Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει!

Με δωρεάν δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια υποδέχονται δήμοι και πολιτιστικοί φορείς την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Το παιδικό βιβλίο γιορτάζει!

Με δωρεάν δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια υποδέχονται δήμοι και πολιτιστικοί φορείς την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Θεσμός από το 1966, γιορτάζεται στις 2/4, δηλαδή πάνω στα… γενέθλια του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στα μέρη μας οι βιβλιοθήκες του δήμου Καλλιθέας (www.kallithea.gr ) και του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (www.piop.gr ) ενορχηστρώνουν ήδη από τις 29/3 εργαστήρια κόμικς και εικονογράφησης, παραστάσεις, αναγνώσεις, συναυλίες και αφηγήσεις στην Καλλιθέα, ενώ στις 2/4 «χτυπούν» με αφηγήσεις και το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα 7 κλειδιά» στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Στις 29/3, εργαστήρια μουσικοκινητικής αγωγής και εικαστικών οργανώνονται και στο Πολιτιστικό Κέντρο Βαφειοχωρίου του Δήμου Αθηναίων.

Περισσότερες πληροφορίες

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στην Καλλιθέα

  • Παιδί

Γιορτή φιλαναγνωσίας με ποικίλες δράσεις στις 29/3 και 2/4. Στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας (Κρέμου 123 και Φιλαρέτου) Κυρ. 29/3, στις 11.30 π.μ. έναρξη εορτασμού / στις 12 μ. θεατρική παράσταση «Το σκλαβί» από την Εφηβική Θεατρική Ομάδα Δήμου Καλλιθέας / στις 6 μ.μ. «Τέσσερις μικρές καληνύχτες», δραματοποιημένη αφήγηση από την ομάδα Πιτς Φιτίλι / στις 8 μ.μ συναυλία των No Money. Κρατήσεις θέσεων: 2109570001. Στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας (Λασκαρίδου 120 και Φιλαρέτου) Κυρ. 29/3, στις 11 π.μ.-2 μ.μ. έκθεση βιβλίου και ζωγραφικής / στις 11 π.μ. και 12.30 μ.μ. εργαστήρια κόμικς / στις 12 μ. εργαστήριο εικονογράφησης. Κρατήσεις θέσεων: 2109593518. Στο Μουσείο ΠΕΑΝ (Φιλαρέτου 108) Κυρ. 29/3, στις 12 μ. αφήγηση παραμυθιών και ξενάγηση στο μουσείο. Κρατήσεις θέσεων: 2109593518. Στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, Φάληρο, είσοδος από Πεντέλης 11) Πέμ. 2/4, στις 6-8 μ.μ. αφηγήσεις και διαδραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλο «Τα 7 κλειδιά». Κρατήσεις θέσεων: 2109469631-2

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

"Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου" παρουσιάζεται από τους Αντι-Δρώντες

Η ομάδα από την Κύπρο φέρνει στη σκηνή του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης" για μία μόνο παράσταση με ελεύθερη είσοδο το σπουδαίο έργο της Άλκης Ζέη.

Παιδικά προγράμματα για την περίοδο του Πάσχα στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Δημιουργικές δράσεις για παιδιά διαφορετικών ηλικιών στο Μουσείο του Ιδρύματος την Μεγάλη Εβδομάδα και την εβδομάδα του Πάσχα.

"Οι Άθλιοι": Τελευταίο Σαββατοκύριακο στον Ελληνικό Κόσμο

Η επιτυχημένη παράσταση για μικρούς και μεγάλους με τον Τάσο Χαλκιά, τη Βασιλική Ανδρίτσου και τον Ιβάν Σβιτάιλο ως Γιάννη Αγιάννη, κλείνει τον κύκλο της στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

7ο Bobos Arts Festival: Όλα όσα ετοιμάζει το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ της πόλης

Ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, πρωτότυπων παράλληλων δράσεων και ειδικά σχεδιασμένων εργαστηρίων, περιμένει μικρούς και μεγάλους.

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Η βιβλιοθήκη παρουσιάζει το βιβλίο "Μια φορά ήταν ο καιρός" των εκδόσεων ΒΗΤΑ-medical arts.

Παιδικές δράσεις με ελεύθερη είσοδο στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Η δωρεάν δράση που αγαπήθηκε από οικογένειες με παιδιά έως 10 ετών, επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με μια σειρά διασκεδαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλα τα Κυψελάκια.