10.30 π.μ – 12 μ.μ

Με αφορμή την έκθεση Ο θρύλος της "Wonder Woman", οι μικροί φίλοι των comics προσκαλούνται σε ένα ταξίδι στην 80χρονη ιστορία της σπουδαίας ηρωίδας. Θα γνωρίσουν την Αμαζόνα των comics, τις δυνάμεις και τα όπλα της, τις πιο φοβερές περιπέτειές της, και θα ταξιδέψουν στο κόσμο των θρύλων. Δίπλα της, θα βρουν και την "Wonder Girl", ένα κορίτσι με φοβερές δυνάμεις που πάντα τη βοηθά. Θα μάθουν τα μυστικά της τέχνης των comics και θα πλάσουν τη δική τους περιπέτεια με την "Wonder Woman" και την "Wonder Girl". Εμψυχώτρια η Βασιλεία Βαξεβάνη

Comics

Παραμυθοκόμιξ – Θαυμαστά Κορίτσια (Ελληνοαμερικανική Ένωση - Φουαγιέ)
Εργαστήριο, Κυριακή 1 μ.μ-2 μ.μ

Μια και στο "Comicdom CΟΝ Athens 2022" γιορτάζουν τα 80 χρόνια της "Wonder Woman" με μια μοναδική έκθεση, οι "Παραμυθοκόρες", Βασιλεία Βαξεβάνη, Ιφιγένεια Κακριδώνη και Αντωνία Βέλλιου, μαζί με τον Παραμυθογένη Δημήτρη Κάσδαγλη, αποφάσισαν να γιορτάσουν μαζί σας. Παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο, με θαυμαστά, γενναία και απίθανα κορίτσια, ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών, σε μια παράσταση που συνδυάζει τον προφορικό λόγο και τη δημιουργία comics. Εμψυχωτές: Δημήτρης Κάσδαγλης, Βασιλεία Βαξεβάνη, Αντωνία Βέλλιου, Ιφιγένεια Κακριδώνη

Comics

To Ελάφι Και Ο Ιππότης (Ελληνοαμερικανική Ένωση - Φουαγιέ)
Προβολή, Κυριακή 3 μ.μ - 3.30 μ.μ

Διάρκεια: 30 λεπτά 
Γλώσσα: Ελληνικά 
Υπότιτλοι: Αγγλικά 
Παραγωγή: Sierra Studios 
Σκηνοθεσία: Βιβή Μαρκάτου 
Παραγωγός: Χρήστος Αχλαδιώτης 
Ακούγονται οι φωνές των: Bούλα Κώστα, Τάκης Σακελλαρίου, Βασίλης Μήλιος, Χρήστος Ιντζέογλου, Τάσος Τζιβίσκος, Ειρήνη Ασπιώτη 
Original Score: Σύνθεση από τους Πηνελόπη Μπεκιάρη και Βασίλη Κωνσταντινάκο
Original song: Ερμηνεύει η Ειρήνη Ασπιώτη, τίτλος ”Ιππότης” (Knight)

Ο Κολ, ένα φτωχό αγόρι, που ονειρεύεται να γίνει ιππότης! Στον δρόμο του θα επισκεφτεί ένα πελώριο κάστρο, θα εξερευνήσει ένα μυστηριώδες δάσος και θα συναντήσει πολλούς χαρακτήρες… Άραγε θα τα καταφέρει να αντιμετωπίσει τους φόβους του και να αποδείξει ότι έχει ό,τι χρειάζεται ένας ιππότης; Η σκηνοθέτης λέει: "Η ταινία είναι ένα παιδικό παραμύθι που έρχεται στην ζωή. Μέσα από αυτό το έργο, θέλαμε να κρατήσουμε την παιδικότητα του κοινού μας και να μιλήσουμε ανοιχτά για τη δύναμη και την αξία των στόχων και των ονείρων στη ζωή μας. Το όνειρο του καθενός είναι διαφορετικό. Η συνταγή για να το πετύχουμε, όμως, ίδια! Να το κυνηγάμε μέχρι το τέλος, μέχρι να τα καταφέρουμε!”

Μετά την ολοκλήρωση της προβολής, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Βιβή Μαρκάτου, εικονογράφο και δημιουργό της ταινίας και τη Βούλα Κώστα, την ηθοποιό που δανείζει τη φωνή της στον πρωταγωνιστή, γνωστή και ως φωνή του Ας Κετσαμ από τα Πόκεμον.

Η είσοδος  είναι ελεύθερη και για να εγγραφείτε στις δράσεις του Παιδικού Προγράμματος μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές (contact@athenscomicslibrary.gr) αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό σας, καθώς και τον τίτλο του workshop που σας ενδιαφέρει.

Περισσότερες πληροφορίες

Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.