Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Μετρήσαμε πέντε παιδικές παραστάσεις που αντλούν από το έργο του Δανού διάσημου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Ήρθε η ώρα να μάθουμε τα πάντα για τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν!

Μετρήσαμε πέντε παιδικές παραστάσεις που αντλούν από το έργο του Δανού διάσημου συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Ένα μαγευτικό ταξίδι στην Άπω Ανατολή είναι το μουσικο-οπερατικό παραμύθι «Το αηδόνι του αυτοκράτορα», που επαναλαμβάνεται στην ΕΛΣ στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (16-24/2). Η Λένα Πλάτωνος μεταμορφώνει το κλασικό έργο του Άντερσεν σε μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας. Η ομάδα θεάτρου La Strada διασκευάζει «Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα» στο Βαφείο, στήνοντας μια διαδραστική παράσταση που μιλά για την αλήθεια σε έναν ψεύτικο κόσμο, μέσα από την περιπέτεια δύο απατεώνων ραφτάδων.

«Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;» αναρωτιούνται στη σκηνή του 104 οι Hippo Theatre Group σε μια νέα εκδοχή της «Μικρής γοργόνας», γραμμένη σε δεκαπεντασύλλαβο και παιγμένη με τις τεχνικές του σωματικού θεάτρου. Με μια πιο πιστή απόδοση της ίδιας ιστορίας συνεχίζει για δεύτερη χρονιά ο Πολυχώρος Πόλις, που τονίζει την αξία της διαφορετικότητας και της υπομονής. Στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Περίακτοι, τέλος, πέντε παιδιά αναζητούν τον τρόπο να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του Βιβλίου της Αλήθειας, που μόνο οι σοφοί μπορούν να το διαβάσουν, σε μία από τις πιο ευφάνταστες και ποιητικές ιστορίες του Άντερσεν, τη «Φιλοσοφική λίθο». Άραγε θα τα καταφέρουν;

Περισσότερες πληροφορίες

Πώς βγαίνουμε από το βυθό παρακαλώ;

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Μια σύγχρονη εκδοχή του κλασικού παραμυθιού του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η μικρή γοργόνα», βασισμένη στο σωματικό θέατρο, στη μουσική και στο τραγούδι.

Το αηδόνι του αυτοκράτορα

  • Όπερα
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα μουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας και animation, βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, που αποτελεί μια επίκαιρη παραβολή για τη σχέση τέχνης και τεχνολογίας.

Η φιλοσοφική λίθος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Πέντε παιδιά ξεκινούν ένα ταξίδι, αναζητώντας τη φιλοσοφική λίθο, με σκοπό να καταφέρουν με τη λάμψη της να διαβάσουν το βιβλίο της Αλήθειας, στην κλασική ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μικρή γοργόνα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 45 '

Το διάσημο παραμύθι του Άντερσεν για τη μικρή γοργόνα που ερωτεύεται έναν πρίγκιπα μεταφέρεται στη σκηνή.

Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Το διαχρονικό παραμύθι του Δανού συγγραφέα για την αλήθεια και το ψέμα διασκευάζεται με πολύ χιούμορ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-10 ετών.

Βαφείο-«Λάκης Καραλής»

Αγ. Όρους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115

104

Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Εθνική Λυρική Σκηνή - Εναλλακτική Σκηνή

Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Μουσικής

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.