Baby theatre: είναι εμπειρία

Μέσα σε 45 λεπτά γονείς και μωρά από 4 έως 18 μηνών «εξερευνούν» τον κόσμο μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη παράσταση «Θα Βγω από τ’ Αυγό» του θεάτρου Άβατον.

Baby theatre: είναι εμπειρία

Είσαστε γονιός και αναρωτιέστε: μπορεί ένα μωρό 4 έως 18 μηνών να παρακολουθήσει μια παράσταση σε τόσο μικρή ηλικία; Από επιστημονική άποψη, οι ερευνητές ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ήδη από τον έκτο μήνα της ζωής τους τα βρέφη είναι σε θέση να αντιληφθούν τη ροή μιας ιστορίας –εφόσον αυτή είναι δοσμένη με τον κατάλληλο τρόπο– αλλά και να δουν και πίσω από αυτήν, ξεχωρίζοντας το καλό από το κακό. Από θεατρική πάλι άποψη, η ομάδα Αnomati πιστεύει πως τα μωρά ξέρουν να ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκειά τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… και είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Για το λόγο αυτό σχεδίασαν μια παράσταση ειδικά για εκείνα και τους γονείς του.

Baby theatre: είναι εμπειρία - εικόνα 1

Η παράσταση «Θα βγω από τ’ Αυγό» αντλεί έμπνευση από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου και ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σ’ ένα κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη. Μέσα σ’ ένα ασφαλές σκηνικό περιβάλλον, οι εκπαιδευμένοι περφόρμερ «επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να αυξήσουν την παρατηρητικότητα τους, να διεγείρουν την φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους ‘σπίτι’ που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους». Κι όπως μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της ομάδας που έχουν δει και καταγράψει τις αντιδράσεις των παιδιών στις παραστάσεις τους: «ένα είναι σίγουρο, την ώρα που το παιδί σας θα παρακολουθεί την πρώτη παράσταση της ζωής του, εσείς θα κρυφοκοιτάτε με συγκίνηση τις πρώτες αντιδράσεις του μικρού σας θεατρόφιλου. Και αυτή η εμπειρία, είναι ανεκτίμητη!».

Περισσότερες πληροφορίες

Θα βγω από τ’ αυγό

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 45 '

Βασισμένο στο παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου, βρέφη 4-18 μηνών θα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Pet Partners of Hellas: "Η επαφή ενός ανθρώπου με έναν σκύλο είναι ευεργετική από μόνη της"

Ο ιδρυτής του Pet Partners of Hellas, Βασίλης Σούκος, μιλά για το φεστιβάλ, τις δράσεις, το έργο και τους στόχους του οργανισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
29/09/2022

"Underwater": Μια χοροθεατρική παράσταση για όλες τις αισθήσεις

Η Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζει μια μαγευτική παράσταση για βρέφη και γονείς.

Τα Σαββατοκύριακα…μικροί-μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του μουσείου περιλαμβάνουν παραμύθια, παιχνίδια, ξεναγήσεις και εικαστικά εργαστήρια.

"Ο Ραφτάκος των λέξεων" στο θέατρο της Ρεματιάς σε μια μοναδική παράσταση για καλό σκοπό

Η sold out παράσταση της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις φθινοπωρινές παραστάσεις της με μία παράσταση για καλό σκοπό στο θέατρο της Ρεματιάς.

"Ταρτούφος" και "Ερωτόκριτος" στην Παιδική – Εφηβική Σκηνή του Τζένη Καρέζη

Ύστερα από συνεχόμενα sold out, οι δύο παραστάσεις επανέρχονται για να συναντήσουν όσους δεν πρόλαβαν κι ακόμη περισσότερους.

"Ο Αλαντίν και το μαγικό λυχνάρι" από το Θέατρο Μαριονέτας "Γκότση"

Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

Διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια για παιδιά από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης συνεχίζει και την σχολική χρονιά 2022-2023 τα διαδικτυακά εικαστικά εργαστήρια που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από μικρούς και μεγάλους.