Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Με το κλασικό αριστούργημα «Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος» σε διασκευή Ξένιας Καλογεροπούλου περιοδεύει ο γνωστός θίασος θεάτρου για παιδιά.

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου;

Με αφετηρία το Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης στις 9 Ιουλίου περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα η Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου με τον «Ροβινσώνα και τον Κρούσο». Μετά τον «Οδυσσεβάχ», ο Φώτης Σπύρος και ο Νίκος Χρηστίδης ανεβάζουν ακόμη ένα θεατρικό έργο σε μετάφραση και διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου, που εμπνεύστηκαν από το κλασικό μυθιστόρημα του Ντάνιελ Ντεφόε οι Νίνο ντ’ Ίντρόνα και Τζάκομο Ραβέκιο.

Τι θα δούμε φέτος το καλοκαίρι από την Παιδική Σκηνή του Φώτη Σπύρου; - εικόνα 1

Το εμβληματικό λογοτεχνικό δίδυμο ζωντανεύει σε ανοιχτά θέατρα στην Αττική (Ηλιούπολη 10/7, Βεάκειο 12/7, Πόρτο Ράφτη 13/7, Κηποθέατρο Νίκαιας 15/7, Πετρούπολη 16/7, Χαλκούτσι 17/7, Βριλήσσια 24/7) για να παραδώσει μαθήματα φιλίας συνεργασίας και αλληλεγγύης με όχημα την συναρπαστική περιπέτεια δύο ναυαγών, του Ροβινσώνα και του Κρούσου, και πως καταφέρνουν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να επικοινωνήσουν παρότι μιλούν διαφορετική γλώσσα. Κι όλα αυτά με φόντο μια στέγη που επιπλέει στον ωκεανό, ενώ η στάθμη του νερού γύρω τους ανεβαίνει κάθε λεπτό. Ο αυτοσχεδιασμός, οι παραστατικές κινήσεις των χεριών και του σώματος, οι ήχοι, τα βλέμματα και τα μαγικά τρικ είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η παράσταση σε σκηνοθεσία Ηλία Μπαγεώργου, σκηνικά και κοστούμια της Ανθής Πετρουλάκη.

i Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ροβινσώνας και ο Κρούσος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 75 '

Εμπνευσμένη από το κλασικό μυθιστόρημα, η παράσταση εξιστορεί την συναρπαστική περιπέτεια δύο ναυαγών και το πώς καταφέρνουν να επικοινωνήσουν, παρότι μιλούν διαφορετική γλώσσα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.