Ο DOMa διοργανώνει εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες.

DOMa kids

Ο DOMa, κάνοντας ένα βήμα πέρα από την καταγραφή, ενθάρρυνση, προβολή και δημιουργία αρχιτεκτονικής, προεκτείνει το έργο του στον τομέα της εκπαίδευσης και της καλλιέργειας αρχιτεκτονικής παιδείας και συνείδησης και διοργανώνει τα εργαστήρια αρχιτεκτονικής για παιδιά, DOMa kids. 

Το Σάββατο και την Κυριακή, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιείται το πρώτο εργαστήριο με  θεματική "Στέγη" από τις 10π.μ. έως τις 11:30μ.μ. και από τις 12μ.μ. έως τις 1:30μ.μ.. Τα εργαστήρια φιλοξενούνται στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων (Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144).  Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. και βασίζεται σε πρωταρχικές αρχιτεκτονικές έννοιες.

Μέσω αυτοτελών εργαστηρίων με συγκεκριμένες θεματικές, το DOMa kids ενθαρρύνει τα παιδιά να κατανοήσουν δημιουργικά τη σχέση τους με το περιβάλλον. Επιπλέον, το DOMa kids προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν, να κατανοήσουν και να σχηματίσουν τις δικές τους ιδέες, συστήνοντας την αρχιτεκτονική ως δημιουργικό και σημαντικό μέρος της ζωής τους, αλλά και ως μέσο επαφής με την ιστορία των τόπων και των ανθρώπων, την τέχνη και τον πολιτισμό.

Info: 26 και 27 Φεβρουαρίου 2022, 10π.μ.-11:30μ.μ. & 12μ.μ.-1:30μ.μ.. Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, Εχελιδών 19 & Πειραιώς 144 | Μάθετε περισσότερα και κλείστε θέση εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Ο Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής κλείνει 10 χρόνια και το γιορτάζει

Τα έργα των παιδιών θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων τον Σεπτέμβριο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
25/01/2023

Νέες δημιουργικές δράσεις στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Για πρώτη φορά, το Ίδρυμα πραγματοποιεί δράσεις και για παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι στην παράσταση "Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Το θεατρικό θα ανέβει για πέντε μόνο παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".

Τα λάθη μας γίνονται πηγή έμπνευσης στους "Πρωινούς Σελιδοδείκτες" του "σχεδία home"

Μια ενδιαφέρουσα δράση για παιδιά 5-10 ετών, που συνδυάζει την ανάγνωση με την δημιουργική απασχόληση και ένα λαχταριστό δεκατιανό, πραγματοποιείται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στο σχεδία home.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους στο Μέγαρο Μουσικής

Συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, εργαστήρια, περιήγηση στους χώρους του Μεγάρου, γνωριμία με τους συντελεστές των εκδηλώσεων του καλλιτεχνικού προγράμματος, είναι μεταξύ άλλων μερικές από τις δράσεις που θα δούμε προσεχώς.

Μια αφηγηματική παράσταση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Η αφήγηση απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω και σε ενήλικες.

Θέατρο και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη"

Δύο βρεφικά έργα, δύο θεατρικά έργα για παιδιά 3-10 ετών, και έξι διαφορετικά εκπαιδευτικά μουσικά προγράμματα για παιδιά από 2-12 ετών.