10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε

Σας προτείνουμε νέα πρωτότυπα βιβλία, την καλύτερη συντροφιά στην παραλία για μικρούς βιβλιοφάγους.

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε

Σας προτείνουμε νέα πρωτότυπα βιβλία, την καλύτερη συντροφιά στην παραλία για μικρούς βιβλιοφάγους.

«4 1/2 Φίλοι και το μαγιό του μαθηματικού»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 1

Ο Κάλε, ο ήρωας του Γιάχιμ Φρίντριχ, γνωστός για τις υποθέσεις του ως ντετέκτιβ μπλέκει σε νέες περιπέτειες. Όταν αποφασίζει να γίνει ρεπόρτερ στην εφημερίδα του σχολείου, ξαφνικά αρχίζουν να συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα! Η νέα τους καθηγήτρια δέχεται ένα περίεργο ραβασάκι, ο μαθηματικός χάνει το μαγιό του μετά από μια βουτιά στην πισίνα και ένα αστυνομικό αυτοκινήτο εξαφανίζεται από το πάρκινγκ των καθηγητών αναστατώνοντας όλο το σχολείο.

Αυτά και πολλά ακόμα παράξενα γεγονότα καλούν τους «4 ½» να ξεκινήσουν έρευνες για να λύσουν το μυστήριο. Ο Κάλε είναι σίγουρος: όλα δείχνουν ότι ο δράστης είναι κάποιος καθηγητής. Όμως ανακαλύπτουν πολύ αλλόκοτα ίχνη…

Για παιδιά από 9 ετών

iΕκδόσεις 7+Επτά | Μετάφραση: Ιωάννα Αγγελάκη | Εικονογράφηση: Ρεγγίνα Κεν | Τιμή €6,90

«Ποδόσφαιρο, 40 θρυλικοί παίκτες»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 2

Μέσα από ευρηματικά σκίτσα που απευθύνονται σε μικρούς και...μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου, το βιβλίο αποκαλύπτει πορτρέτα σαράντα σπουδαίων ποδοσφαιριστών που σημάδεψαν την ιστορία του αθλήματος, αλλά και απίθανες πληροφορίες σχετικά με το αριστερό πόδι του Μέσι, τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Ρονάλντο, τον νεαρότερο παίκτη που πέτυχε γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλά άλλα.

Έξυπνα σχεδιασμένο και ευανάγνωστο, απευθύνεται σε αγόρια κάθε ηλικίας που έχουν αγάπη για το άθλημα, αλλά και σε κορίτσια αφού οι σελίδες του μας συστήνουν τα κορίτσια που έχουν διακριθεί στο ποδόσφαιρο.

Για παιδιά από 8 ετών

iΕκδόσεις Μίνωας | Κείμενα: Ζαν Μισέλ Μπγιού | Εικονογράφηση: Αλμαστί | Τιμή €11,10

«Ο δικός μου παππούς»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 3

«Ο δικός μου ο παππούς είναι ξεχωριστός. Και είναι βέβαια ο καλύτερος! Το ξέρω κι εγώ, αλλά το ξέρουν και όλοι οι άλλοι. Μαζί του όλα είναι ωραία και συναρπαστικά !» Η γλυκιά ιστορία του Μάκη Τσίτα μιλά για την ιδιαίτερη σχέση παππού και εγγονού και παρακινεί τους μικρούς αναγνώστες να βρουν τα πράγματα που κάνουν ξεχωριστό τον δικό τους παππού, να τα μοιραστούν και να μη ξεχνούν να λένε «σ’ αγαπώ».

Για παιδιά 5 εως 6 ετών

iΕκδόσεις Πατάκη | Κείμενο: Μάκης Τσίτας | Εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή | Τιμή €4,16

«Ο γάτος που έφυγε με τα χελιδόνια»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 4

Ο γάτος Ξενοφών ζει στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου ενός ελληνικού νησιού. Αγαπά πολύ το νησί και δηλώνει πως αν ξαναγεννιώταν θα γινόταν αρχαιολόγος. Ένα φθινόπωρο αποφασίζει να αφήσει την αυλή του μουσείου, να ανακαλύψει έναν καινούργιο για εκείνον τόπο και ακολουθεί τους φίλους του τα χελιδόνια στην Αίγυπτο, όπου ζει στην αυλή ενός άλλου μουσείου με διαφορετικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Σύντομα όμως η νοσταλγία για την πατρίδα καθώς κι ένα σημαδιακό όνειρο τον οδηγούν πίσω στο νησί. Τι θα βρει άραγε εκεί; Μια παραμυθένια ιστορία που ταξιδεύει τον αναγνώστη και διδάσκει τα παιδιά αξίες με όμορφο και δημιουργικό τρόπο.

iΕκδόσεις Πατάκη | Κείμενο: Χρήστος Μπουλώτης | Εικονογράφηση: Φωτεινή Στεφανίδη | Τιμή €15,62

«Μια σταγόνα φως»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 5

Το πρώτο βιβλίο του Γιάννη Μανιάτη είναι μια τρυφερή ιστορία για τη σημασία της αγάπης και της συντροφικότητας. Στον κόσμο του «Mια σταγόνα φως» μόλις ακουστεί το πρώτο κλάμα ενός μωρού στη Γη, το δικό του αστέρι γεννιέται στον ουρανό κι αμέσως αρχίζει να στέλνει το φως της καλοσύνης στην παιδική καρδιά. Μα αν το παιδί αργήσει να νιώσει το καλό, το φως του αστεριού θα σβήσει και τότε θα πέσει στη Γη και θα χαθεί.

Η Αυγή είναι ένα μικρό, αδύναμο μα πεισματάρικο αστέρι που έχει βάλει σκοπό να εκπληρώσει την αποστολή της και να φωτίσει με καλοσύνη τη μικρή Νεφέλη. Παρά τις προσπάθειες, η Νεφέλη παραμένει κακομαθημένη. Θα καταφέρει κάποια στιγμή να νιώσει το καλό ή η Αυγή θα γίνει πεφταστέρι;

iΕκδόσεις Οσελότος | Κείμενο: Γιάννης Μανιάτης | Εικονογράφηση: Νίκος Βασιλειάδης | Τιμή € 10

«Όλη η γη μια μπάλα»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 6

Δεκαπέντε συγγραφείς αφηγούνται ιστορίες ποδοσφαίρου από όλο τον κόσμο με ήρωες παιδιά που μπορεί να ζουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες, αλλά έχουν μια κοινή αγάπη: το ποδόσφαιρο! Από τη μια ο Αλεξέι, ένα φτωχό παιδί από την Ουκρανία, κάνει τα πάντα για να δει από κοντά έναν αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη ο Γιώργος από την Ελλάδα, ανακαλύπτει το ταλέντο του κάτω από τα δοκάρια εκεί που νόμιζε ότι έκανε μόνο για διαιτητής. Ο Γιλντράι από την Τουρκία έχει πόδια ποδοσφαιριστή, αλλά πολλές φορές αυτό δεν είναι αρκετό για να γίνεις επαγγελματίας. Η Μόνα από την Τυνησία θυμώνει γιατί στην πατρίδα της τα κορίτσια δεν επιτρέπεται να παίζουν ποδόσφαιρο.

Στο βιβλίο ξετυλίγεται ένα πολυπολιτισμικό φάσμα ηρώων που παρά το διαφορετικό πολιτισμικό τους υπόβαθρο, μοιράζονται την αγάπη για τη μπάλα και τα όνειρα.

iΕκδόσεις Πατάκη | Κείμενα: Συλλογικό Έργο | Εικονογράφηση Ελίζαμπετ Χολτσχάουζεν | Τιμή €15,72

«Τα παπούτσια των άλλων»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 7

Η συγγραφέας του βιβλίου «Το κουτί του Σιλάν» επιστρέφει με ένα τρυφερό παραμύθι με ηρωίδα τη μικρή Ματού που μένει στην Πιγιόμ, λίγο έξω από το Παρίσι, με την οικογένειά της. Μια μέρα καθώς επιστρέφει από το σχολείο, βρίσκεται μπροστά σε ένα πολύ ξεχωριστό θέαμα: μια θάλασσα από παπούτσια! Με τη φαντασία της η μικρή φτιάχνει ένα δικό της καινούργιο παιχνίδι και κάθε μέρα δοκιμάζει κι ένα άλλο ζευγάρι.

Μια μέρα ύστερα από μια διαφωνία με τη μαμά της, το παιχνίδι της θα αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για να καταλάβει το δύσκολο κόσμο των μεγάλων. Μέσα από την πρωτότυπη αυτή ιστορία δημιουργείται μια γέφυρα αλληλοκατανόησης μεταξύ γονιών και παιδιών που μεταφέρει σε κάθε αναγνώστη ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας και αποδοχής.

iΕκδόσεις Ίκαρος | Κείμενα: Άλκηστης Χαλικιά | Εικονογράφηση:Φωτεινή Τίκκου | Τιμή €12,90

«Αριόλ 3 – Κολλητοί και αυτοκόλλητοι»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 8

Ο Αριόλ, ο μικρός γαϊδαράκος και ο φίλος του Ραμονό το γουρουνάκι, έρχονται με νέες περιπέτειες στο τρίτο βιβλίο της σειράς. Ο Αριόλ είναι μπλε, έχει μακριά αυτιά και φοράει μεγάλα γυαλιά, ο Ραμονό είναι ροζ και η μύτη του μοιάζει με ηλεκτρική πρίζα! Μπορεί να μη μοιάζουν πολύ, όμως οι δύο φίλοι είναι κολλητοί και...αυτοκόλλητοι και καλούν τους μικρούς αναγνώστες να ζήσουν μαζί τις πιο απολαυστικές περιπέτειες.

Για παιδιά από 5 ετών.

iΕκδόσεις Κόκκινο | Κείμενο: Emmanuel Guibert | Εικονογράφηση: Marc Boutavant | Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς & Μυρτώ Ράις | Τιμή € 12,50

« Αριόλ 4 – Μια όμορφη αγελαδίτσα»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 9

Ο μικρός Αριόλ… ερωτεύεται την όμορφη Πετούλα, μια γλυκιά αγελαδίτσα που κάθεται ακριβώς μπροστά του στην τάξη. Όλο σκέφτεται ότι της εξομολογείται την αγάπη του, όμως για εναν παράξενο λόγο με το που πάει να της μιλήσει χάνει τα λόγια του και δε μπορεί να της πει όσα σκέφτεται. Τελικά, είναι πολύ δύσκολο για ένα γαϊδουράκι να είναι ερωτευμένο με μια αγελαδίτσα!

Για παιδιά από 5 ετών.

iΕκδόσεις Κόκκινο | Κείμενο: Emmanuel Guibert | Εικονογράφηση: Marc Boutavant | Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς & Μυρτώ Ράις | Τιμή € 12,50

«Η ζωή των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα»

10 παιδικά «δροσερά» βιβλία που ξεχωρίζουμε - εικόνα 10

Το ξεκαρδιστικό βιβλίο του Τσι Στράθι καλεί τους μικρούς αναγνώστες να ανακαλύψουν πώς ήταν πραγµατικά η ζωή στην αρχαία Ελλάδα µέσα από συναρπαστικές και αστείες πληροφορίες. Σε πολλά παιδιά μπορεί να μην αρέσουν κάποια φαγητά, πως θα ήταν όμως αν αντί για φασολάκια έπρεπε να φάνε σούπα γεμάτη αίμα, όπως ο µέλανας ζωµός στην αρχαία Σπάρτη;

Ο συγγραφέας συνδυάζει τις συνήθειες που εκνευρίζουν τα μικρά παιδιά με τις συνήθειες των παιδιών στην αρχαία Ελλάδα. «Μπορεί εσύ να έχεις βαρεθεί διάφορα που πρέπει να κάνεις κάθε µέρα, αλλά αν νοµίζεις ότι εσύ την έχεις άσχημα, ρίξε µια µατιά πώς ήταν η ζωή των παιδιών στην Αρχαία Ελλάδα και µετά ξαναµίλα...»

iΕκδόσεις Ψυχογιός | Κείμενο: Τσι Στραθι | Εικονογράφηση: Marisa Morea | Μετάφραση: Γαβριηλίδου Πετρούλα | Τιμή €12,20

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2024

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.

Summer Camp 2024: Καλοκαιρινή απόδραση για παιδιά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Βιωματικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το παιχνίδι με τη μάθηση, πάντοτε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.