Baby theatre: είναι εμπειρία

Μέσα σε 45 λεπτά γονείς και μωρά από 4 έως 18 μηνών «εξερευνούν» τον κόσμο μέσα από την ειδικά σχεδιασμένη παράσταση «Θα Βγω από τ’ Αυγό» του θεάτρου Άβατον.

Baby theatre: είναι εμπειρία

Είσαστε γονιός και αναρωτιέστε: μπορεί ένα μωρό 4 έως 18 μηνών να παρακολουθήσει μια παράσταση σε τόσο μικρή ηλικία; Από επιστημονική άποψη, οι ερευνητές ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως ήδη από τον έκτο μήνα της ζωής τους τα βρέφη είναι σε θέση να αντιληφθούν τη ροή μιας ιστορίας –εφόσον αυτή είναι δοσμένη με τον κατάλληλο τρόπο– αλλά και να δουν και πίσω από αυτήν, ξεχωρίζοντας το καλό από το κακό. Από θεατρική πάλι άποψη, η ομάδα Αnomati πιστεύει πως τα μωρά ξέρουν να ακούν, να πιάνουν, να αισθάνονται, να εκδηλώνουν τη χαρά και τη δυσαρέσκειά τους χωρίς δεύτερες σκέψεις… και είναι το πιο απαιτητικό κοινό του κόσμου όλου. Για το λόγο αυτό σχεδίασαν μια παράσταση ειδικά για εκείνα και τους γονείς του.

Baby theatre: είναι εμπειρία - εικόνα 1

Η παράσταση «Θα βγω από τ’ Αυγό» αντλεί έμπνευση από το παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου και ταξιδεύει τους μικρούς θεατές σ’ ένα κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης, αναζητώντας την ευτυχία και την αγάπη. Μέσα σ’ ένα ασφαλές σκηνικό περιβάλλον, οι εκπαιδευμένοι περφόρμερ «επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους. Να αυξήσουν την παρατηρητικότητα τους, να διεγείρουν την φαντασία τους, να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους ‘σπίτι’ που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους». Κι όπως μας διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της ομάδας που έχουν δει και καταγράψει τις αντιδράσεις των παιδιών στις παραστάσεις τους: «ένα είναι σίγουρο, την ώρα που το παιδί σας θα παρακολουθεί την πρώτη παράσταση της ζωής του, εσείς θα κρυφοκοιτάτε με συγκίνηση τις πρώτες αντιδράσεις του μικρού σας θεατρόφιλου. Και αυτή η εμπειρία, είναι ανεκτίμητη!».

Περισσότερες πληροφορίες

Θα βγω από τ’ αυγό

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 45 '

Βασισμένο στο παραμύθι «Ο Λευτέρης, ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμμένου, βρέφη 4-18 μηνών θα ταξιδέψουν σε έναν κόσμο παραμυθένιο, με την πολύτιμη βοήθεια του Λευτέρη, ενός νεογέννητου περιστεριού που κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα εξερεύνησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.