Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο

Από τον Αϊνστάιν μέχρι τη μεγάλη κυρία της όπερας, Μαρία Κάλλας, οι θεατρικές σκηνές διδάσκουν στα παιδιά τις σπουδαίες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της τέχνης, επιστήμης και ιστορίας.

Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο

Από τον Αϊνστάιν μέχρι τη μεγάλη κυρία της όπερας, Μαρία Κάλλας, οι θεατρικές σκηνές διδάσκουν στα παιδιά τις σπουδαίες και αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της τέχνης, επιστήμης και ιστορίας.

«Αϊνστάιν - Το παιδί-φαινόμενο»

Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο - εικόνα 1

Ένα μάθημα ζωής είναι η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Θανάσης Θεολόγης, καθώς δεν παραλείπει να αναφερθεί στο ρατσισμό που αντιμετώπισε ως δυσλεκτικό παιδί ο Άλμπερτ Αϊνστάιν. Σε πείσμα όλων, με επιμονή και προσήλωση, ο Άλμπερτ κατάφερε να διαπρέψει στο χώρο των επιστημών (Βέμπο).

«Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη»

Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο - εικόνα 2

Ο ηρωισμός των εξεγερμένων Ελλήνων του ’21 είναι ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο εκτυλίσσεται η δράση του έργου που έγραψε και σκηνοθετεί η Ειρήνη Ιακώβου. Με τον Γιώργο Γιαννόπουλο στον ρόλο του Γέρου του Μοριά, το έργο φιλοδοξεί να μεταδώσει στα παιδιά την αξία του αγώνα για την ελευθερία (Ακροπόλ).

«Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο ζωγράφο»

Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο - εικόνα 3

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο των εικαστικών τεχνών με βιωματικό τρόπο μέσα από το θέατρο. Η ομάδα θεάτρου seveneleven, με αφετηρία τη ζωή του Πάμπλο Πικάσο, ενδυναμώνει τη σχέση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες και με το καλλιτεχνικό κίνημα της μοντέρνας τέχνης (Ίδρυμα Β. & Ε. Γουλανδρή).

«Η Μαρία πριν την Κάλλας»

Τέσσερις προσωπογραφίες στο θέατρο - εικόνα 4

Το έργο του Θωμά Καραχάλιου ξετυλίγει σαν παραμύθι τη ζωή της μεγάλης κυρίας της όπερας Μαρίας Κάλλας, από την παιδική της ηλικία, όταν βίωσε την απόρριψη λόγω της εξωτερικής της εμφάνισης μέχρι την ενηλικίωση και την επαγγελματική καταξίωση στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου (Μικρό Παλλάς).

Περισσότερες πληροφορίες

Ήμουν παιδί το ’21 με τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 105 '

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του ’21, η δημιουργός πλάθει ένα ιστορικό παραμύθι με κωμικά στοιχεία, που μιλάει για τις αξίες της ζωής.

Η Μαρία πριν την Κάλλας

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 100 '

Η παιδική ηλικία της πριμαντόνας Μαρίας Κάλλας, που χάραξε ανεξίτηλα με τη φωνή της τον 20ό αιώνα, ζωντανεύει επί σκηνής μέσα από ένα πρωτότυπο παραμύθι για παιδιά.

Αϊνστάιν - Το παιδί φαινόμενο

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 90 '

Χορός, τραγούδι και στοιχεία τσίρκου συνοδεύουν την ιστορία του Άλμπερτ Αϊνστάιν.

Μια μικρή ιστορία για έναν μεγάλο ζωγράφο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Φιγούρες από τα έργα του Πικάσο ζωντανεύουν στη σκηνή του αμφιθεάτρου του Ιδρύματος Γουλανδρή, καθώς ξετυλίγεται η ιστορία της ζωής του διάσημου εκπροσώπου της μοντέρνας τέχνης.

Ακροπόλ

Ιπποκράτους 9-11

Μικρό Παλλάς

Αμερικής 2 (City Link)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Πολύχρωμα πειράματα για μικρούς και μεγάλους επιστήμονες

Οι δραστηριότητες του Μουσείου Πειραμάτων περιλαμβάνουν από πολύχρωμα πειράματα και δεινόσαυρους, μέχρι αληθινά πειράματα Χημείας και κατανόηση των καιρικών φαινομένων.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/09/2022

"Θεατροπαιχνιδίσματα στο μαγικό βαγόνι" της Αμαξοστοιχίας Ρουφ

Ένα ταξίδι στο χρόνο, το παιχνίδι και τη γνώση μέσα από τους φανταστικούς κόσμους της μυθολογίας, της λογοτεχνίας, των λαϊκών παραμυθιών και των εθίμων.

"Η Χώρα των Πουλιών" έρχεται στο Κνωσός

Μια παράσταση εμπνευσμένη από τους "Όρνιθες" του Αριστοφάνη.

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.